reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
hello
ja wlasnie po wizycie u kardiologa... raczej nie widzi przeciwwskazan do porodu naturalnego :tak: w sumie dobrze... ale jeszcze mi kazal holtera powtorzyc i jutro znow mi to dziadostwo zaloza i znow bede miala rany od tych cholernych plastrow:-(

cod o ciastat tow lasnie wydaje mis ie ze dla mnie jak z obrazka za slodkie... nie lubie karmelu na ciastach ani czekolady za duzo bo bbrrr teraz w ogole slodkiego malo co jem... ale ja dzisiaj robie biszkopcik z masa brzoskwiniowa i galaretka chyba na gorze albo posmaruje resztka masy i platki migdalowe wysypie albo kakaa troche :) tylko ciekawe czy przepis pamietam bo chyba z rok nie robilam ;-)

U mnie śnieg jak nie wiem...wieje, piździ, nie wyobrażam sobie dzisiejszego dnia.. a muszę wyjść z domu :-( :sad: no i jeszcze składniki na ciasto muszę kupić :-p no i właśnie na moje nieszczęście przypomniało mi się, że nie mam blachy :szok::no: :eek: trudno, będę musiała lecieć do sąsiadki pożyczyć, heh. :huh:

Co do ciast ja znam bardzo fajny przepis na sernik na zimno kolorowy z galaretek, szybki, łatwy i tani :) no i nie jest za słodki.

Potrzeba 5 opakowań galaretek (mogą być różne), dwa duże serki homogenizowane po 400 gram i tyle :) i okrągła forma :) taka tortownica.

pierwsza warstwa to galaretka, rozpuszczona we wrzątku z 375 ml wody, wlać tężejącą do formy aby bokami się nie wylała i wstawić do lodówki, w między czasie przygotować drugą warstwę, kolejną galaretkę rozpuścić w wodzie z 375 ml i dodać do gorącej 400 ml serka i wymieszać, wystudzoną wlać na zastygniętą galaretką i tak kolejne warstwy. Mam nadzieje, że zrozumiale napisałam :)

A tu znalazłam zdjęcie nie jest moje ale wychodzi coś podobnego, można na góre albo na dół dodać owoce.

o Boze!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jakie cudenko!!!!!!!!!!!!! chyba zrobie dwa zeby bylo duzo :):):):):)

O nie...chyba zaraz wezmę się za pieczenie ciacha ;-) Normalnie wygląda tak smakowicie, że mi ślinka pociekła :tak::szok::-D

Mnie też i chyba zaraz zrobię niestety będę musiała wyjść na to zimno bo nie mam składników w domu. No ale mąż będzie zadowolony no i oczywiście dzidzia:-)
No nie moge z Was:-D:-D:-D:-D Róbcie, róbcie:tak::-D

Co do ciast ja znam bardzo fajny przepis na sernik na zimno kolorowy z galaretek, szybki, łatwy i tani :) no i nie jest za słodki.

Potrzeba 5 opakowań galaretek (mogą być różne), dwa duże serki homogenizowane po 400 gram i tyle :) i okrągła forma :) taka tortownica.

pierwsza warstwa to galaretka, rozpuszczona we wrzątku z 375 ml wody, wlać tężejącą do formy aby bokami się nie wylała i wstawić do lodówki, w między czasie przygotować drugą warstwę, kolejną galaretkę rozpuścić w wodzie z 375 ml i dodać do gorącej 400 ml serka i wymieszać, wystudzoną wlać na zastygniętą galaretką i tak kolejne warstwy. Mam nadzieje, że zrozumiale napisałam :)

A tu znalazłam zdjęcie nie jest moje ale wychodzi coś podobnego, można na góre albo na dół dodać owoce.
Smakowicie brzmi:cool2: Mój M uwielbia galaretki i serki homo, więc chyba dziś zrobimy:tak::-D

Lecę z M do sklepu po jakąs kurtkę, musze wreszcie cosik kupic na zimę:)
Odezwe się jak wrócimy:) Do usłyszenia!
Aha! Weźcie jakies dobre przepisy powklejajcie:) Nawet na dania obiadowe, zupy:) na ten watek z przepisami:) Bo ja teraz w ciązy uwielbiam stac w garach, haha:)
Sprawdze Was jak wrócę:D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry