reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Kurcze, nie wiem co jest, Kuba ulał chyba z 7-8 razy, więc niewiele z tego, co zjadł zostało mu w brzuszku... Cholerny Bebilon:no:
Położyłam go do łóżeczka i zasnął. Ciekawe, do której wytrzyma, bo wątpię, żeby po tym ulewaniu spał jak zwykle do 5-6 rano:dry:

widzisz fiolkowa u nas bylo identycznie pomógł zagęszczacz

reklama
a mój cos na prawo głowę odwraca cały czas hmmm może to niedobrze

mój czasem też się osra "po pachy" mamy 3 pampersy od niedawna premium

katrinka wiem po kim to ma :) czasem juz psychicznie siadam, i nie mogę usnąć w nocy:/

ależ padnięta jestem :( moje dziecko wstało dziś o 7ej rano- czyli 2 godziny wcześniej, niż normalnie... teraz znowu śpi cwaniara ;) a ja piję kawę, może mnie to trochę obudzi.

wiecie co, kupiłam wczoraj małej bluzeczkę i obcinałam metkę (nie wiem, dlaczego w takich malutkich ubrankach dają metki na 10 cm) i ciachnęłam materiał :/ i kicha teraz, bo to taki materiał, że jak zszyję, to i tak porwie się dalej :( strasznie delikatny.
w ogóle byłam wczoraj na zakupach, mąz mnie obdarował swoją kartą kredytową, więc poszlałam ;P poszłam po buty, a kupiłam wszystko inne, butów nie znalazłam, heheh ;P

mam pytanie: czy będziecie dawać/wysyłać gościom zaproszenia na chrzest?? ja myslałam, że to zbędne, ale moja mama hrabianka powiedziała, że ona chce zaproszenie!

E: dronka- dobrze, że szkody nie są wielkie! ale i tak okropnie współczuję!

Tabasia- dzięki za przetestowanie lekarza :) mam nadzieję, że nie będzie potrzeby do niego iść, hehe ;)
no i dobrze, że A. zdrowy :)

a tak się zastanawiam, jak moje dziecko ma sie złapać za kostki, skoro ona niczego jeszcze nie łapie ;) chociaż wczoraj pokazywałam jej bluzkę, która kupiłam i pierwsze co zrobiła, to złapała materiał ;) widocznei zamiast zabawek powinnam jej ubranie dawać do zabawy ;P

wiecie co, Ola zjadła butlę o 2ej, potem o 8 rano wmusiłam w nią 50ml!!! :/ no po prostu moje dziecię nie jada śniadań! no ileż można bez jedzenia?? czy tylko ja jem na okrągło? ;P

acha, my ciąle jedziemy na 2 pampersach :) Ola ostatnio ważyła 5,30kg. jeszcze mamy czas na większe ;)

Tabasia, nam pediatra zaleciła kupić piłkę rehabilitacyjną (taką jak na porodówkach mają) i małego kłaść na tej piłce na brzuszku i lekko bujać.
Kurcze balabym sie go na takiej pilce polozyc i bujac, bo chyba by zwrocil wszystko co wczesniej zjadl i nie wazne czy po godzine czy po trzech... :-D Ale chyba warto sprobowac.
Blueberry masz sprawdzonego pediatre godnego polecenia? Bo my za miesiac jednak polecimy i bede musiala sie rozejrzec za jakims :blink: Chociaz nie wyobrazam sobie tej podrozy, tylko Alex i ja... Walizka, wozek, podreczny i dziecie na ramieniu :sorry2:

My też jeszcze używamy 3. A kupa tyłem wylatuje, jak Kuba ją zrobi przy karmieniu ;)

widzisz fiolkowa u nas bylo identycznie pomógł zagęszczacz
No tak, ale chyba bez wiedzy lekarza nie mogę podać tego zagęszczacza. A idziemy dopiero we środę. Na szczęście Kuba chyba jednak się mimo wszystko najadł, bo obudził się wpół do szóstej :)

Kurcze balabym sie go na takiej pilce polozyc i bujac, bo chyba by zwrocil wszystko co wczesniej zjadl i nie wazne czy po godzine czy po trzech... :-D Ale chyba warto sprobowac.
Blueberry masz sprawdzonego pediatre godnego polecenia? Bo my za miesiac jednak polecimy i bede musiala sie rozejrzec za jakims :blink: Chociaz nie wyobrazam sobie tej podrozy, tylko Alex i ja... Walizka, wozek, podreczny i dziecie na ramieniu :sorry2:
Ja nie próbowałam z tą piłką ;-)

A co do pediatry, to koleżanki mi wczoraj bardzo polecały tą panią:
lek. med. Wanda Łopatowa, Bardzo Dobry pediatra, Kraków - opinie w wyszukiwarce i rankingu lekarzy ZnanyLekarz.pl

reklama
Do góry