reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Czesc dziewczyny, mam pytanie, czy ktoras z Was miala w ciazy problemy z przepuklina? Ja mialam problem z pierwszym dzieckiem(zniknela zaraz po porodzie) i teraz mam ponownie. Dokucza mi to troche, a podobno w ciazy nic sie z tym zrobic nie da :(

Ja tez mam ten problem i nietstey nie da sie z tym nic zrobic. Dopoki nie boli i za mocno nie przeszkadza to jest w porzadku. Jesli zacznie mocno ci dokuczec to powiedz prowadzacemu. Moja przepuklina jest zaraz nad pepkiem i w czasie ciazy robi sie duzo wieksza, a po ciazy maleje ale nie znika.

reklama
Mnie wczoraj i dziś bolał brzuch, tak pośrodku taki kłujący ból, dziś aż musiaałam wziąść no spe. Wiem że bóle brzucha po bokach to świadczą o rozciąganiu się macicy, ale w środku brzucha.... Plamień żadnych nie mam

hhmm..ja to bym sobie popływała w basenie, a potem posiedziała w jacuzzi:cool2::cool2:

aktualnie wsuwam własnoręcznie robione kluchy sląskie z sosikiem i surówe z marchewki,mniam:-)
pozdrowienia dla mamusiek

Pływać w basenie można, jesli wszystko okey, to nawet jet to wskazane;-)a z jaccuzi to nie wiem jak jest, ale nie słyszałam żeby nie można było, myślę że woda w jaccuzi jest taka sama jak w basenie, tylko z bąbelkami;-)
Któraś jakiś czas temu pisała o plamach na buzi, ja polecam krem na buzie firmy DAX cosmetics-perfecta mama jest właśnie na zapobieganie plamom a także ich łagodzenie, jeśli już sa, można go stosować od początku ciąży...
Tez podobno jest dobry tej samej firmy preparat przeciw rozstępom, jest on od 4 miecha więc lada dzień zacznę go stosować:-)

hejka:)
Podczytałam trochę lutówki i tak im zazdroszczę, że już powoli poznają płeć swoich maluszków. Ja jestem bardzo ciekawa:-) Ja na 19 jadę do gina i się zastanawiam, czy zrobi mi usg już przez brzuszek. chciałabym żeby mój mąż sobie na żywo popatrzył na dzidzię:tak: a tak dopochwowo, to nie krępowałabym się przed mężem, tylko krępuje mnie fakt, że to gin mi tam coś wsadza:-p gdybym była sama z mężem to bym się nie krępowała, ale obawiam się, że mój mąż może potem głupio komentować fakt, że widział, że gin mi tam grzebie;-)

Z tego co wiem nie można korzystać w czasie ciąży z jacuzzi, woda jest zbyt ciepła, w wannie również nie wolno brać bardzo ciepłych kąpieli. Woda nie powinna przekraczać 37 stopni, w jacuzzi jest o wiele większa temperatura.
Ccaroline ma racje, woda w jacuzzi jest goraca, najczesciej pomiedzy 37-39 stopni. Nie powinno sie zatem z niego korzystac. Ja uwielbiam goraca wode i cierpie teraz nieslychanie :-D

Witam!
Mam na imię Katarzyna, mam 25 lat i termin porodu na 18.03.2010. Czytam forum od dawna, ale dopiero dziś po usg naprawdę uwierzyłam, że będzie dobrze (pierwsza ciążę poroniłam) i postanowiłam do Was dołączyć:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry