Ja tez mam ten problem i nietstey nie da sie z tym nic zrobic. Dopoki nie boli i za mocno nie przeszkadza to jest w porzadku. Jesli zacznie mocno ci dokuczec to powiedz prowadzacemu. Moja przepuklina jest zaraz nad pepkiem i w czasie ciazy robi sie duzo wieksza, a po ciazy maleje ale nie znika.
reklama
xXxIzuLQaxXx
Mamusia :)
Przeciez w jacuzzi wcale nie jest taka gorąca woda..
Pływać w basenie można, jesli wszystko okey, to nawet jet to wskazane;-)a z jaccuzi to nie wiem jak jest, ale nie słyszałam żeby nie można było, myślę że woda w jaccuzi jest taka sama jak w basenie, tylko z bąbelkami;-)
Któraś jakiś czas temu pisała o plamach na buzi, ja polecam krem na buzie firmy DAX cosmetics-perfecta mama jest właśnie na zapobieganie plamom a także ich łagodzenie, jeśli już sa, można go stosować od początku ciąży...
Tez podobno jest dobry tej samej firmy preparat przeciw rozstępom, jest on od 4 miecha więc lada dzień zacznę go stosować:-)
Któraś jakiś czas temu pisała o plamach na buzi, ja polecam krem na buzie firmy DAX cosmetics-perfecta mama jest właśnie na zapobieganie plamom a także ich łagodzenie, jeśli już sa, można go stosować od początku ciąży...
Tez podobno jest dobry tej samej firmy preparat przeciw rozstępom, jest on od 4 miecha więc lada dzień zacznę go stosować:-)
hejka
Podczytałam trochę lutówki i tak im zazdroszczę, że już powoli poznają płeć swoich maluszków. Ja jestem bardzo ciekawa:-) Ja na 19 jadę do gina i się zastanawiam, czy zrobi mi usg już przez brzuszek. chciałabym żeby mój mąż sobie na żywo popatrzył na dzidzię a tak dopochwowo, to nie krępowałabym się przed mężem, tylko krępuje mnie fakt, że to gin mi tam coś wsadza gdybym była sama z mężem to bym się nie krępowała, ale obawiam się, że mój mąż może potem głupio komentować fakt, że widział, że gin mi tam grzebie;-)
Podczytałam trochę lutówki i tak im zazdroszczę, że już powoli poznają płeć swoich maluszków. Ja jestem bardzo ciekawa:-) Ja na 19 jadę do gina i się zastanawiam, czy zrobi mi usg już przez brzuszek. chciałabym żeby mój mąż sobie na żywo popatrzył na dzidzię a tak dopochwowo, to nie krępowałabym się przed mężem, tylko krępuje mnie fakt, że to gin mi tam coś wsadza gdybym była sama z mężem to bym się nie krępowała, ale obawiam się, że mój mąż może potem głupio komentować fakt, że widział, że gin mi tam grzebie;-)
Tabasia
Podwojna marcowka :)
Ccaroline ma racje, woda w jacuzzi jest goraca, najczesciej pomiedzy 37-39 stopni. Nie powinno sie zatem z niego korzystac. Ja uwielbiam goraca wode i cierpie teraz nieslychanieZ tego co wiem nie można korzystać w czasie ciąży z jacuzzi, woda jest zbyt ciepła, w wannie również nie wolno brać bardzo ciepłych kąpieli. Woda nie powinna przekraczać 37 stopni, w jacuzzi jest o wiele większa temperatura.
xXxIzuLQaxXx
Ccaroline ma racje, woda w jacuzzi jest goraca, najczesciej pomiedzy 37-39 stopni. Nie powinno sie zatem z niego korzystac. Ja uwielbiam goraca wode i cierpie teraz nieslychanie
To tylko 1-3 stopnie wiecej niz temperatura ciała..
reklama
xXxIzuLQaxXx
Witam!
Mam na imię Katarzyna, mam 25 lat i termin porodu na 18.03.2010. Czytam forum od dawna, ale dopiero dziś po usg naprawdę uwierzyłam, że będzie dobrze (pierwsza ciążę poroniłam) i postanowiłam do Was dołączyć:-)
Witam cieplutko