reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Czesc kobitki ;)

Ja dziś z samego ranka , na 7 juz byłam na badaniach - mocz , krew i TSH - tylko że to okresowe do pracy, kurcze 7 rano a ludzi jakby coś za darmo rozdawali. Za badania ciążowe płacę , bo przynajmniej mam wszystko ładnie rozpisane- prywatnie , ale do pracy nie zamierzam bulić, wiec poszlam sobie do przychodni a tu szok :szok:

Przez weekend w koncu powiedziałam rodzicom, bo stwierdzili ,że jakoś brzydko tyję :-D, tak nierównomiernie itp. W niezłym byli szoku jak powiedziałam , że to już 6 miesiąc i na następne święta będzie nas więcej ;):-). To było fajne ich tak zaskoczyć.
A moj M pochorował sięprzez sobotę- gorączka , bóle mięsni- okropieństwo. Słyszałam że lepiej jak dziecko w domu choruję , niż chłop. Jest mniej marudne :-)
Ale jakośwytrzymałam. Uff. Tylko , że zrobiłam mu syrop z cebuli na kaszel i tak śmierdziało w pokoju , że całą niedziele łeb mało mi nie pękł. :-(, no ale jakośto wytrzymałam i chyba dziś już wszystko Ok. Dobra ja zbieram siędo robotki, ale dziś mało godzinek więc ok 12 może uda mi sięznowu zajrzec.

reklama
Suwaczek widać.
Podziwiam silną wolę-ja bym tak długo z powiadomieniem o ciąży nie wytrzymała;-)
Myślałam,że będę dzisiaj jedną z pierwszych..ale chyba nie do końca mi się udało..
Co do ubrań,to ja załamałam się wytrzymałością spodni ciążowych z materiału...115pln kosztowały a po miesiącu już się przecierają-nie ma szans bym do marca ponosiła.Chciałam oszczędzić i kupiłam 2 pary getr-w domu po oberwaniu metki okazało się,że jedne mają dziwnie szwy robione i nie wcisnę ich..bo krok mam w kolanach:szok: Jeny...w czym tu łazić?Teraz tyle wydatków...eh..
Poza tym dzisiaj mam wizyte,zobaczę czy dalej pociągnie mi L4.W 6 miesiącu ciąży to chyba już do pracy nie wyśle...ale kto go wie.

hej :-)

wczoraj nie bylo mnie caly dzien. Wstalismy o 11, potem sniadanie, leniuchowanie, o 14 klotnia z rodzicami, potem poszlismy na spacer, obejrzec jedno mieszkanie i do tesciowej.

co do mieszkania to jestem w szoku.. i po jego obejrzeniu, wcale sie nie dziwie ze to ogloszenie tak dlugo jest aktualne. Gdzies ze 3 tygodnie na pewno.

kawalerka, 34metry, ogrzewanie spoldzielcze, mieszkanie ladne, duza kuchnia, czesciowo umeblowane. I tu koncza sie jego plusy.
Facet zażądał od nas 800 zł (mial zejsc do 700) + 250 zł czynsz co miesiac(o tym przez telefon kurcze zapomnial wspomniec :eek:) + media. i do tego kaucja za 3 miesiace. Tylko, ze .. my mamy swoj regał i łóżko, w tamtym domu tez jest (duze ladne, sypialniane łózko) tylko bez materacy. No i dodatkowo zapytalismy czy te meble, ktore bylyby nam niepotrzebne moglby zabrac - NIE, nie ma gdzie. Na pytanie czy moglibysmy je ewentualnie zniesc do piwnicy? -> NIE, bo on nam piwnicy nie daje.
A najbardziej zadziwilo mnie jedno zdanie z jego ust.:
"Moga panstwo to mieszkanie potraktowac jako PRZEJSCIOWE, dopoki państwo sobie czegos innego nie znajdziecie albo dopoki JA sobie czegos nie znajde." :eek: Czyli ze co.. mam mu taka kase zaplacic i co ? i on mnie po miesiacu wypieprzy?
No i po tym zdaniu wyszlismy.

Pozniej jeszcze zesmy zadzwonili do takiej babeczki, ktora ma cala kamienice w naszym miasteczku, i jeszcze kilka budynkow. No i kazala sie nam odezwac w srode, bo ktos w srode zwalnia jedno mieszkanie. Tylko... jest jeden wieeeelki minus.
Nie ma w mieszkaniu lazienki, tylko jest na holu.
Wynajem kosztuje 250 zł/miesiac + media. Cena jest konkurencyjna.
Tylko nie wiadomo jak to jest. Moj Karol jest hydraulikiem, takze ewentualne zainstalowanie kibelka i prysznica nie stanowiloby dla niego problemu, tylko nie wiadomo jeszcze jakie sa pozostale warunki mieszkalne, jakie ogrzewanie, no i czy babeczka zgodzilaby sie na taki remont. Nawet dzielac sie kosztami. A jednak z malutkim dzieckiem chcialabym miec wode w mieszkaniu.
No coz. Zobaczymy w srode.

a.. no i wlasnie 10 minut temu Karol dzwonil, ze w naszym samochodzie ( a raczej lekkim złomie :-D) ktos przewiercił do polowy zamek od strony kierowcy. No i Karol sie naszarpał zeby otworzyc drzwi :eek:
***** co za okolica. 3 tygodnie temu do mojego ojca samochodu bylo wlamaniem ukradli radio, cb radio i wybili szybe :eek:
no pochlastac sie mozna...

Witam i ja :) Synek dał w miarę pospać:) Dzień jak co dzień czyli sprzątanie, porządki i gotowanie :) W końcu kupiłam składniki na łazanki i dzisiaj zaserwuje je na obiad. Rozglądam się również za choinką na allegro, ale nie wiem na co mam zwracać uwagę, w tamtym roku nie mieliśmy wogóle choinki w sumie nie było nas dużo na święta, a dwa lata temu żywą, z Dawidkiem wolę sztuczną.

moniSkaBe rzeczywiście facet jakiś nie przyjemny i wygląda na to jakby miał za jakiś czas powiedzieć wam dowidzenia, a co do łazienki przy dzieciątku będzie bardzo potrzebna, tak więc to ważne pomieszczenie w domu :)

Miłego dnia życzę!

no wlasnie, wazne pomieszczenie, ciekawe czy daloby sie jakos doprowadzic je do ladu. ;-)
ale tez nie wiemy jak jest z ogrzewaniem, jezeli jest tam stary piec kaflowy to.. rezygnujemy z miejsca.
Zobaczymy w srode.

Chyba klade sie jeszcze na godzinke lulu :-)

hej :-)

wczoraj nie bylo mnie caly dzien. Wstalismy o 11, potem sniadanie, leniuchowanie, o 14 klotnia z rodzicami, potem poszlismy na spacer, obejrzec jedno mieszkanie i do tesciowej.

co do mieszkania to jestem w szoku.. i po jego obejrzeniu, wcale sie nie dziwie ze to ogloszenie tak dlugo jest aktualne. Gdzies ze 3 tygodnie na pewno.

kawalerka, 34metry, ogrzewanie spoldzielcze, mieszkanie ladne, duza kuchnia, czesciowo umeblowane. I tu koncza sie jego plusy.
Facet zażądał od nas 800 zł (mial zejsc do 700) + 250 zł czynsz co miesiac(o tym przez telefon kurcze zapomnial wspomniec :eek:) + media. i do tego kaucja za 3 miesiace. Tylko, ze .. my mamy swoj regał i łóżko, w tamtym domu tez jest (duze ladne, sypialniane łózko) tylko bez materacy. No i dodatkowo zapytalismy czy te meble, ktore bylyby nam niepotrzebne moglby zabrac - NIE, nie ma gdzie. Na pytanie czy moglibysmy je ewentualnie zniesc do piwnicy? -> NIE, bo on nam piwnicy nie daje.
A najbardziej zadziwilo mnie jedno zdanie z jego ust.:
"Moga panstwo to mieszkanie potraktowac jako PRZEJSCIOWE, dopoki państwo sobie czegos innego nie znajdziecie albo dopoki JA sobie czegos nie znajde." :eek: Czyli ze co.. mam mu taka kase zaplacic i co ? i on mnie po miesiacu wypieprzy?
No i po tym zdaniu wyszlismy.

Pozniej jeszcze zesmy zadzwonili do takiej babeczki, ktora ma cala kamienice w naszym miasteczku, i jeszcze kilka budynkow. No i kazala sie nam odezwac w srode, bo ktos w srode zwalnia jedno mieszkanie. Tylko... jest jeden wieeeelki minus.
Nie ma w mieszkaniu lazienki, tylko jest na holu.
Wynajem kosztuje 250 zł/miesiac + media. Cena jest konkurencyjna.
Tylko nie wiadomo jak to jest. Moj Karol jest hydraulikiem, takze ewentualne zainstalowanie kibelka i prysznica nie stanowiloby dla niego problemu, tylko nie wiadomo jeszcze jakie sa pozostale warunki mieszkalne, jakie ogrzewanie, no i czy babeczka zgodzilaby sie na taki remont. Nawet dzielac sie kosztami. A jednak z malutkim dzieckiem chcialabym miec wode w mieszkaniu.
No coz. Zobaczymy w srode.

a.. no i wlasnie 10 minut temu Karol dzwonil, ze w naszym samochodzie ( a raczej lekkim złomie :-D) ktos przewiercił do polowy zamek od strony kierowcy. No i Karol sie naszarpał zeby otworzyc drzwi :eek:
***** co za okolica. 3 tygodnie temu do mojego ojca samochodu bylo wlamaniem ukradli radio, cb radio i wybili szybe :eek:
no pochlastac sie mozna...
Obejrzyj mieszkanko i może nie będzie tak tragicznie...na remont babka może się nie zgodzić,bo jak napisałaś to kamienica chyba i może być kłopot z pociągnięciem rur...wiem coś na ten temat po 20 lat mieszkałam w kamienicy z kibelkiem na korytarzu:tak: Powiem szczerze,że da się tak wytrzymać.Tym bardziej,że opłaty miałabyś prawie żadne.Nawet na rok początkowo warto zakotwiczyć.Chyba,że nawet kawałka wanny nie ma..to kłopotliwe po porodzie by było.

Słyszałyscie pewnie o tej kobiecie która urodziła dziecko na korytarzu i dziecko wypadło na podłoge.....:eek:Jak bym dorwała te pielegniareczki to ......nie bede sie wyrażac....szok normalnie!!

reklama
witajcie
ja caly weekend nie mialam czasu usiąsc do komputera, rodzice u mnie byli na weekend kolejny pokoj mamy wyremontowany :) teraz musze znowu rzeczy z segementu w pokoju nie zrobionym przeniesc do segmentu w tym wyremontowanym pokoju, ale dzisiaj chyba nie mam na to sily
obudzialam sie chwile przed 6 i nie moglam juz spac wiec wstalam po 7 pare minut zjadlam sniadanko poczytalam forum ale jeszcze wszystkiego nie udalo mi sie nadrobic
dzisiaj na 18.40 mam wizyte u gina i znowu zobacze naszego maluszka :)

Do góry