reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witajcie :)

Kuba mi dziś niespodziewanie urządził pobudkę o 6:rofl2: Ale teraz sobie zasnął i czekam na pobudkę, jedzenie i to nieszczęsne szczepienie:crazy:

Na termometrze mam 41 stopni w słońcu. W cieniu będzie pewnie ze 30. Ugotujemy się:baffled:

mam pytanko: ile czasu może się utrzymywać alergia na konkretne jedzenie? tzn jeśli dałam jabłko w sobotę, wczoraj wyszła wysypka, to kiedy zniknie? kiedy mogę powtórzyć jabłko, żeby sie przekonać, że to było to?
Gdzieś czytałam, że do 2 tygodni, ale pewna nie jestem.

reklama
Tez gdzies czytalam ze po szczepionce powinien byc slad i to powinien sprawdzac pediatra na nastepnym szczepieniu.

Bosze jakie Wy macie duze dzieci :szok: Mój Hank z 21 lutego a 2 tygodnie temu wazyła 5250 i 65cm :-D malizna taka ale raczki i uda tłuscutkie. Ale chyba sie ciesze bo to dziewczynka to niech mała bedzie. Do tego od kilku dni chce byc ciagle noszona. Nawet na wózek sie obraziła i trzeba ja nosic...

ale twoja przesypia nocki i moze dlatego jest mniejsza i mniej wazy bo mleko w nocy jest bardziej kaloryczne, ale rzeczywiscie dziewczynka mala to dobrze ja zawsze bylam duza i tak mi zostalo:-D

Tez jestem za polaczeniem...

A w ogole dziewczyny te wizyty ze szczepieniem to zawsze sa z mierzeniem i wazeniem?Bo u mnie szczepienie robi pielegniarka w osrodku, a zwazyc musze gdzie indziej...aj tez by mogli to razem zrobic...

A z tymi wagami to zauwazcie, ze dziewczynki wolniej rosna od chlopakow...

ja ide do osrodka, tam wazy i mierzy pielegniarka, potem bada lekarz a potem znow do pielegniarki i ona szczepi, ach i znow jutro 2 uklucia i rota do wypicia:szok: ma nadzieje ze nie bedzie tak plakal jak po ostatnim...

no tak ale ja w zamierzeniu mam skonczyc calkowicie z karmieniem piersia:tak:, dlatego mam nadzieje ze juz nie bedzie pobudek, bo modyfikowanego o 3 czy 4 rano nie mam zamiaru podawac...:no: cholernie nie chce mi sie wstawac cycka dawac;-) a co dopiero przygotowywac, w ksiazce 1 rok zycia dziecka cos na ten temat czytalam ze od 3 czy 4 miesiaca mozna dziecko jakos uczyc spac bez jedzenia ale co z tego wyjdzie to nie wiem:-D co o tym sadzicie?
Hm... no nie wiem. Mój Karol definitywnie zakończył nocne jedzenie w wieku 13 miesięcy, mimo że od 4 miesiąca był karmiony wyłącznie zagęszczonym mm (zagęszczałam ze względu na ulewanie). Wcześniej przestał się budzić jak miał 7 miesięcy, ale potem znów zatęsknił za nocną butlą i potrafił mi się budzić 2 razy :confused:. W końcu wymieniłam smoczek w butelce na ustnik i wtedy przestał jeść w nocy, ale też całkowicie odstawił mleko ;-).

A co do karmienia piersią, to ja jakoś nie planuję do kiedy będę karmić. Zobaczymy jak długo będzie nam się to podobać. Nie mam nic przeciwko karmieniu nawet do 2 lat, ale bynajmniej nie zakładam że tak będzie u nas ;-).

Moja Lila tez nieduża, pojutrze idę na szczepienie to zobaczymy ile waży obstawiam jakieś 5500. Aha moja Lilkę od kilku dni wózek też gryzie. Jak chcę ją wlożyc to jest darcie że ho ho, ale dzisiaj po południu zawzięłam sie na nią i przetrzymywałam ją w wózku, to było trochę spokoju. Bardzo byłam zdziwiona jej zachowaniem, bo generalnie tak małe dzieci raczej w wózku spią, a tu chwila drzemki i nuda.
Adaś się w wózku buntuje jak jest podniesiona budka. No ale jak takie słońce, to się nie da inaczej :no:

a ja czekam właśnie na... położną srodowiskową :szok:... nie wiem co to za praktyki w tej Wawie stosują że na 3miesiace dziecka położna nas odwiedza:dry:

mój broni sie przed wózkiem tylko jak go doń wkładam....na szczęście zaraz mu przechodzi jak tylko wózek zacznie jechać :-D:-D:-D

Tak w ogóle jak czytam o waszych dzieciach...szczególnie o Miłoszku candy... to normalnie podziwiam mojego Mikiego jaki jest spokojny (odpukać- dzień dopiero się zaczął;-))... mój to potrafi sam sie bawić w łóżeczku, lub poprostu leżeć.... a płacze tylko wtedy gdy:
- nie może zasnąć
- jak zakładam mu czapę na spacer
- jak wyciągam go z wanienki (uwielbia się kąpać):-D

hej :)
Tak jak dzisiaj jeszcze nie bylo myszka dostala wczoraj o 22 jesc i jak poszla spac tak wstalo o 6 rano :) ale pospalam
Od paru dni odkryla do czego sluza raczki i juz wsadza je do buzi i oglada :) duzo juz gawozy i jak jej dam grzechote i wsadze w raczke to przez chwile trzyma :)
Dobra wpadlam pochwalilam sie :-) i uciekam dac jej flache bo juz oko otwiera
a co myslicie o tym maxi-taxi tutaj nazywaja bo kupilam :)
Zobacz załącznik 253910

a ja czekam właśnie na... położną srodowiskową :szok:... nie wiem co to za praktyki w tej Wawie stosują że na 3miesiace dziecka położna nas odwiedza:dry:
wow u mnie czeka sie tydzien:) a swoją drogą to po co sie wzywa położną w tym wieku?? Moze czegos nie wiem ...myslalam ze polozna przychodzi tylko raz na poczatku !?

A my wczoraj bylysmy dopiero na 1 wszym szczepieniu...mala dzielnie zniosla 2 ukucia ...za pierwzym tylko sie skrzywila a przy drugim piszczala ze mi nogi z waty sie zrobily ale wzielam na rece i od razu cisza:) ale dla mnie stres niesamowity:/ qrcze dalam jej czopek viburcol czy jakos tak bo mila 37,2 i dzis ta sama temp:( dalam 2raz ... mam nadzieje ze to normalne ze na drugi dzien tez podwyzszona temperatura u dziecka:>

A Zyzia wazy 5060gram ... ostatnio przez 2 tyg przybylo jej 600 a teraz tylko 400gram przez 4tygodnie wiec kontrola wagi za 3 tygodnie:/

Ostatnia edycja:
reklama
kamikaa fajny wózio,

a ja już myśle żeby go przełożyć do spacerówki na stałe ,ostatnio w niej jechał :)

kiedy słońce ja zawsze i tak budke opuszczam blueberry i oczywiście zasłaniam mu buźkę parasolką:)

a dziś dopiero zjadł teraz czyli mniej więcej o 10.20!! ale nie powiem że się budził o 24.00, 2.00, 5.00, 6.00 i tak co godzinę ale to jak mu smoczek wypadł a dziś to cały czas go chciał

Do góry