reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

naughty ja juz na szczescie moge pic kawe, ale tylko jedna dziennie a tak wogole witaj.

Toladnie spia wasze maluszki, Polcia roznie zasypia, zazwyczaj robi sie spokojniejsza i to moj znak ze chce spac.

A ja cos czuje ze mi sie mleko konczy, pomimo ze mala jest tylko na piersi, moja produkcja spadla i to bardzo, musze w dzien rozmrazac to co nazbieralam przez ostatnie miesiace.... zastanawiam sie tylko dlaczego tak jest, bo z mlodszym mialam podobnie, bardzo ciezko bylo mi utrzymac laktacje po 4 miesiacu... im wiecej o tym mysle tym mniej mam mleka.

reklama
naughty ja juz na szczescie moge pic kawe, ale tylko jedna dziennie a tak wogole witaj.

Toladnie spia wasze maluszki, Polcia roznie zasypia, zazwyczaj robi sie spokojniejsza i to moj znak ze chce spac.

A ja cos czuje ze mi sie mleko konczy, pomimo ze mala jest tylko na piersi, moja produkcja spadla i to bardzo, musze w dzien rozmrazac to co nazbieralam przez ostatnie miesiace.... zastanawiam sie tylko dlaczego tak jest, bo z mlodszym mialam podobnie, bardzo ciezko bylo mi utrzymac laktacje po 4 miesiacu... im wiecej o tym mysle tym mniej mam mleka.

Kurcze ja mam tak samo. Tyle, że ja nie nazbierałam mleka bo nigdy nie miałamgo jakoś bardzo dużo. Muszę go dokarmiać, a tak bardzo chciałabym tylko na piersi. Może my po prostu za barzo chcemy? :(

Młoda mamuśka:) moja Ola w dzień robi sobie z 3 drzemki tak po 30 min nieraz po godzinie, także mało śpi w dzień.

Widze że dzisiaj większość dzieciaczków rozdrażniona, moja Ola właśnie zrobiła giga afere bo przysypiała a mnie się kichneło :tak: darła się że szok bidulka chyba się wystraszyła.
Zycze miłej niedzieli :)

Kurcze ja mam tak samo. Tyle, że ja nie nazbierałam mleka bo nigdy nie miałamgo jakoś bardzo dużo. Muszę go dokarmiać, a tak bardzo chciałabym tylko na piersi. Może my po prostu za barzo chcemy? :(

Ja wczesniej w nocy mialam zawsze nawal i prawie co noc dodatkowe 120ml mi sie sciagnelo, wiec troche mam, ale to juz nie to samo. Ramari a czy Przemek tez sie ostatnio wierci niemilosiernie na piersi?? tak ze polowa cyckla tryska fontanna po pokoju?

Moni27 ja jak kicham to w poduszke czy cokolwiek znajde pod reka, Pola wrecz spazmow dostaje jak przy niej kicham.

hej Wama :-) Buziak wielki dla Polci :* Jak tam nasza narzeczona? Nie mogłam jej znaleźć w galerii słoneczek.

Z tym kichaniem to coś jest na rzeczy ... :baffled:

a teraz mnie wystraszyłyście ! Boję się, ze po 4 miesiącu też mi spadnie wydajność laktacyjna ... :szok:

a cd kawki to powiem szczerze, ze to miłość ma ... a tu trzeba się wstrzymać jeszcze :-(

a zbożowa?

My od 3 dni na Bebilonie i kupka mega luzna w porownaniu do hippowskiej ;-)) moj jak nie robil raz 2 dni kupy to był mega masakryczny na szczescie teraz są 2 dziennie
Naughty ktorego urodzilas? bo tez bylas spoznialska :)

Oj my z kwietnia jesteśmy :D a dokładnie z 7mego. Antoni przeczekał przymrozki w łonie matczynym. Po 2 tygodniach usilnych próśb skapitulował :) Po suwaczku widzę, że dokładnie 2 tygodnie równicy jest między naszymi synkami ;)

Zbożową też przerobiłam i szczerze mówiąc 'prawie' robi wielką różnicę heheh Jednak co kawka to kawka ... zamienniki sobie odpuszczę :) Herbatkę z sokiem mailowym pijam ostatnio - takie pocieszenie ;D

reklama
Dziewczyny u mnie tez juz nie ma tak jak na poczatku z laktacją.W nocy juz nie msze spac z pieluchą bo mnie nie zalewa.Wkladek w dzien tez bym nie musiala miec,jedynie do karmienia.Ale nosze bo czuje sie bezpieczniej.Ale moim zdaniem to poprostu laktacja sie unormowala i juz.Nie ma powodów do paniki!

A my mamy sukces.Maly zasypia sam,i w dzein i w nocy w ciagu 2 min.W swoim lozeczku.Bo mi sie bestia rozwiedla i chcial tylko na lezaczku w dzien spac.Zreszta na noc tez w lezaczku zasypial ale potem go przekladalam.Byly 2 dni histerycznego placzu.Ale teraz jest super!!!!!! widze ,ze spiacy wkladam go do lozeczku daje pielusie,smoczka i w ciagu 2 min odplywa.:)))

Do góry