reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

a u nas dzisiaj dzień ok. Mały je i śpi. niestety coś mu się poprzestawiało z nocą :( w nocy budzi się i stęka. Miałam sprzątać ale odpoczywam, przede wszystkim od weków. Może jeszcze zamarynuje pomidorki koktajlowe. Ale dziś nic dzień leniuchowania. M.pojechał do dentysty i do fryzjera do Kalisza a ja sama z czwórka dzieci. Chrześniak M. się przygrachlał już od rana :) więc Wiktor ma się z kim bawić. Na top secret napisze jak mnie znowu matka M. wkurzyła.

reklama
ionka moja Ola je nutramigen chociaż nie ma stwierdzonej alergii :-( ale w drugim miesiącu życia miała straszne biegunki w ziązku z zakażeniem układu moczowego, potem ta operacja, lekarze nie chcieli obciążać jej jelitek zwykłym mlekiem i dlataego kazali zostać na nutramigenie :-( co chodze do lekarzy to pytam czy nie mogłabym przejś na inne mleko ale wolą żeby jadła to świństwo bleee, na inne produkty reaguje dobrze

Dziewczynki mamy ząbka hurra :-) dolna jedyneczka sie przebiła, widać że druga też się przebija, nie sa jeszcze za duże ale jak postukam łyżeczką to tak fajnie słychać:tak: , no i dzisiaj moja dzidzia na brzuszek pierwszy raz si przewróciła tylko potem była afera bo zrobiła to na śnie i się obudziła i nie wiedziała jak na plecki wrócić :tak:
Życze miłego dzionka:tak:

no ale skoro je juz stałe posiłki, to pewnie ten nutramigen niepotrzebny :-)
gratuluję ząbka!

asia- 100 lat dla Szymka!

polka- ależ Ty masz sił kobieto! jeszcze weki do tego :-)

Dzien dobry!
U nas dzis pogoda fajna, rano padalo ale potem wyszlo sloneczko!
Bylysmy z Ola u babci. Babacia mieszka w odroznieniu od wiekszosci babc w miescie:) Wiec my zamiast na wies jezdzimy do miasta:) Ja zdazylam odswiezyc fryzure i zrobic zakupy!! Troszke sie zrelaksowalam:) Teraz jestesmy juz w swoim domku, Ola lapie nogi w swoim lozeczku a ja leze kolo niej w swoim:p
Czy ktoras z Was uzywa moze pampersow z tesco tylko nie tych gaga tylko poprostu tesco?? Dzis kupilam je pierwszy raz i sa strasznie podobne do prawdziwych pampersow tylko ciut grubsze. Ciekawe jak sie sprawdza?!

Olenka gratuluje zabka i pierwszego przewrotu!!!
Basia buziaki, rosnij zdrowo!!!
Szymus wszystkiego najjjj!!!

asia przesyłam rocznicową buźkę dla Szymka:*
ionka zobaczysz pewnie na dniach ząbek będzie:tak:
moni27 gratki ząbka i obrotu!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
A mi sie tak troszkie smutno zrobiło.Wiki do domku jechała teraz tak pusto jest nikt nie gada,Bartus spi,a jak sie zbudzi to bedzie kąpiel.

Asia 100 lat dla Szymka duzo zdróweczka:)
Moni gratuluje zebolka i obrotu:)
ionka to pewnie tez zebolek:)

hej laski.
koniec remontu :-)
teraz zostalo troche porzadkow i rozkladanie ciuchow.

i w zwiazku z tym mam pytanie, czy za uzywane spodnie ciazowe 50-55 zł to duzo?
mam towar sluchajcie chyba z jakichs sklepow, bo kilka bluzek trafilo sie takich samych i to nie raz. mam np 4 koszule tej samej firmy rozniace sie rozmiarem i kolorem, kilka takich samych plaszczykow, kilka takich samych bluzek. No watpie zeby to bylo od prywatnych osob.
No, towar mam super, kilka ciuchow z metkami, ale wszystkie bez ZADNYCH oznak uzywania.
No i w zwiazku z tym mam pytanie, czy kupilybyscie niby w lumpeksie sweterki za ok 30 zł, koszule (zajebiste) po 25, spodnie po okolo 50. bluzki 16-25?
kurcze, bo jestem na etapie wyceniania i mysle intensywnie. Dodam , ze kupilam towar po 31 zł / kg. Takze nie jest to tanio.

dodam , ze ciuchy sa tylko markowe:
Motherhood, Gap maternity, Liz Lange, Duo Maternity, Mimi itp.

U mnie jest ciuch z rzeczami dla dzieci i ciążowymi i tam są spodnie za ok. 30zł ale są ściuchane, a w zwykłym ciuchu za ciążówki jak nowe płaciłam do 15zł

dziewczyny mam pytanie mam nadzieję że któraś wie

jeśli dostanę wypowiedzenie umowy o pracę z 2 tygodniowym okresem i w tym czasie pójdę na zwolnienie lekarskie to czy to będzie tak że do końca okresu wypowiedzenia będzie płacił mi pracodawca a potem dalej zus? czy zwolnienia lekarskie bede wysylac do zusu czy jak?

później będzie płacił zus i do zusu zwolnienie trzeba będzie wysyłać, czyli tak jak piszesz:)

A Franulek już wykąpany, najedzony i lula, niestety znów w naszym łóżku, chyba nigdy nie nauczę go spać samemu, wiem, że jakoś dałabym radę pewnie, ale boje się tych histerii, które urządzałby w łóżeczku:baffled:

reklama
Do góry