reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Kochane za 2 godziny się bronię:szok::szok::szok: Będę się pierwsza bronić:unsure::unsure:

Trzymajcie za mnie kciuki, żebym nie zrobiła z siebie totalnego debila;-) A szczerze to nic nie umiem.. ledwo co jestem w stanie jakoś zaprezentować swoją pracę.. wczoraj jak ją przedstawiałam Ł. to mnie nagrywał i miał z tego niezły ubaw:confused2:

do potem!!

PS. trzęsę porami jak cholera:unsure::unsure::unsure:

Trzymam kciuki!!!

Co do terminu najbardziej wiarygodny jest z miesiączki bądź z USG, ale tych wczesnych USG, później dziecko może różnie przybierać na wadze :-p Przynajmniej tak mi się zdaję.

U mnie nocka znowu kiepska, oj nie wiem kiedy ja się w końcu wyśpię normalnie, już trwa to półtora roku, a kolejne dziecko w drodze :-):-D

Dziewczyny rzeczywiście długo się nie odzywają :-(

reklama
hej
ja wstalam izbieram sie do lekarza...

mirosia powodzenia :tak::tak::tak:

a ja wolalabym chyba terminz OM bo mam wczesniejszy, ale
AGUS nie martw sie u mnie sie nie zapowiada;-)

mirosia POWODZONKA!!

Tabasia ja się broniłam jak Olo miał 3 miesiące... też mi się nie udało przed porodem i powiem ci, że w życiu tak nie byłam wykuta i przygotowana :-D tylko, że mama mi pomogła bo zabierała małego Olka na 2-3h na spacer (w lutym), a ja wtedy ryłam... hehe wiedziałam, że jak nie wykorzystam tego czasu to się nie nauczę :tak:młody przychodził tylko na cyca :sorry2:

a mnie wczoraj zaś tak brzuchol bolał... ehh te wieczory są coraz gorsze. A rano zaś nic... a dzidzia się tak wypychała, że szok :szok: jakieś trzy bulwy miałam na brzuchu, chyba pupka i dwa kolana - myślałam, że mi skóra pęknie.

A wiecie czego się boje.... :-( że moja niunia będzie mieć znamię... bo u mnie w rodzinie ma moja mama i ja... i to tak po kobietkach idzie :-( troche mnie to martwi. Bardzo chciałam dziewczynkę, ale jak ma mieć znamię gdzieś w widocznym miejscu to wolę mieć samych chłopaków... ehh

mi się też wydaje, że ten termin z OM jest ważniejszy bo 2tygodnie po nim wywołują poród, a nie po tym terminie z USG...

Cześć dziewczyny:-)
U mnie dzisiaj nocka do bani, nie mogłam w ogóle spać.
Wczoraj jak szłam na wizytę do gina to wyrżnęłam orła i trochę się poobijałam, na szczęście upadłam na bok, ale i tak strasznie sie przestraszyłam. Na wizycie gin stwierdził że to jest niemożliwe żebym miała termin na połowę marca bo dziecko jest bardzo duże i w poniedziałek mam iść na USG no i zobaczymy co dalej.
A tak w ogóle to jak zobaczyłam kolejna marcóweczkę rozpakowaną to jestem w ciężkim szoku jak to szybko leci. Trzymam kciuki za Izulqe i kamikee. Poczytam resztę co u was i później wpadnę. Buziaki

nie mow hop. w koncu tez masz juz rozwarcie :-D
Ja rozwarcia z tego co wiem to chyba nie mam:eek::-) Gin mi nic nie mowił o rozwarciu..;-) Tylko mówił, ze we wtorek na KTG i z wynikiem do niego o ile nie urodzę;-)ale o rozwarciu nic nie mówił;-):-)

Kochane za 2 godziny się bronię:szok::szok::szok: Będę się pierwsza bronić:unsure::unsure:

Trzymajcie za mnie kciuki, żebym nie zrobiła z siebie totalnego debila;-) A szczerze to nic nie umiem.. ledwo co jestem w stanie jakoś zaprezentować swoją pracę.. wczoraj jak ją przedstawiałam Ł. to mnie nagrywał i miał z tego niezły ubaw:confused2:

do potem!!

Kochana będzie dobrze!! Trzymam kciuki!!:tak:

Ładnie się witam:-)
Łeb mnie napierdziela ale cóż ...:crazy:

Dziś porządków dzień drugi.

Miałam iść na ploty do koleżanki, ale rozgrzebane porządki i przez przedpokój nie da się przejść.
Ale pokój Igorka glancuś cycuś, więc jedno z głowy:-)

do potem!!

POWODZENIA!!!!

No dokladnie, tylko przeraza mnie ze juz tyle sie rozpakowalo, jak tak dalej pojdzie to w polowie marca juz nikogo na forum nie bedzie ....

Spoko loko ja też zostaje:-) U mnie ni huhu porodu:-)
Gdyby nie ta cesarka to kto wie czy w ogóle bym urodziła:-D:-D:-D

kurcze.. a co z Koza? Mloda MaMuśka?

No fakt Młodej Mamuśki nie było dawno. No i koza nam się zgubiła :eek::eek:

witam porannie u mnie nic ciekaweeo, na pewno wcześniej nie urodzę, ani widu i słychu czopa lub skurczy:-D

a wizyta dopiero na 2 marca

na obiad pieczarkowa i nalesniki z serem i brzoskwiniami

Dobre:-D Powiedz mu tylko, że potrzebujesz trochę spermy, nic więcej;-)

haaaaaahaaaaaaa:-D:-D:-D:-D:-D
dobre

Witajcie!!
Ja po wizytce troszke pozno bo K mial kompa
Wiec szyjka ok jaka byla taka jest :) oczywiscie przyplatała sie grzybica...ale dała mi clotrimazolum i mam sobie cisnac, fenoterol jeszcze tylko tydzien mam barc, pozwoliła juz powoli wstawac z łózka i sie ze mnie smiala ze ja to taka twarda baba jestem ze by sie nie zdziwila jakbym przenosila hehe przytylam 2 kg wiec razem 10. Z Małym ok wazy 3017 g jest troszke wiekszy niz powinien ale ok. Powiedziala ze moj maly ma dlugie nogi hehe:)
No i anemia...dala jakies tabsy ktore mnie kosztowaly 50 zl:eek::crazy:
CZyli jedynum slowem fajowo :) wszystko ok.

kurcze a mój gin mówił, żeby nie brać clotrimazolu - co ginekolog, to inne zdanie i bądź tu mądra:-D

cieszę się, że u was wszystko w porządku

a ja wlasnie wrocilam z zakupow, ide zrobic siku i co widze?
galaretowate przezroczyste cos. wnioskuje ze to czop.
ekstra...

moniSkaBe no weeeeeeeeeeeeeeeeeź........:eek::eek::eek::eek::eek::eek:
ja nie chcę zostać sama na forum:sorry:

hej

A ja to chyba w kwietniu urodze :) Dzis bylam u gina i "nic nie zapowiada porodu"
Mam dosc poprostu juz. Widocznie Mala czeka na lepsza aure :)
Pocieszam sie ze w sumie porod moze sie rozkrecic z dnia na dzien , no ale ja tyle chodze i robie codziennie ze ja nie wiem jakim cudem ta moja szyjka nadal jest taka dluga....

luz kochana....witaj w gronie bezobjawowych
ja pewnie tez urodzę po terminie:eek::eek::eek::eek:

do potem!!

trzymam kciukasy:-D;-)

kurde a mnie przeziebienie wzięło....i od wczoraj brzuch dziwnie boli:-:)-(

może i ty się powoli szykujesz:-D

No dokladnie, tylko przeraza mnie ze juz tyle sie rozpakowalo, jak tak dalej pojdzie to w polowie marca juz nikogo na forum nie bedzie ....

nie martw się Aguś, ja na pewno będę:eek::eek::eek:

Dzień doberek,

Aguś -nie jestes sama. Ja tez jakaś dzisiaj podminowana jestem od rana. W nmocy źle spałam, obudziłsm sie o 1 w nocy,położyłam się na kanapie w salonie, właczyłam TV i ..zasnęłam. Obudziłam się o 4 i nie wiedzialam czy mam spac dalej czy juz dzień zaczynać:eek:Wróciłam jednak do sypialni i spałam do 7.30.

Jej dziewczyny-nie rozsypujcie sie w takim tempie bo faktycznie w marcu pusto tu bedzie.

Monika-kurcze ty jeszcze przecież miesiąc przed terminem:szok:Wytrzymaj chociaz z 2 tygodnie

Zaraz Izulqua, Kamikaa się wypakują. I okaże się ze marcówki to w istocie w większości przypadków lutówki:-D Zobaczcie ze nasze dzieciaki rodzą się dużo przed terminem, średnio chyba w 36tc:szok: I to u pierworódek:szok:Komedia!

mirosia-trzymam kciukasy zacisnięte. Daj znac potem co i jak.

Jestem tak rozmemlana, ze nie wiem co z soba zrobić. Msze odkurzyc bo Jula wczoraj ciasto pokruszyla gdzie się dało. Po południu przychodzi do mnie koleżanka, z która nie widzialam się 8 miesięcy. Ciekawe jak zareaguje na mój obecny wygląd czyli spuchnietego balona z małą główką na szczycie:zawstydzona/y:Echhh...

reklama
kurcze a mój gin mówił, żeby nie brać clotrimazolu - co ginekolog, to inne zdanie i bądź tu mądra:-D
No mój gin mi przepisał jakąś taką dziwna maśc.. na ktorej napisane, że stosowac wtedy gdy dobro matki przewyższa dobro dziecka czy cos takiego:eek: I to maśc ze sterydami:eek: No i sie boję jej stosowac.. nawet babeczki w aptece się dziwily, że ciężarnej przepisal:eek: A na tym Clotrimazolu tez tak napisane.. bo chciałam sobie brzuszek posmarowac bo mam mega krostek dużo i swędzących.. i tez nie smaruje, czekam już do rozwiązania i potem zacznę leczenie tego dziadostwa.

Do góry