reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

eh fakt czapek nie ubi, to też już przetestowałam,smoka nie toleruje:/ wczoraj no działce, nie było tak źle, nawet sobie pospała:) zobaczymy co dziś się przydarzy:?
co do pampersów, to my tak jak ionka 2 cały czas, ważymy 5 kilo...moja mała nie jest głodomorkiem, czasem muszę jej przypominać o jedzeniu, raz nam nawet schudła 100 gram przez tydzień, ae wszystkie wyniki badań ma dobre...

reklama
juz mysle o kapaniu go w duzej wannie. A jak Wy kapiecie?Jeszcze w wanience?
O rany, chyba by mi kręgosłup pękł jakbym kąpała w dużej wannie :szok:. Mój starszy synek był chyba 1,5 roku kąpany w wanience, tylko nasza wanienka jest duża.

eh dziewczyny niewiem jak wy dajcie rade kiedy maluszki wam tak mało śpią w dzień, dla mnie to niewyobrażalne i jasiu raczej nie dałby rady, mały jak zaśnie o 22 to obudzi się raz w nocy na jedzenie, potem ok 8 potem śpi tak do 11-12 wtedy godzinkę aktywności i spacer, na spacerze uśnie i śpi do 15 potem znowu godzina aktywności i śpi dalej do 18-19 wtedy kąpanie i nie śpi do 22 . u niego tylko taki system działa inaczej nie da rady, dziecko przemęczone gorzej nam zasypia wieczorem niż wyspane , jeśli nie uda mu się czasami pospać po tej 15 to w życiu nie uśnie o 22 tylko o 24 i to ejszcze z wysiłkiem.
Mój też dużo śpi, ma krótsze drzemki, ale za to jest ich sporo :tak:

Opinie ma świetne :tak:.

Dzem dobry :-)
Ale sie wyspalam! Alex poszedl spac po 21, obudzil sie po 3, zjadl, poszedl spac i wstal o 9 :szok: Nigdy mu sie nie zdarzyla tak dluga przerwa po nocnym karmienu. A najsmieszniejsze, ze wstal i sie chichral prawie pol godziny, a pozniej M go zaczal karmic :-D Jestem w szoku, ze nie krzyczal o jedzenie od razu. Dzis zrobie mu wiecej drzemek, mam nadzieje, ze dluzszych, bo zawsze nam duzo spal w dzien, a od dwoch dni cos mu sie poprzestawialo... Pogoda u nas w miare ladna, wiec pewnie bedziemy spacerowac :happy2: No i mam wizyte u gina.

Ionka wiesz moze czy po urodzeniu robia tutaj badania na fenyloketonurie??? Alex w 4 dobie mial pobierana krew, wysylali do Dublina, ale nie wiem czy chodzilo o to...

eh fakt czapek nie ubi, to też już przetestowałam,smoka nie toleruje:/ wczoraj no działce, nie było tak źle, nawet sobie pospała:) zobaczymy co dziś się przydarzy:?
co do pampersów, to my tak jak ionka 2 cały czas, ważymy 5 kilo...moja mała nie jest głodomorkiem, czasem muszę jej przypominać o jedzeniu, raz nam nawet schudła 100 gram przez tydzień, ae wszystkie wyniki badań ma dobre...

Hej!
Marti, nie wiem czy o to chodzi, ale moja jest niewiele mlodsza od Twojej i od jakiegoś czasu zaczęła wrzeszczeć przy samym wkładaniu do wózka. Rozwiązanie podpowiedziała mi sąsiadka - lekko uniosłam oparcie w gondolce, bo ten ciekawski gawron musi wszystko widzieć. Może i u Ciebie poskutkuje.:-)

Co do pampersów, to my własnie wykańczamy paczkę 2 i przechodzimy na 3, bo już jej pępka nie sięgają i czasem niespodzianka na plecy wylatuje;-) Warzyłam się z nią i w ciuszkach wyszło nam niecałe 6 kg:tak:

Cześć marcówki. Tęsknię bardzo za forum i za pogaduchami z Wami... Nie mam czasu na kompa jednak i bardzo mi z tego powodu przykro. Czytam Was czasem, jednak nie udzielam się. Mam dużo pracy ponieważ przekwalifikowuję się zawodowo i jestem na praktyce i mam duuuuuużo pracy w domu.
Pamiętam o Was jednak.
Pozdrawiam serdecznie wszystkie Mamusie!!

wczoraj poszlismy z nim przed spaniem na spacer - koncert -butla-koncert i wypluwanie butli -w koncu usnał ale super to musialo wygladac na miescie( a dzis jezdziismy samochodem trochę lepiej ale tak sie nie da bo nie mamy kimatyzacji i malo sie nie usmazylismy, porozbierani maly tez a i tak sie spocil. Okno mielismy lekko uchylone i slonca nie bylo :no:, jeju jak latem gdziekolwiek pojechac ? przeciez jak otwrzymy okna to beda przeciagi . Jak wy to robicie ?

my otwieramy okna, jak nawet powieje odrobinké, to nic złego sie nie stanie :) gorzej, jakby się dziecko spociło i potem takie mokre na zewnątrz wyszło.
ja w ogóle wyleczyłam się z czapek dla dzieci, 10 swetrów, kocyków itp. wczoraj nawet pokropił deszczyk i nawet folii nie wyciągałam. pewnie, jakby lało, to inna sprawa ;)

juz mysle o kapaniu go w duzej wannie. A jak Wy kapiecie?Jeszcze w wanience?

ja bym umarła na ból pleców ;) wanienka jeszcze bedzie długo w użyciu :) poza tym my mamy taka wyprofilowaną, więc mała sobie leży jak na leżaczku, a my ja myjemy.

Ionka wiesz moze czy po urodzeniu robia tutaj badania na fenyloketonurie??? Alex w 4 dobie mial pobierana krew, wysylali do Dublina, ale nie wiem czy chodzilo o to...

podejrzewam, że gdyby było źle, to by sie skontakowali :) z nami nikt się nie kontaktował, nawet zapomniałam o tym badaniu, pewnie wszystko ok :)
Tabasia- może Ty się podświadomie jednak przejmujesz i stresujesz??? ja tez nic nie jadłam, na siłę wciskałąm, dopiero jak wyluzowałam ze wszystkim, odpuściło mi i jest ok :)
ja się w ogóle jakos mało wszystkim przejmuję, hehe ;)

Ola się budzi, koniec wakacji ;)

reklama
ionka dziękuję. Trudno mi znaleźć czasem czas na siku :) Od września będę musiała chyba kogoś do pomocy zatrudnić na jakieś 5 godz. dziennie bo nie wyrobię. Niestety na babcie raczej nie mogę liczyć a od września będę już na wychowawczym co oznacza brak dochodu. Co za głupi kraj 22 tyg. macieżyńskiego to stanowczo za mało!!!!!:no: W sumie to my kładziemy kasę na wychowanie przyszłego pokolenia Polaków którzy będą ten kraj tworzyć więc ten macieżyński strasznieeeeeeeeee krótki.

Do góry