ccaroline85
Mama Dawidka i Natalki :)
Myślę, że najlepiej jakbyś przeszła się do byle jakiego biura rachunkowego i poprosiła o poradę, tam wszystko wiedzą, bo my możemy tylko gdybać.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Do 20 tygodnia aż? To już jest przegięciekurcze troche mi smutno jak was tak czytam... i wiekszosc z was miala juz np podstawowe badania... jak krem czy USG... ja na pierwsze USG musze czekac do 20 tygodnia:--( do tego czasu chodze sobie poprostu na wizyty do poloznej - bo tu sie do gina nie chodzi - i opowiadam jej jak to ja sie dzis czuje....:-
-(
ciazadorotki dostaniesz 100 %. Ja miałam podobną sytuację, po dwóch miesiącach od zatrudnienia poszłam na zwolnienie, zus oczywiście musiał się czepiać, było im podejrzane, że zatrudniłam się po to aby otrzymywać kasę, musiałam opisać co i jak i tyle, oni zawsze się muszą przyczepić![]()
Oj Rudziara...to rzeczywiście troszkę dziwnie.....a nie robią obowiązkowych badań usg między 12-14 tygodniem ciązy??
A jakieś badania krwi?? Czy się ma toxoplazmoze, czy jakieś inne świństwo...przecież to jest niebezpieczne przy rozwoju płodu.....
Jak oni na to reagują??![]()
Mirosia...dzisiaj jest chyba taki dzień...ja też od rana mam czarne myśli co do ciązy......Strasznie się martwie...
A co do tego uczucia zimna w ciąży to własnmie wyczytałam w necie, ze może to być spowodowane niedoczynnością tarczycy co jest niebezpieczne dla rozwoju dziecka..np jego mózgu....:-(Normalnie się dzisiaj nakręcam!
kurcze troche mi smutno jak was tak czytam... i wiekszosc z was miala juz np podstawowe badania... jak krem czy USG... ja na pierwsze USG musze czekac do 20 tygodnia:--( do tego czasu chodze sobie poprostu na wizyty do poloznej - bo tu sie do gina nie chodzi - i opowiadam jej jak to ja sie dzis czuje....:-
-(
kurcze troche mi smutno jak was tak czytam... i wiekszosc z was miala juz np podstawowe badania... jak krem czy USG... ja na pierwsze USG musze czekac do 20 tygodnia:--( do tego czasu chodze sobie poprostu na wizyty do poloznej - bo tu sie do gina nie chodzi - i opowiadam jej jak to ja sie dzis czuje....:-
-(
dziękuje bardzo za wszystkie rady. Mam jeszcze pytanie co musiałaś opisywać w ZUS-ie ??