reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

ja nie moge sie doczekac kiedy poznam plec, ale z drugiej strony na moje zakupy to raczej wplywu nie powinno miec bo umyslilam sobie kupowac ciuszki w neutralnych koloroach, zeby pozniej jak bedzie druga dzidzia innej plci mogla tez nosic te ciuszki, a kolorowe do chlopca czy dziewczynki to maluch pewno dostanie od rodziny i znajomych jak przyjdą w odwiedziny

reklama
Płaszczy super ja sobie kupiłam przez internet bluzkę i trafiłam. jestem zadowolona. W necie wszystko o płowę tańsze niż w sklepach. Głupia koszulka bawełniana u nas kosztuje 100zł a na allegro kupiłam za 40 i to lepszej ajkości. Jak coś jest ciążowe to odrazu cena skacze kilkakrotnie a ciuchy nie zawsze dobrej jakości. Zgadzacie się ze mną? Ni te wzory...:no:Czy nie może byc ładnych ubrań dla nas ciężarnych? I to w rozsądnych cenach.
Ja bluzki też kupuję, ostatnio sweterek i pas ciążowy zamowilam, ale jakoś plaszczyka sie boje zakupić, jak bede mogla wyjsc, to pochodze po sklepach popatrze, jak nic nie upoluje to zaryzykuje i go zmowię

Witam ja też mam czasami bóle głowy na szczęście nie zbyt często. Mój gin powiedział że Paracetamol jest bezpieczny, ja jednak i tak biorę go jak już naprawdę nie mogę wytrzymać, ale spokojnie możesz go przyjmować.
Pozdrawiam
Wiem, i póki co wziełam go raz, jak już z bólu płakałam, ale staram się oszczędzać z tym paracetamolem i walczyć z bólem, bo i tak już biorę tyle leków że nie chce kolejnego...

Ja bluzki też kupuję, ostatnio sweterek i pas ciążowy zamowilam, ale jakoś plaszczyka sie boje zakupić, jak bede mogla wyjsc, to pochodze po sklepach popatrze, jak nic nie upoluje to zaryzykuje i go zmowię

marti ja tez boję się kupić płaszczyk w necie ze wględu na wymiary, zawsze mam problem z dopieciem się w cyckach i jeszcze czasem z ramionami
płaszczyk chyba lepiej przymierzyć "na żywo":-)

ale aktualnie wpłynęła mi wypłata, więc zaraz zamawiam kilka bluzek i poncho - jak będzie na Wszystkich Świętych ciepło, to pójdę w ponchu (u nas zawsze na cmentarzach jest rewia mody - masakra jakaś:-D:-D)

Proponuję jeszcze oprócz prezentów, żeby przyzwyczaić dziecko do zmiany, jaką będzie pojawienie się nowego członka rodziny, żebyście wspólnie z dzieckiem kupowali ubranka itd, urządzały pokoik, i pozwoliły żeby dziecko zdecydowało o jakimś zakupie, czy urządzeniu dla młodszego rodzeństwa...Nie chcę się broń boże chwalić, ale po prostu pisałam książkę i bajki terapeutyczne dla dzieci którym ciężko jest oswoić i zaakceptować nową czasem dla nich niesprawiedliwą sytuacje

Tak, kołyskę już mamy. W przyszłym tyg. jedziemy zaopatrywac się powoli w inne potrzebne rzeczy, ew. rozejrzec sie, co gdzie i za ile można kupić. Ale takie zakupy uświadamiają mi, że ja RZECZYWIŚCIE BĘDĘ MIAŁA DZIECKO !!
Co do bólów brzucha, niestety też je mam, albo rwą mnie jajniki albo w dole brzucha. Staram się nie wpadać w panikę, bo podobno to normalne w ciąży.

Tez wszyscy mi mowia ze to normalne, bo dzidzia rosnie i wszystko w srodku nam sie powieksza i ze teraz takie beda odczucia;-) takze ja sie tez tym nie przejmuje teraz bo mialam przez 2 dni(wczoraj i przedwczoraj) dzisiaj juz mniej:-)ide w przyszlym tygodniu do gin wiec zobacze naszego dzidziolka:-):happy::happy::happy:jejku juz nie moge sie doczekac:tak: moze juz bedziemy wiedziec czy corcia czy synek???:-):-):-)
Śliczna kołyska dla maleństwa:tak:wszyscy mowia ze jeszcze za wczesnie na kupowanie dla dzidzi ze sie nie powinno, to razem odkladamy kaske i juz... troche jest:-):-):-) takze na wielkie zakupki wybierzemy sie z 2 msc przed rozwiazanaiem :-):-):-)a takie sa śliczne ciuszki dla kruszynek....

reklama
Do góry