reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Hej dziewczynki.
Wlasnie maly obudzil sie na karmienie podjadl i poszedl spac do lozeczka a mamcia kuka co tam na bb z ranka.Jako tako sie zadomowilismy juz w domku.
Ja w miare sie juz czuje po cc tylko z rana mam problemy.
W koncu to 3 ciecie w tym samym miejscu i dlatego juz nie tak dobrze sie zrasta.
W czwartek idziemy na wizyte z Maksem i lekarz ma tez i mnie poogladac.Mam nadzieje ze juz bedzie dobrze bo wracac do szpitala nie mam ochoty,chodz nie powiem opieka swietna.
Ok spadam spac bo maly pewnie jeszcze nad ranem raz pobudke zrobi na karmienie.Milego dnia zycze i moze jednak ktoras poczeka na marzec:tak::tak::tak:

reklama
Dziendobry po weekendzie!

No pieknie!!! Nastepne rozpakowane:szok::szok: Kozie sie nie dziwie,Owrlene miała zaplanowane, ale Monia i Mirosia ???? :szok: Dziewczyny uspokojcie sie z tym rodzeniem !! ;-) Gratulacje i duzo zdrowka :**

Któras z Was pisala o mrowieniu w rekach, ja tak mam juz od dłuzszego czasu, biore magnez ale szczerze mowiac nic to nie daje...juz sie przyzwyczailam, tylko czasem to tak boli ze szok.! gin obiecal ze po porodzie to minie...:tak:

Co do opalenizny, to ja tez owszem wole tą naturalną, ale niestety w naszym klimacie caly rok z naturalną opalenizna to nie mozliwe wiec trzeba sie wspomagac ;) A co do odcienia to zalezy jaka skóra, jak czesto sie chodz\i, czym sie smaruje itp ..

Mam pytanie, moze głuopie ale...dlaczego nie mozna uzywac kolderki ???

Tabasia nie nie wszystkie urodza w lutym, JA napewno NIE ;-)

Kamika dobrze ze jestes w domu ale szcerze mowiac to co z Toba wyprawiali lekko mnie zszkowało !!

A ja wczoraj wyciagnelam mojego M na reszte dzidziusiowtych zakupów, bo tempo wykluwania sie na naszym forum mnie przeraza :) no i zostalo mi tylko kupienie aptecznych rzeczy, wkładek laktacyjnych no i wozek ale to na sam koniec...a dzis biore sie wrezcie za pranie, w tym tyg spakuje torbe bo kurcze wszystkov sie moze zdarzyc!! :)

Ide nadrobic reszte watków:)

oweline pisz - mnie akurat ciekawi CC :-D sama coś czuję, że będę mieć drugie cięcie - bo mój poród jakoś się nie zapowiada...

dodzwoniłam się do przychodni...i zganijcie....
nie ma już miejsc!!!:wściekła/y: no szlak - te babcie już w zeszłym tygodniu się zapisały na dzisiaj!!!!!:crazy: a człowiek chory ma czekać! ale jestem wściekła! Kaszel mam już od piątku wieczora, to kiedy człowiek ma dzwonić!!!!!!!!!! AAAAAAA :angry::angry::angry:

oweline pisz - mnie akurat ciekawi CC :-D sama coś czuję, że będę mieć drugie cięcie - bo mój poród jakoś się nie zapowiada...

dodzwoniłam się do przychodni...i zganijcie....
nie ma już miejsc!!!:wściekła/y: no szlak - te babcie już w zeszłym tygodniu się zapisały na dzisiaj!!!!!:crazy: a człowiek chory ma czekać! ale jestem wściekła! Kaszel mam już od piątku wieczora, to kiedy człowiek ma dzwonić!!!!!!!!!! AAAAAAA :angry::angry::angry:
Hi hi. Z tymi poradniami to daj spokój:angry::angry:
Moja córka urodziła się z wadą serca. Wykryli to już w szpitalu i wypisując nas kazali echo zrobić za 3 tygodnie. I co?? Terminów nie było do końca roku i tak co miesiąc robiliśmy echo prywatnie. Teraz ma prawie 5 lat i ani razu nie miała echa na NFZ. W styczniu znowu chciałam ją umówić ale do końca roku nie ma terminów:angry::angry::angry::angry: To się ku....wa nazywa organizacja.

Witam i ja!
Patinka, to idz do lekarza i sie dowiedz co on na te dlegliwosci i kiedy mozesz rodzic...Bo my mamy podobny termin...a ja jutro ide do swojej pani doktor to tez podpytam...co prawda na IP powiedzieli ze najwczesniej to 37 tydzien:eek:

Agus ty chyba masz najmłodszą z nas ciąże, wiec moze masz jeszcze chwilke....ale masz racje,szykuj sie:tak:

Ja dzisiaj nocke nawet przespałam spokojnie(2 razy siusiu) ale szczegolnie rano lecą ze mnie ciągle te gluty brązowe...:-( Dobrze chociaz, ze Hanka sie nieźle rusza, to chyba z nia wszystko ok

Hi hi. Z tymi poradniami to daj spokój:angry::angry:
Moja córka urodziła się z wadą serca. Wykryli to już w szpitalu i wypisując nas kazali echo zrobić za 3 tygodnie. I co?? Terminów nie było do końca roku i tak co miesiąc robiliśmy echo prywatnie. Teraz ma prawie 5 lat i ani razu nie miała echa na NFZ. W styczniu znowu chciałam ją umówić ale do końca roku nie ma terminów:angry::angry::angry::angry: To się ku....wa nazywa organizacja.
ehh to jest jakaś porażka.... człowiek płaci, a wogole z tego nie korzysta bo się nie da!! :no:
już myśle płacić składkę z Lux-Medu dla Olka i niuni jak się urodzi. Bo tam można prywatnie iść i się już nie płaci (ale w wybranych placówkach). TYlko nie wiem ile na dziecko się tego opłaca. Ja mam kartę z pracy i co miesiąc płacę niecałe 10zł.

reklama
Dobry :-)
Noc w miare, troche bioderka bolaly, ale co tam, jeszcze troszke...
M wyprawiony do pracki, a ja sie pewnie jeszcze poloze ;-)
Aaaa wczoraj na badaniu gin stwierdzila, ze brzuszek juz mi twardnieje :-D A ja jej na to, ze wlasnie nie wiem czy to Dzidz czy jakies skurcze, bo ja to bardziej odczuwam jak jego ruchy. Wiec dalej nie wiem CO TO SKURCZ :laugh2:

Tabasia nie nie wszystkie urodza w lutym, JA napewno NIE ;-)
Agus ja tez musze wytrzymac, do polnocy 19 marca :-D:-D:-D

Ja dzisiaj nocke nawet przespałam spokojnie(2 razy siusiu) ale szczegolnie rano lecą ze mnie ciągle te gluty brązowe...:-( Dobrze chociaz, ze Hanka sie nieźle rusza, to chyba z nia wszystko ok
Igi dalej leca??? :szok: Przeciez Ty masz cc dopiero za miesiac :eek:

Do góry