reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Dzieńdoberek:-)

Ale pogoda ohdydna brrrrr:dry:
Miałam się wybrać dzisiaj do ciucheksu, ale mój Ł. zabrał samochód i chyba sobie odpuszczę..

Co do cimnej linii biegnącej przez brzuch, to chyba ja jako pierwsza tutaj zakomunikowałam kilka tygodni temu, że mi się pojawiła taka delikatna przez cały brzuch. teraz jest już dużo wyraźniejsza i nie trzeba się przyglądać tak jak wczęśniej. Ale nie sięga ona do pępka, tylko dużo wyżej, bo kończy się około 4-5cm pod biustem.
Ale ja jestem brunetką i może dlatego mi się pojawiła. Ciemnej karnacji nie mam, ale blada też nie jestem;-)

Ehhhh.. mam dużo pomysłów na dzisiejszy obiad, ale nic mi się nie chce robić:confused2:

reklama
witam
maiłam paskudne kilka dni:-(
moja kochana świnka morska zdechła przedwczoraj :sad::sad::sad:i od dwóch dni ryczę - co się dziecku w ogóle nie podoba, bo zbiera mi się wtedy na wymioty
minęła mnie wizyta u gina i mam teraz wizytę dopiero 13 października:wściekła/y:
byłam przekonana, że mam gina we wtorek, a okazało się, ze była umówiona na poniedziałek
ogólnie jestem okropnie przygnębiona(2 tygodnie walczyliśmy o zdrowie prosiaczka) i wzięłam w pracy L4
pierdzielę wszystko, muszę jakoś psychicznie odpocząć
pozdrawiam was cieplutko

(...)Oczywiście dziś kolejny problem stłukłam termometr rtęciowy i dostaje szału z troski o fasolkę, mam nadzieję ze nic się nie stało, przepłakałam już 3 dni, bo naczytałam się straszynych rzeczy o tej ręci, dzwoniłam też do instytutu med.pracy w Sosonowcu i tam mily Pan pocieszył mnie, że nic złego nie powinno się stać. Powoli w tej ciązy staję się ekspertem od chemii, bakteriologii, wirusologii itd Ale postanowiłam skonczyć ze świrowaniem, mam nadzieję że mi się to uda, co ma być to będzie. Chyba sobie to gdzies powieszę na ścianie ten slogan.
(..)

Ojejej! Ogolnie wiadomo, co to jest rtec. No, ale jak juz zasiegnelas porady, to chyba troche sie uspokoilas? Na pewnoe wszystko bedzie dobrze!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A teraz zmykaj do apteki kupic termometr elektroniczny!!!
Swirowanie!!! Chyba kazda z nas swiruje!!! I to jest raczej zdrowy objaw, choc bardzo meczacy:-)

Co do kreski na brzuchu i karnacji. Chyba nie ma jakiejs reguly. Ja mam dosc ciemna karnacje i kreski brak. No moze jak sie dokladnie przyjrze to cos tam widac, ale tyle co nic. Poczekamy - zobaczymy.

Cześć Kobietki!
U mnie też paskudna pogoda. Zimno wieje i tylko czekać az spadnie deszcz. Lekie przygnębienie mnie bierze. W domu pustka ba M w pracy a moja księżniczka w przedszkolu. Tylko pralka dudni w łzience. Od kilku dni czuję codziennie ruchy maleństwa i to mnie rozwesela. Ogólnie jednak coś mnie dręczy. Ale co??:shocked2:Dobrze, że tu widać trochę coś się dzieje.

Kurcze.... Jak ja wam zazdroszcze tych ruchów maleństwa. Ja nic nie czuje zupełnie nic wczoraj nawet przed snem polożyłam dlonie na brzuszku i myślałam ze może Iskiereczka da znać ale nic :-( a już chyba powinnam czuć pierwsze ruchy... Na szczęście wizyta w następnym tygodniu i chociaż sobie popatrze na moją glizdeczkę :-)

Aneczka ja w pierwszej ciąży ruchy poczułam idealnie w połowie ciąży w 20 tygodniu. A w tej to az uwieżyc nie mogłam że te plum plumki tak wcześnie mnie zaskoczyły w 16 tc. To wspaniałe uczucie i może do wizyty u lekarza już je poczujesz:)

Mam nadzieję. Może moje Maleństwo już sie rusza tylko po prostu nie potrafie tego rozpoznać. Co prawda mialam kilka dni temu tkie cuś jakby mi pęcherzyk powietrza w brzuchu pękł, ale tylko raz więc pewnie to nie Dzidzi.
Wczoraj wracjąc z pracy taki mnie skurcz złapał ze myślałam że nie dojde :-/ Też macie dziewczynki z tym problemy?

Miałam skurcze, ale odkąd biorę dodatkowo magnez praktycznie ich nie mam, uffff...
Takie pękające pęcherzyki, ja to nazywam bąbelki, też zaobserwowałam od paru dni, nie wiem czy to moja Gabrysia, ale wcześniej tak nie miałam, więc może...:-)

No właśnie te pierwsze ruchy to lakie bąbelki więc BRAWO :) Jeśli czujesz je bliżej skóry niż wewnątrz brzucha np. jak gazy:eek: to teraz za każdym razem wiedz że to twoja dzidzia:tak: smera cię od środka.

reklama
witajcie kochane!!!!!!!!!!!! - u nas tez okropna pogoda....ale na dwor by sie dalo wyjsc ....aleeeeeeeeee:szok::szok::szok::szok::szok::szok: moj M wczoraj mi rozjechal wozek....tzn jedno kółko i musi teraz naprawic. Za mocno skręcił i troszke mu sie najechało.... ojejuu jeju z tymi facetami.

hej laseczki,
czytam Was cały dzień z przerwami, ale dopiero teraz mam czas coś napisać.
okropnie mnie boli zołądek :-( zaraz idę się położyć znowu :-(
u mnie w pracy szaleje grypa żołądkowa, co drugie dziecko wymiotuje i ma biegunkę, a jedno jest w tak ciężkim stanie, że zostało wysłane do szpitala :-( okazało się, że dziewczynka jest tak bardzo odwodniona, że nerki jej przestały działać i może nie przetrzymać nocy!!!!!!!!!!!!!!! :szok: :szok:
słuchajcie, jest mi tak strasznie przykro, po prostu aż się cała trzęsę.

i wszystko przez grypę żołądkową.

ja tez podle się czuję, ale wystraszona okropnie, piję ogromne ilości płynów.

okropnie mi żle :-( :-( :-(
- ojej kochana to strasznie niedobrze Ty lepiej uciekaj z tej szkoly poki jestes w ciazy...bo lepiej nie ryzykowac...

Ehh myślałam że będę dziś pierwsza:-):-)
Witam porannie wszystkie marcóweczki:-)

Pogoda ochydna, a mnie czeka dziś mycie okien:no: Nieznoszę, no ale błagają o już litość, a poza tym w przyszłym tygodniu mój synek ma 5 urodziny, dziadkowie mają przyjść i w ogóle tort, szampan itd.:-)Nie mogę uwierzyć że już 5 lat ma to moję dziecię:happy:

Wczoraj zamówiłam tort w kształcie scooby-doo zobaczymy co z tego wyjdzie, ciekawe jak zareaguje bo to będzie dla niego niespodzianka:-D.

Wczoraj byłam w realu i kupłam trzy bodziaki za 1,99za sztukę :szok::szok:, wcześniej moja mama kupiła dwa:-)W ogóle odkąd dałam pozwolenie na kupowanie ubranek mama szaleje, nie wiem jaki cudem udało jej się powstrzymać od kupienia ślicznej różowej sukienusi.Kusi ją jak nie wiem .Trochę rozsądku ma:-D
Liczą dziadkowie na wnusię, oj liczą:eek:a ja coś czuję że będzie drugi wnuś.

Ważyłam się wczoraj i...:wściekła/y::wściekła/y: 66,5 kg, w ciągu trzech tygodni nabrałam kilogram:eek:I codzień rano jak wstaję i próbuje się ubrać okazuje się że wszystko jest coraz ciaśniejsze. Najgorszy problem mam ze stanikami. Wszystkie już ciasne nawet te największe:no::no:

sylviontkojeśli jesteś w 16 tc to jesteś w czwartym misiącu, nie wiem skąd koleżanka ma takie informacje:szok::no:

Mój suwaczek znowu kłamie jutro zaczynam 15 tc.:no:
- ja tez kiedy kupowalam w realu ubranka...za marne grosze mozna kupic calkiem fajowe rzeczy....tylko niestety mam daleko do reala :-:)-(

Do góry