reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Ewcia, lekarz z IP powiedziala ze to szyjka macicy podkrwawia albo to łożysko co jest przy samym ujściu szyjki...a ze dzidziol sie opuścił bardzo to naciska glowką i moze tak podkrwawiac. Musze tylko uwazac, zeby bardziej nie zaczelo bo to moze byc niebezpieczne dla dziecka.

A co do cudownego czasu ciązy....to pamietam, ze po pierwszym porodzie, strasznie mi brakowalo mojego brzucha i tych milych kopniaczków.....taka czulam sie osamotniona;-):zawstydzona/y:

Moj maz mnie czasami podpytuje czemu nie mozemy se sie sexic...mamy zakaz od świąt:eek: wiec mu mówie zeby spojrzał na mnie i sam sobie odpowiedział na to pytanie,.....po co mu sex z wielorybem...ale mówi ze mu to rybka:-D No ale niestety....musimy jeszcze troszke wytrzymac....a co do uroku cipki to ja nic nie wiem na ten temat, bo dawno jej przez ten brzuchol nie widziałam:-p:eek::eek::-D

Jedyny plus tego cc to taki, ze pochwa sie nei rozciągnie jak przy porodzie SN:-D

Pochwa po porodzie SN szybko wraca do normalnych rozmiarów i dla mnie to jakieś brednie o rozciąginiętych cipkach. Moja siora do tej pory kładzie się ze śmiechu jak jej teściowa się martwiła że chce rodzić SN i ze jej pochwa po tym będzie jak worek:-D:-D:-D:-D
Ja po pierwszym porodzie tak byłam zszyta, ze nawet powiedziałabym że mam ciut węższą w środku

Dzień dobry:)

Dobrzez ze ta noc juz mineła!:wściekła/y:Męczyłam się okrutnie!Było mi masakrycznie duszno,. nie mogłam znaleźć sobie miejsca, spociłam się jak mysz i w ogóle noc do bani.Wy tez tak macie? Normalnie jakby ktoś mi powietrze z sypialni wysssał! Wypiłam całą butlę wody ineralnej, zmieniłam koszulkę na świeżą bo dosłownie mokra była i nie mogłam doczekac się kiedy w końcu ranek będzie.

Od rana wietrzę mieszkanie żeby choc trochę chłodniej i rzesko się zrobiło bo nie wyrabiam. Pranko wstawione, rosóół też. Tylko odkurzyć muszę i podłogi umyć. Kurzy sie u mnie teraz niesamowicie. Codziennie mam kurz na meblach, codziennie je wycieram i figa. Następnego dnia to samo. Po piątkowym sprzatniu nie ma oczywiście sladu. Wczoraj wieczorem ścierałam kurze a dzisiaj w słońcu wszytsko pieknie się uwidoczniło.:wściekła/y:

)

No to u mnie to samo, kaloryfer w sypialni przykręciłam, zakładam leciutką piżamkę a i tak mokra się budzę. Tylko że ja mam tak że choćby nie wiem jak było gorąco przez sen przykrywam się po samą szyję :no::no:

A ten kurz to od kaloryferów :crazy:

No to u mnie to samo, kaloryfer w sypialni przykręciłam, zakładam leciutką piżamkę a i tak mokra się budzę. Tylko że ja mam tak że choćby nie wiem jak było gorąco przez sen przykrywam się po samą szyję :no::no:

A ten kurz to od kaloryferów :crazy:
Mój M mówi że przeze mnie marznie. A ja piję litrami i odkrywam sie i mam gołe nogi w domu. Aż jego pani doktor (mąż co miesiąc chodzi na wizyty bo choruje przewlwkle) się martwiła czy ja nie mam tarczycy chorej. Ale widzę ze wy też macie tak samo i to duż z was.

to chyba zazwyczaj tak jest ze na 1 dziecko sie czeka z niecierpliwoscia a na 2- czy 3 juz zpewnym dystansem.....
Widze to po mojej siostrze....mam 3 dzieci

Dziewczyny co do seksu to ja kurde ostatnia ciagle mam ochote, az mi glupio:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:, bo lekarz powiedzial zebysmy sie powstrzymali.
Tylko nie rozumie dlaczego skoro z dzidzia wszystko wporzadku?!?!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Moze dlatego, ze mialam te infekcje albo bole kosci?!?!?!
Nie wiem ale wlasciwie to tak raz na tydzien sobie pozwalamy i jest wszystko oki....ale ja bym mogla nawet 2 razy na dzien.
Tez tak macie?!?!

to chyba zazwyczaj tak jest ze na 1 dziecko sie czeka z niecierpliwoscia a na 2- czy 3 juz zpewnym dystansem.....

Tak dlatego ,że ciekawość już jest zaspokojona, ta potrzeba tulenia maluśkiego dziecka też, a poza tym wiadomo co nas czeka :tak::tak:

Ja na drugie czekam tak samo jeśli nie bardziej, przy pierwszym obawiałam sie czy sobie poradzę itd. Teraz takich obaw nie mam, chociaż zostanę za jakiś czas sama w domu z dwójką małych dzieci i też może być trudno :tak: Ale dam radę. Przy drugim tylko bardziej boję się porodu, wiem już jak smakuje :-p

Hej dziewczyny, a ja zmartwiona od rana, a wlasciwie od wczoraj. Prawie w ogole nie czuje ruchow dziecka. W sobote tak brykala ze sie nawet zastanawialam czy nie za bardzo, a tu wczoraj prawie w ogole i dzis tez jeszcze nic:( strasznie sie boje czy na pewno wszystko jest ok:(

reklama
Hej dziewczyny, a ja zmartwiona od rana, a wlasciwie od wczoraj. Prawie w ogole nie czuje ruchow dziecka. W sobote tak brykala ze sie nawet zastanawialam czy nie za bardzo, a tu wczoraj prawie w ogole i dzis tez jeszcze nic:( strasznie sie boje czy na pewno wszystko jest ok:(

Może dla własnego spokoju pojedz na IP!! Zrobię Ci KTG, a Ty przynajmniej będziesz spokojniejsza!!

Do góry