reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Kochane niby ciążowe l4 jest płatne 100%... to ciekawa jestem, dlaczego w grudniu dostałam 1870zł, a powinnam dostać 2300zł??? 430zł wyparowałooo?? Podobno sobie zabierają na jakieś tam składki no i za wzbogacenie...

Nie nadąży się za tym ZUSem. Tyle, ze wielką zagadką dla mnie jest to, ze do tej pory faktycznie było 100%, a teraz nagle koło 80% (chyba nawet niecałe).

Gratulacje synusia :) Zaraz zmienię na naszej liście z niespodzianki na chłopca :) Skoro synuś owinięty jest pępowiną będziesz miała cesarkę? Czy już wcześniej miałaś ją zaplanowaną, coś mi tak się kojarzy?

No, niby mam wskazanie okulistyczne. W każdym razie takie jednokrotne okręcenie pępowiny podobno nie jest przeciwskazaniem do naturalnego porodu, zwłaszcza jesli ma ją tak luźno jak mój Mały. Ale jeszcze może się odwinąc :tak:

Na razie się zastanawiamy nad Emilianem lub Natanielem :tak: Ale i tak pewnie jeszcze z tysiąc razy mi się odmieni :-D

reklama
Mag jednak moj mocz byl lewy jakis :-D albo taka wrozka ze mnie ;-)
gratuluje poznania płci .. :-)

jejciu dziewczyny.. wlasnie wrocilismy od Pauliny. Ona karmi mala czasami czesciej niz co godzina.. i wiecie jak ona przy tym cierpi?
ja to nie moge patrzec.. az sie odechciewa karmic piersia, jak sie pomysli, ze to taki bol.. i to kilkarazy dziennie. brrr:confused:

mag gratulacje synka:)
kamika ja byłam ostatnio na wizyzice w 27 t 4 d i moja mała miała ok. 900 gram i moja gin mówiła że jest dobrze, no ale ja jestem niska i mój M też, więc nasza dzidzia pewnie będzie mała

fuck! tyle napisałam i się skasowało :no:

mag- gratulacje :-D
jedz to mięsko, jedz :tak:
mi gin poradził jajka- a dokładnie białka ;-)
że niby miałabym je jeśc codziennie na kolację :szok:
ale ja mało jajeczna jestem ;-) i nie mogę sie zmusić, jem raz na tydzień :zawstydzona/y:
przejęłam się tą okręcona pępowiną, tak sie tego boję u siebie, że nie pytajcie :szok:
mój brat był okręcony, o mało nie umarł przy porodzie :zawstydzona/y:
mam stresa :dry: kolejnego :dry:

moniskaBe ja bardzo dobrze wspominam karmienie piersia, pierwsze kilka dni moze nie byly zbyt przyjemne, ale pozniej byly to jedne ze slodszych chwil. Taka prywatna chwila z Twoim malenstwem.

mag349 gratuluje synka, dlugo czekalas, ale sie doczekalas.

mag- gratuleję synka. Zastanawiajcie się nad imieniem, bo to nie jest takie łatwe nadać imię swojemu dzieciaczkowi. My wiemy o synku od 13 tc i wciąż nie mamy dla niego imienia. Miał być Antoś, ale ostatnio coś same Antki są. Teraz wymyślamy co róż to inne. Jak mi się jakieś podoba, to mojemu nie i na odwrót, ech... Mam nadzieję, że przed narodzinami zdecydujemy się na jakieś...

a tak w ogóle to dzieńdoberek

Również się witam...

mag349 GRATULACJE!!! :-)

ja odkąd sie dowiedziałam o ciąży (5ttydzień) to myślę nad imionami.
Dziewczynka na pewno Ania...a chłopak....na razie stanęło na Mikołaju i chyba już tak zostanie.:-)

Jeśli chodzi o pracę to gadałam wczoraj z moim kierownictwem...chętnie mnie przyjmą po macierzyńskim....tylko zanim do pracy wrócę to muszę wykorzystać cały macierzyński + miesiąc zaległego urlopu :-D...cieszę się bo będę miała ciągłość pracy uffff

Wczoraj moje małe po tym USG kręciło się i wierciło non stop...dzidziek chyba wiedział że go tu obgaduję hehe....teraz też się rusza psotnik mały, a ja głodna....
dziś zaczynam dietę ....miałam chleb wyeliminować ale chyba rzucę jakąś llekką kanapkę teraz na ząb :sorry2:

reklama
Witam brzuszki!
Mag gratuluje syneczka :*** Buziak w brzuszek!!:tak:
U mnie dzis nocka superowa, tylko raz na siusiu, w dodatku sniły mi sie jakies plaże egzotyczne, hehe, pewnie dlatego ze wczoraj przegladalam katalog z ITAKI:tak:
U mnie dzis szykuje sie zwariowany dzien, musze o 10 pojechac po mojego M do pracki i zawiesc go na badania, potem spowrotem doc pracki, potem obiadek, sprzatanko i czeka mnie dentysta :szok: takze dzis juz chyba nie dam rady zajrzec do Was.
Mała tak szaleje w brzuszku ze szok:szok::szok:na szczescie w nocy grzecznie spi, mam nadzieje ze takv jej zostanie :-)
Nie moge zniesc tego bólu pleców, wczoraj prawie sie popłakałam, bo tak mnie napieprzały, ze miejsca sobie znalesc nie mogłam...trzeba wytrwac nie ma rady...
Ide pod prysznic i ogarne troche mieszkanko, miłego dzionka kochane :*

Do góry