reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witajcie!

A wiecie co: ja to zapomnialam o tym szczepieniu, bo u mojego nie bylo zadnego babla z ropa, ani sladu wlasciwie nie byly:szok: Normalne to???

Moja kolezanka (studentka medycyny) mowila, ze jak nie ma sladu tzn, ze szczepionka byla zle podana i tak jakby nie dzialala, ale nie wiem dokladnie jak to jest.

reklama
U mnie ssanie trwa też max. 15 min i to czasem z odbiciem. W nocy nie zwracam uwagi na to ile ssie. A przerwy mamy średnio 2-2,5h i nie da się więcej. Tylko u nas jest inny problem, a mianowicie spanie w dzień max 30 min. po prostu masakra i jak zaśnie to nie wiem czym się zająć, żeby cos w domu podgonić. Wieczorem jest ok. nawet do karmienia prześpi 3-4h. No nic mam nadzieję, że to sie zmieni, bo przy starszej córci miałam podobnie. Po prostu aktywne bestie są:)

Witam się!:tak:
Mysza u mnie właśnie tez nic nie było , ani bąbla ani ropy...też nie wiem czy to dobrze a w przychodni pani dr nie pytała o nic a ja zapomniałam spytać!

Dziewczynki myśle o zakupieniu mojej małej kupka niekapka z gumowym dziubkiem....czy to dobry czas? Podkreśle że mała nie pije z butelki tylko z łyżeczki ( codziennie probiotyki - a DZIĘKI dla dziewczyn które pisały o podawaniu tego właśnie na kupkę - jest dużo lepiej ).
Wiesz co moja starsza córcia wogóle nie piła z butelki i właśnie soczki podawałam jej przez niekapka z Aventu. Możesz spróbować, tylko z niego nie leci tak łatwo, bo trzeba trochę wysiłku do ssania, mimo że jest gumowy. Pewnie kazda firma ma inny ja tylko mogę się na temat tego wypowiedzieć. Aha mojej koleżanki córcia co ma 6 mies. Właśnie tego niekapka załapała, ale prób było wiele.

Ale gorąąąąąąąąąąąco!:szok::szok:
Poszliśmy na spacer i wróciłam cała spocona, z wypiekami na twarzy:dry:
Kubie też było dość ciepło, a miał tylko cienkie spodenki, koszulkę i skarpetki.
Spotkałam kolegę, któremu też niedawno urodziło się dziecko. Patrzę do wózka, a tam całkiem czerwony bobas, wyubierany w 2 warstwy i czapkę:szok::no:

Szukam klimatyzatora do domu... Myślicie, że takie coś się nada?
Klimatyzator CHŁODZI OCZYSZCZA NAWILŻA OD SS FV (1065217246) - Aukcje internetowe Allegro

mój je co 3h... z obu cyców... i trwa to od 20 - 30min.... z tym że jak ja czuję mrowienie w cycu tzn że już nie ma co ciumkać i zabieram... Młody wtedy troche pokwiczy ale do odbicie...jak mu sie odbije to jest cisza :-D

O matko nie strasz:szok: przy kolejnym szczepieniu musze sie pediatry zapytac

zapytaj, ale po tym szczepieniu musi byc blizna, jak jej nie ma to trzeba powtorzyc, moja miala nawet calkiem spory ten burchelek to pediatra powiedziala ze to dobrze bo oznacza ze zostala dobrze zaszczepiona

u nas tez upal , siedzimy na tarasie pod daszkiem , tutaj mamy w miare chlodno. Mlodej pasuje taka pogoda jak i mi, spala dzis 3 godziny na dworzu

co do niekapkow to wlasnie wcale sie z nich latwo nie pije, dziecko musi zassac, moj Bartek dlugo nie umial pic z niekapka, zreszta one sa zazwyczaj od 6 miesiaca , watpie zeby mlodsze dziecko sobie z nim poradzilo, chyba ze sa jakies inne dla mlodszych dzieci , te ktore mielismy ( a mielismy kilka :) ) nie bylo takich prostych w obsludze

reklama
moj maly ma czerwonego babelka z ropka ale ostatnio musialo mu chyba troche wyleciec bo mial krewke w tym miejscu na bodziaku...
wlasnie kubek niekapek to chyba od 4m zycia ???
my po szczepieniu- mlody tylko zakwilił i śpi wiec zadnej traumy nie ma a wazy juz 5900!:O

Do góry