reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witam :)

coraz nas więcej :) Witamy stare i nowe forumowiczki :)

U nas brzydka pogoda, nici ze spaceru, ciągle pada.
Natalka od 3 dni jest strasznie marudna, w dzień prawie w ogóle nie śpi, zobaczymy jak będzie dzisiaj mam nadzieję, że szybko jej przejdzie.

Miłego dnia życzę!

reklama
Witam wszystkie marcowe mamusie:happy2: Mam nadzieję, że będę mogła dołączyć do Waszego grona.
Jestem mamą małego Szymonka. Przyznam się, że będąc w ciąży od czasu do czasu Was podczytywałam, ponieważ mój synek miał urodzić się 18 marca. Jednak zrobił nam niespodziankę nieco wcześniej, a mianowicie 27 lutego.
Do niedawna nie miałam zbyt dużo czasu na siedzenie przed komputerem, więc odzywam się dopiero teraz.

Pozdrawiam serdecznie:-)
Witamy mamusie prawie marcowa :-D
Witam :)

coraz nas więcej :) Witamy stare i nowe forumowiczki :)

U nas brzydka pogoda, nici ze spaceru, ciągle pada.
Natalka od 3 dni jest strasznie marudna, w dzień prawie w ogóle nie śpi, zobaczymy jak będzie dzisiaj mam nadzieję, że szybko jej przejdzie.

Miłego dnia życzę!
u nas to samo. Leje od rana.

ja również się witam :)
u nas tez deszczowo i nic ze spacerku szkoda..smętnie dziś
Nikul coś od rana jakiś dziwny, lezy w wóziku i udaje, że śpi co chwila sie budzi za to nocka fajna bo spał od 21 z mała pobudka na jedzonko o 23 i nynał do 4.30 ciagiem wiec fajno :)
wczoraj jechalam ogladac jak Warta wylała i poprostu szok jeszcze czegoś takiego u nas nie było...zal tych ludzi eh:((

Witajcie!
U nas tez pada i pada, ale to standard...W nocy za to masakra. Maly nie moze zasnac, jak juz zasnie, to jest bardzo niespokojny....Nie spimy juz od 3.30:no:.Teraz troche przysnal, ale cos nie widze tego...ech.Troche sie denerwuje o niego, bo wczesniej tak nie mial....
MoniSkaBe z tym ulewaniem u nas jest czesciej jak wiecej zje, potrafi tez zwymiotowac kilka razy, wtedy po prostu musze go powstrzymac od jedzenia. Bo ja raczej staram sie na zadanie i takie efekty, wiec od wczoraj staram sie co 3 godzinki go karmic, mimo ze nie lubie takiej rutyny, bo dla mnie dziecko wie lepiej kiedy glodne....Ale zobaczymy, co z tego wyrosnie...

Hejka,
u nas to chyba tej asymetrii nie ma, maly lezy raczej prosto, na szczescie....
A mam pytanko do dziewczyn, co wylacznie karmia piersia, podajecie cos dzieciom jeszcze do picia?Np. herbatke?Bo ja bym chciala sprobowac z rumiankowa, podobno to tez uspokajaco dziala?Co o tym myslicie?

Hejka,
u nas to chyba tej asymetrii nie ma, maly lezy raczej prosto, na szczescie....
A mam pytanko do dziewczyn, co wylacznie karmia piersia, podajecie cos dzieciom jeszcze do picia?Np. herbatke?Bo ja bym chciala sprobowac z rumiankowa, podobno to tez uspokajaco dziala?Co o tym myslicie?
Ja nie podaję :no:. Nie ma takiej potrzeby, a poza tym boję się dać butelkę :sorry2:

Heronek ja dzisiaj zamierzam podawac herbatke koperkowa (bo akurat taka mam w domu), ze wzgledu na ulewanie, a raczej wymioty. Dostal herbatke o 8.30, teraz cycka i spi. Mysle, ze podam 3-4 razy herbatke. Zobaczymy co on na to.

reklama
moj tylko na piersi i jak podaje butelke, to wcale nie chce jej ssac. Chyba woli piers.
Moja Kinga to samo;-)jak już złapie butelkę i wypije troszkę herbatki, to szuka piersi i natychmiast zasysa. Też się na początku bałam, że nie będzie chciała piersi, a jest wręcz odwrotnie. Wczoraj przed chrztem chciałam, żeby zjadła trochę mleka z butli, bo bałam się, że nie wytrzyma na mszy, ale ona oczywiście nie złapała nawet; rozeźliłam ją tylko tą próbą, uspokoił ją dopiero cyś:szok:ale na szczęście zasnęła i ładnie spała, więc nie było problemu

Do góry