reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Bartuś nie moze zasnąc szkoda mi bidulka.Mam nadzieje,że bedzie całą noc spał.Ja sobie z mezulkiem pije piwko zuberka,bo od pon bede sama z Bartusiem:-(

Widzę, że na watku zamknietym mamusie się rozkręcają i fajnie. idę coś ogarnąć mieszkanie i chwila relaksu dla mamy.
Dobrej nocy!

Aha zmieniłam avatar, bo ten małpiszon przy waszych ślicznych zdjęciach był nie bardzo:-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dobry wieczór!

Widzę, że mamy już oficjalnie nowe moderatorki. Gratuluję!

Tabasia nie zazdroszczę Ci tego pakowania :no: Ale dasz radę. Co do lotu, to rozumiem Twoje obawy. My mieliśmy tylko do teściów jechać w weekend, ale ja boję się, że Szymek przez ten upał źle zniesie podróż. Więc chyba sobie podarujemy. Nie martw się, będzie dobrze :tak: I życzę super pogody podczas pobytu nad morzem!

Polka trzymajcie się z Frankiem. Oby szybko wyzdrowiał.

Madzia, jak ten czas szybko leci, prawda? Już 5 miesięcy za Wami :-)

Magmadzia - mój mały też ssie dolną wargę, śmiesznie to wygląda :-D Ale te dzieci pomysłowe :-D

Ionka trzymaj się. Powodzenia w załatwianiu spraw urzędowych, co w Polsce łatwe nie jest. Nie daj się rodzince!

Marciaa, może podczas karmienia musisz Nikodema dać do odbicia. Nie wiem, czy to o to chodzi, ale jak mój mały zaczyna się tak wić, to odbijam i pijemy dalej. Ostatnio już rzadko mu się to zdarza.

Życzę spokojnej nocy!

Ps. Dziękuję za zaproszenie do wątku zamkniętego :-)

Ostatnia edycja:
na koncu przeprowadzona sonda co myślą przedszkolaki o Panu Bogu..

..."A czasmai wpada do niego Jezus w gości, piją herbatkę, uczą się, rozmawiają o robocie i o piwie i o grzecznych dzieciach"

"Jak się ma jakieś dziecko urodzić to Bóg lepi je wtedy z plastleiny, a tę plastelinę wytwarza z papieru chyba"

"Ja myślę, że jesli Pan Bóg miałby wakacje, to pojechałby do Chin i jadłby pałeczkami"

:-D
dobre dobre :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
A!! I zapomniałam dodać, że oprócz gryzienia piąstki, ssania kciuka i wkładania sobie paluszków do buzi Basia ma nowe fantastyczne zajęcie - ssanie swojej dolnej wargi:szok: z tym to już nie wiem, jak mam walczyć, bo kciuka i paluszki wyciągam z buzi i jest ok, bo smoczek nadal jest ble...
Franko też ssie swoją dolną warge czasami i wygląda słodko :) mmmmmm

my mieliśmy koszmarną noc... Na 14.10 jedziemy do pediatry. Najlepszy numer był w nocy mały płakał w łożeczku wiec go nosiłam, w końcu tak przesikal pampersa że musiałam go przebrać. Położyłam go na przewijaku i rozebrałam do naga. Zdążyłam ubrać pampers i zasnął. Jak chciałam go przełożyć do łożeczka to znów płacz i tak w koło. w końcu wkurzyłam się wzięłam wsadziłam go z przewijakiem do łożeczka i skubany spał do rana tak:)
współczuje nocki. Ale spobób na Maluszka super :))) hehe najwazniejszy efekt końcowy ;)

no.. a ja wlasnie zrobilam pedicure i manicure. Super. W koncu znalazlam czas. Ale tylko lakierem niestety, nie chce mi sie akrylu wyciagac. Jakos nie mam weny przez te upaly.

Pawelek spi w salonie, tam troszke chlodniej niz u mnie w pokoju. Wasze dzieci tez placza jak im wypadnie smok podczas snu.?
Tez już myśle o paznkociach ale jakoś brak czasu a wieczorem brak sił ehhh a mój Franuś nie płacze jak smoczek mu wypadnie.
byliśmy u pediatry. Mały ma zapalenie spojówek :-( dostał krople z antybiotykiem Biodacyne, lekko gardło zaczerwienione i mam dawać cebion. Homo sama nie wiem czy to tylko to... Mały krzyczy i płacze tak nagle chwilami.
Biedactwo...Poobserwuj go. Jeśli cos Ci się Mały nie widzi idz jeszcze raz :tak:

Tabasia dałam rade bo jechałam autkiem a mamy klime wiec nie było źle:tak::tak: Niestety nie bedzie mnie w Krakowie w przyszlym tygodniu bo kobit sprawdzi mi moje wypociny dopiero na początek sierpnia.:baffled:

A tak w ogole witam wieczorkiem:)

U nas dzień pracowity. Ja sprzatałam w szafie w małym pokoju. Komode Franka przejzałam i jedną szuflade całkiem opróżniłam. Wczoraj juz nic nie poprasowałam bo padłam na tapczanie hehe
Franek budzi sie w nocy tylko raz. Jak zasnął o 21:00 to obudzi sie koło 3 i pozniej dopiero rano o 8. Wtedy już nie ma spania. Ale ja go daje do maty i jest szczęśliwy. Dzisiaj niezle w niej brykał:-) cudowny jest no!!! :-)
Lece spać. Dobranoc mamuśki:*

Hej,
Zrobilam tylko obiad i pojechalismy na zakupy, a prasowanie nadal czeka :zawstydzona/y:
Dobry wieczór!

Tabasia nie zazdroszczę Ci tego pakowania :no: Ale dasz radę. Co do lotu, to rozumiem Twoje obawy. My mieliśmy tylko do teściów jechać w weekend, ale ja boję się, że Szymek przez ten upał źle zniesie podróż. Więc chyba sobie podarujemy. Nie martw się, będzie dobrze :tak: I życzę super pogody podczas pobytu nad morzem!
A nie mozecie jechac raniutko?
My nad morze wyjedziemy na noc. Mam nadzieje, ze Al zniesie to dzielnie ;-)

Aha zmieniłam avatar, bo ten małpiszon przy waszych ślicznych zdjęciach był nie bardzo:-D
:-D:-D teraz masz super avatarek, fajna rodzinka :-)

ja to tez nie wiem jak wyleze ze swoim tluszczem na plazy...bede musiala cos dluzszego niz pareo sobie chyba znalezc, najlepiej zeby siegalo od kostek po szyje...hehehe
:-D:-D

kurde a ja bylam kupic stroj kapielowy i wygladam jak ....idz stad i nie wracaj...musialam kupic paero bo z wielkim dupskiem lazic nie bede:(((((((((((((( ale dooooooool
Mi zostala tylko oponka, ktorej niecierpie :baffled: Rano jest spoko, ale przez dzien sie powieksza, a na wieczor wyplywa ze spodni :wściekła/y:
A tylko 3kg mam na plusie z przed ciazy, nogi, pupa spoko, tylko ten brzuch :baffled: I cycki o rozmiar mniejsze :angry:
moniskabe, Tabasia a ten nutriton to dawałyście przed każdym karmieniem?? bo Olek jadł godzinę temu i przed karmieniem mu dałam, ale zjadł tylko troche i zaraz znowu będe go karmic, wiec dac mu teraz znowu przed karmieniem czy juz nie??
Kochana ja karmie mm, wiec nie pomoge :-(

byliśmy u pediatry. Mały ma zapalenie spojówek :-( dostał krople z antybiotykiem Biodacyne, lekko gardło zaczerwienione i mam dawać cebion. Homo sama nie wiem czy to tylko to... Mały krzyczy i płacze tak nagle chwilami.
Bidulek malutki... Kurujcie sie!! :-)
Ale sie usmialam z przewijakiem :D:D:D

Patinka klepnij smsa kiedy w sierpniu, my bedziemy w pierszym tyg. Moze sie uda :)
My w PL niestety nie mamy autka z klima, a stad nie oplaca sie jechac naszym :/

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie!
Mlody gada sobie w lozeczku, juz sama nie wiem do czego????hehehe O 6 pobudka i jak na razie nie chce zarcia...:szok:...dziwne. A nocka taka niespokojna, Redan chyba wyczuwa moje nerwy i jest juz sam nerwowy o te podroz...
Milego Dnia!

Do góry