reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
moze tutaj napisze..
dziewczyny dla noworodka to materac polozyc gryka do gory czy kokosem? bo sama nie wiem ktora z tych czesci jest twardsza :confused2:

Dziewczyny jeśli dobrze zrozumiałam sprzedawcę, to gryką do góry, mniemam po tym bo mówił iż po przemoczeniu przez dzidziusia ciężko jest grykę wysuszyć i lubi kiełkować przez materac. :tak:
Ja w końcu kupiłam materac kokos-pianka-kokos.

o jeee :szok: sprawdziłam sobie te pełnie księżyca!!!:szok:
w 2006 roku była np. 7.października, a ja Olka urodziłam 6.10.....
teraz w lutym 2010 ma być 28.02, ale następna dopiero 30 marca ;-)
:laugh2::laugh2::laugh2: No to moze juz za 2 dni? ;-)

Jejku, ja jeszcze w pizamie :szok: Ide sie myc, obiad mam z wczoraj, tylko ziemniaczki ugotowac i mizerie zrobic :-) Ale M dzis dluzej w pracy. Bedzie dopiero po 17 :sorry:

Widze że kobietki sie rozkręcają.
Igi trzymam kciuki no i Effa napisala ze skurcze sie pojawily po przebiciu pęcherza (wiadomości z porodówek)
Kurcze jak ja im zazdroszcze... Ja mam termin na 2 marca a ten Kubuś nie chce sam wyjśc i coś czuje że trzeba będzie mu pomóc.

Igi trzymam kciuki no i Effa napisala ze skurcze sie pojawily po przebiciu pęcherza (wiadomości z porodówek)
Kurcze jak ja im zazdroszcze... Ja mam termin na 2 marca a ten Kubuś nie chce sam wyjśc i coś czuje że trzeba będzie mu pomóc.

Tylko spokojnie mamuśki.:rofl2: U mnie przy pierwszym porodzie wody mi same odeszły w domu o 4.30 rano, a córcie urodziła dopiero o 18.00. Także myslę, ze wszystkie zdążymy:happy:

a ja jeszcze podczytuję was i ogólna panika u nas :szok:

no mi sie słabo robiło i to drżenie moze też jakiś zwiastun:-D
e tam panika. :-D ja bym powiedziala, ze ... podniecenie :-D

Candy chyba sobie wmawiasz te objawy :-D
ja bym stawiala na antybiotyki i niski cukier, bo malo jadlas.
Dziewczyny jeśli dobrze zrozumiałam sprzedawcę, to gryką do góry, mniemam po tym bo mówił iż po przemoczeniu przez dzidziusia ciężko jest grykę wysuszyć i lubi kiełkować przez materac. :tak:
Ja w końcu kupiłam materac kokos-pianka-kokos.
no to jezeli bedzie gryka do gory i dzidza zasika, to bedzie kiepsko. Dlatego ja klade kokosem do gory :-)
poczekaj, pelnia przed Toba :-D hehee

reklama
Ale sie rozkrecilysci, a chwilke mnie nie bylo.
Gratulacje dla rozpakowanych i powodzenia dla tych
w trakcie rozpakowywania;-);-);-).
Dobrze, ze poruszylyscie temat materacyka, bo ja mam gryka u gory i musze na ten koks obrucic,a myslalam, ze to nie ma znaczenia..
Ciekawe czy z ta pelnia to prawda i czy moja Ingusia bedzie wolala ta czy dopiero ta30 marca.....
Mam nadzieje, ze juz nie dlugo, bo sie doczekac nie umie!!!
w57vskjold61nkge.png

Do góry