Tabasia
Podwojna marcowka :)
Nie wiedzialam co to, wiec wzielam nospe. Myslalam, ze skurcze. W ogole to bralam nospe drugi raz w zyciu. Myslalam, ze przy tym tez moze zadzialac.Nospa jest lekiem rozkurczowym, więc chyab na takie kłucia nie pomoże. Niestety takie uroki ciąży z tymi kluciami, bólami i ciągnięciami. Mimo że to moja pierwsza ciąża to skurczy już doświadczyłam i gwarantuję Wam, ze tego nie da sie pomylić z niczym innym. I jak będziecie miały skurcze to na pewno będziecie wiedziały, ze to to. Ale życzę, zeby to dopiero przed samym porodem było![]()
Nigdy wczesniej nie mialam takich kluc jak dzisiaj. Ale skoro mowisz Mag, ze sie nie da pomyslic tego ze skurczami to jestem spokojniejsza
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
Blueberry ja mam dokladnie tak samo z twardnieniem brzucha.Ja mam tak, że mi macica twardnieje i jest takie nieprzyjemne uczucie napięcia w brzuchu, ale niezbyt bolesne. Nawet widać jak się zmienia kształt brzucha. A skurcze porodowe odczuwałam jak bóle menstruacyjne, tylko dużo silniejsze i przerywane.