reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

dziewczyny amoj wczoraj przespal pol dnia, najpierw 3h w ciagu dnia a potem wieczorem spal na koncercie feela:-D jak zabity, po czym wrocilismy, wykapalismy przed 20 i zasnal przed 21, spal do 3 a potem do 6, ale zajal sie nim tatus wiec ja sie wyspalam;-)

i jesli o przewracaniu mowa to mojemu 2 razy sie udalo a wiecej tez nie, na razie, ale spokojnie na wszystko przyjdzie czas, to tak jak tym jedzonkiem, na razie jeszcze nie probowalismy nic i tylko mleko pije:-) ale butli nadal nie:no:

a dzis w koncu cieplo wiec mysle caly dzien na dworze:-)

reklama
Świetny jest ten kalendarz rozwoju dziecka. Oczywiście bedzie moja ulubiona lekturą w następnych tygodniach , oczywiście prócz naszego forum:)
U nas zimno strasznie 14 stopni, co za rok póki co nie było ani jednego normalnego miesiaca.
Moniskabe w aptece rzadko kiedy przyjmuja zwroty, no ale z ich błedu to powinni.
Dziewczyny kiedy złożyc wniosek o dodatkowy urlop macierzyński i wybieracie się na wychowawczy?

Blueberry- jednak dietka? :-(
No niestety. Ale może mi to wyjdzie na dobre, przestanę się obżerać ciastkami ;)

Dobre z tym winem :) Fajnie że traktują w ten sposób też Polaków (chyba że się nie poznali na tobie ;), bo w wielu krajach mamy ponoć opinię pijaków i złodziei i to niestety chyba zasłużoną :(

Edit: Niestety w Polsce zwrotow nie ma (chyba, ze sie cos zmienilo, ale nie sadze), to tylko dobra wola sprzedawacy. Duzo sklepow pozwala zwracac towar do kilku dni, ale sa tez takie, ktore sie na to nie zgadzaja i maja do tego prawo. I widac, ze w aptece tez tak bylo...
No niestety, to prawda. W wielu ciuchowych sklepach, szczególnie sieciówkach zwroty są uznawane nawet do miesiąca, ale to jest ich ukłon w stronę klienta. Natomiast w przypadku Moniki można się powołać na niezgodność towaru z umową - mąż prosił o mleko dla alergika, a dostał co innego. Nie wiem tylko czy nie ma w ustawie jakiegoś wyjątku dla produktów żywnościowych... Trzeba by poczytać.

Co do obrotów, to Adaś też się ostatnio nie przewraca z brzucha na plecy, nie wiem czy zapomniał, czy po prostu nie chce. Za to kombinuje żeby się przewrócić z pleców na brzuch, ale mu nie wychodzi :) Chyba jest za gruby :D

Mój Karolek się przewrócił z brzucha na plecy jak miał 4 miesiące (i wydawało mi się, że to wcześnie), a w odwrotną stronę jak miał 7 miesięcy dopiero. Więc nie ma się czym martwić naprawdę :)

witam'my od rana na wsi :) powoli przeprowadzka. M. Ma urlop więc działamy.↲Franek cały dzień śpi z przerwami na mleko. W środę było szczepienie. 6440 waży i urósł 4cm. Mamy pozwolenie na kaszke na noc. I jemy z miseczki lyczeczka narazie pol porcji. I śpimy coraz dłużej. Ale mi cyce puchną od nadmiaru mleka.

Hej :)

My dzisiaj mamy fajny dzionek :) Ja wstałam już o 7:00 bo po 11 mielismy miec gości i musiałam posprzatać. Wczoraj już wieczorem jakoś nie miałam sił. Rano Franek spał pięknie z tata w łóżku a mama działała :)
Przyjechał mój chrześniak-ma ponad 2 latka:) I poszłysmy z kolezanka na spacerek. Franuś spał fajnie a ona dziwiła się ze moze byc tak spokojne dziecko...hehe a mi miło było to słyszeć ;) Chociaz czasami daje popalić to jednak mimo wszystko nie ma tak źle. Dzisiaj popołudniu lezał na macie i nagle cisza. Drzemnął się pół godzinki :)
Ja dzisiaj robiłam ciacho i kurcze piekarnik mi przypala coś ostatnio;/ nie wiem o co chodzi. Biszkopt robiłam ostatnio i też góra była przyjarana:( Musze jakoś to obadać. Jutro mamy gości i chciałam coś upiec a tutaj zonk. Nie wiem co z tego bedzie bo jeszcze gorace. Zobaczymy.
Czytałam was już dzisiaj i zapomniałam co chciałam odpisac :(:(:(:( skleroza w tam młodym wieku ahhhh

ja tam na pieczeniu sie nie znam ;-) pierdziele wszystko co sie da...no poza muffinami :))

Niko dzis i wczoraj Anioł...spał od 22 do 6 rano bez przerwy potem mleko i do 8..zjadl cos po 9 i spi do teraz z przewami na jedzenie :))) ja zamiast odpoczac to na necie siedze...:)):p
Moj Ł. dzis na kawalerskim ja sama w domu reszta wybyła i sie boje w tym lesie byc z małym...brrrr...

popijam pierwsze piwo alkoholowe od roku oł jeee:))

ja tam na pieczeniu sie nie znam ;-) pierdziele wszystko co sie da...no poza muffinami :))

Niko dzis i wczoraj Anioł...spał od 22 do 6 rano bez przerwy potem mleko i do 8..zjadl cos po 9 i spi do teraz z przewami na jedzenie :))) ja zamiast odpoczac to na necie siedze...:)):p
Moj Ł. dzis na kawalerskim ja sama w domu reszta wybyła i sie boje w tym lesie byc z małym...brrrr...

popijam pierwsze piwo alkoholowe od roku oł jeee:))

mi tez mufinki wychodza a wszystko inne to jedna wielka d...;/ ahh

ja marze o normalnym piwku a nie Lech free ;/ grrrrrr w rocznice slubu napilismy sie winka a ja w nocy odciagałam i karmiłam bebikiem. ale było faaaaaaaaajnie hehe :)))

reklama
Do góry