reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

eh dziewczyny normalnie nie moge uwierzyć, nasze dziecko które zasypiało w wielkich trudach ok 23-24 z płaczem itp. od 5-6 dni kładzone o 22 do łóżeczka po jedzeniu chwilkę marudzi albo nawet wcale i zasypia , normalnie szok, aż trudno uwierzyć ( odpukać oby tak dalej ) :)

:-) to zazdroszczę:-) u nas nadal najlepsza pora na zasypianie to północ, chociaż 2 razy już się zdarzyło, że po 22 więc może z czasem będzie lepiej? mam nadzieję

reklama
a ta marchewka to gotowana?? czy surowa ja poczekam do lipca az mamie marchew w ogródku urośnie :)
Gotowana! Najlepiej na parze. Potem trzeba zmiksować i dodać odrobinę masła albo oliwy z oliwek :tak:. Na pierwszy raz podaje się łyżeczkę lub dwie i jeżeli dziecko dobrze zareaguje, to na drugi dzień można więcej. A po kilku dniach dokłada się kolejne warzywo - np ziemniaka.

mysza m sama nie jesteś z tym spaniem ;)

a tak w ogóle mój troche mnie niepokoi , kurcze czy to normalne że płacze po butelce wiem że się najadł bo troszke zostawia przeważnie i płacze dość mocno po jedzeniu:(

Co do spania, to u mnie byl cud dzis w nocy, maly jak zasnal o 7.30 to obudzil sie tylko raz o 3 a potem o 6.30. nie wierzylam wlasnym oczom, zawsze mam problemy z nocka, czasami budzi sie nawet o 5 i nie chce dalej spac....

mozesz sprobowac nosic go na rekach na brzuchu, wtedy tez bedzie glowe podnosic zeby sie porozgladac. moj w takiej pozycji non stop ma glowe w gorze, a w pionie jeszcze mu lata troche glowa

Jednak się zrobiła piękna pogoda i dopiero co wróciliśmy:-) Kuba spędził cały dzień w wózeczku na świeżym powietrzu i praktycznie cały czas smacznie sobie spał. A do tego jest dziś taki pogodny, że na prawo i lewo śle uśmiechy:-D

reklama
U nas za to piekna pogoda :-) Hankok spał chwilkę w wózku na ogródku a ja posadziłam pnacza które czekały na to od miesiaca i oskubałam sosnę :tak:
Zaraz bedę sie pakować bo jak małż wróci z pracy to jedziemy na weekend do tesciów.

Ja kupiłam Hankokowi na dzien dziecka chustę. Ale to chyba taki prezent dla nas obu :-D

Do góry