no ale przeciez w bawełnianych powietrze normalnie "cyrkuluje"..nie mowie o zadnych koronkach tylko takie 100% bawełna..aj nie wiem...miałam normalne po pierwszym porodzie i wszytko zagoilo sie blyskawicznie. zdzierac mi sila ich nie beda..mam nadzieje
reklama
mloda_mamusia1
Podwójna mama ;)
U mnie to chyba egzaminu nie zda, chociaż spróbuję ;-)Słyszałam ze najlepiej obcinac paznokietki kiedy maluszek śpi.
ionka
Fanka BB :)
właśnie była położna, kazała małą wybudzać na jedzenie, ze względu na to, że Ola to wcześniak. powiedziała, że jakby dziecko było o kilo cięższe chociaż, to nie trezba by było, ale w naszej sytuacji trzeba.
więc będe dalej wybudzać :-)
w końcu sie dowiedziałam, ile nasza córcia mierzy: całe 47cm!!
na wadze od piątku też przybrała, więc wszystko ok :-)
żółtaczka lekka i oby tak zostało :-)
co do paznokci, to powiedziała, żeby nie obcinać na razie. tylko nakładac niedrapki.
więc będe dalej wybudzać :-)
w końcu sie dowiedziałam, ile nasza córcia mierzy: całe 47cm!!
na wadze od piątku też przybrała, więc wszystko ok :-)
żółtaczka lekka i oby tak zostało :-)
co do paznokci, to powiedziała, żeby nie obcinać na razie. tylko nakładac niedrapki.
mcgosia83 rozmawialam o tym z gin i ona mowi zeby juz zostactam gdzie bylam bo tam jest tez moja polozna polka tylko ze akurat teraz jest do 28 na urlopie :/ a gdyby byla to moze juz bym miala moja myszke moze tak jak u dziewczyn by i mi pomogla i poczekala na akcje porodowa i przebila pecherz a nie stopowac .Pecha mialam i juz ale ona juz od 1.3 jest takze czekam i Marcyska musi teraz tez .Ta polozna jest spoko a pozatym nie jest tylko polozna ale takze szefowa tej porodowki i dobra kolezanka mojej gin takze wiecie co i jak .Dla mojej gin jestem juz w 38tc a dla tych pajacow tam w szpitalu bedac w 37 tc oni mowili NIE 37 TYLKO 36 :/ i caly czas ze termin 14.03 A KTO MI DA 100% PEWNIAKA ZE AKURAT WTEDY W CIAZE ZASZLAM A MOZE TYDZIEN DWA WCZESNIEJ ALBO POZNIEJ
Moni27
Monika
Witam ja dzisiaj z rana pojechałam na zakupy, potem zrobiłam obiadek a teraz musze nadrobić zaległości na forum a z wieczorka zamierzam wkońcu wziąść się za pakowanie torby sama nie wierze w to co mówie ;-)
Suchajcie dziewczynki mam pytanko jaka koszulka sprawdzi się na poród naturalny, czy musi być rozpinana, z krótkim rękawkiem?
Bo kupiłam ładne koszulki do karmienia ale szkoda mi ich na sam poród bo od razu się upaprają hmmmm mam jedną taką starszawa w domku, białą ale nie jest rozpinanana i nie wiem czy to przeszkadza?
Igi gratuluje teściowej to moja żadko kiedy mnie nie wkurza ale juz sie przyzwyczaiłam.
AniaSkrzat1 cóż za energia tylko pogratulować
burza o kurcze faktycznie duży chłopczyk, jestem ciekawa ile moja Olunia waży bo w 35 prawie 3 kg, teraz ide w czwartek zobaczymy ile przez te 2 tyg przybrała. Chociaz ja sama nie wiem na ile wiezyć tym pomiarom. Jestem ciekawa czy w moim szpitalu powyżej 4 kg chociaz cesarke zrobią, bo skoro typowych znieczuleń nie ma to może cc ze względu na dużą dzidzie tez nie robią :-( chyba musze w czwartek o wszystko wypytać
justy83 nie martw się, najważniejsze oprócz dzidzi jest też twoje zdrówko, więc lekarz chyba wie co robi
Suchajcie dziewczynki mam pytanko jaka koszulka sprawdzi się na poród naturalny, czy musi być rozpinana, z krótkim rękawkiem?
Bo kupiłam ładne koszulki do karmienia ale szkoda mi ich na sam poród bo od razu się upaprają hmmmm mam jedną taką starszawa w domku, białą ale nie jest rozpinanana i nie wiem czy to przeszkadza?
Igi gratuluje teściowej to moja żadko kiedy mnie nie wkurza ale juz sie przyzwyczaiłam.
AniaSkrzat1 cóż za energia tylko pogratulować
burza o kurcze faktycznie duży chłopczyk, jestem ciekawa ile moja Olunia waży bo w 35 prawie 3 kg, teraz ide w czwartek zobaczymy ile przez te 2 tyg przybrała. Chociaz ja sama nie wiem na ile wiezyć tym pomiarom. Jestem ciekawa czy w moim szpitalu powyżej 4 kg chociaz cesarke zrobią, bo skoro typowych znieczuleń nie ma to może cc ze względu na dużą dzidzie tez nie robią :-( chyba musze w czwartek o wszystko wypytać
justy83 nie martw się, najważniejsze oprócz dzidzi jest też twoje zdrówko, więc lekarz chyba wie co robi
Czarnuszka88
Mama Sebiego i Cristiano
Ja tez mialam takie zwykle bawelniane i zagoilo sie wszystko dobrze.
w mojej ksiazeczce jest termin 14.03 i obok duzy ZNAK ZAPYTANIA KTORY GIN POSTAWIL :/ ale oni i tak swoje .Czekam na polozna i juz i jak cos to nogi zaciskam i nie puszcze .Boli mnie znowu brzuch jakna @ chyba przegielam z ta robota i juz nic nie robie dzisiaj ide tylko do wanny
hehe no pewnie nie bedą zdzierac siła. Wiesz pewnie co szpial to też obyczaj. Ale u nas to słyszałam takie opowieści ze kiedyś wogóle nie pozwalano wkładac majteczek (panie idac do lazienki, udami trzymały podpaskę pomiedzy, co ja gadam ligninę) A jak szedł doktor na obchód to panie, które jednak miały na sobie majtki szybko wyskakiwały z nich. To dopiero armagedonn
Jak najbardziej powinno się je obciąć bo maleństwo może się boleśnie podrapać.Najlepsze do tej czynności są specjalne nożyczki zaokrąglone na koncu,mogą być też obcinaczki ale są mniej praktyczne i łatwo nimi zrobić dziecku krzywdę.O właśnie dziewczyny ja mam pytanko jedno.... Jak to jest z tymi pierwszymi paznokietkami??? One mają same się skruszyć, czy wziąć je obciąć? Bo zapomniałam się zapytać tej położnej.... Niby jej się same odłamują, ale w pierwszym tygodniu życia jej się poodłamywały, a teraz znowu ma za opuszek... no i sama nie wiem
reklama