reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

candy, a próbowałaś go kłaść, kiedy jest wesoły i najedzony? Bo Kuba tylko pod takim warunkiem poleży dłużej na brzuszku. Jak się zbliża pora karmienia, to też jest wrzask.

reklama
Ja tam z Fridy jestem zadowolona :-) Ten Katarek podlaczany do odkurzacza to jakos mnei nei przkeonuje - balabym sie ze ciag moze byc za duzy i naczynia krwionosne w nosku sie uszkodza.
Ciąg w Katarku jest ograniczany jakimś systemem próżniowym i zawsze jest taki jak ma być (tak piszą na opakowaniu).

Frida jest dobra do codziennej higieny noska, nie wyobrażam sobie odkurzacza do tego używać :-D. Ale kataru nie ma szans Fridą wyciągnąć porządnie :no:. Wierzcie mi - mam jedno i drugie i nie ma porównania - Fridą ledwo co się daje wyciągnąć, a Katarek ciągnie szpiki aż furczy ;-). Poza tym 2 lekarki, które były u Adasia bardzo chwaliły ten Katarek, a jedna nawet mówiła, że rodzice się tego boją, a tu nie ma czego :-).

Mam nadzieje u Madzi i Blueberry wszystko dobrze i synki zdrowe.
No mój dalej chory, ale nic złego się nie dzieje. Dzięki za zainteresowanie :-).

Ionka bede jutro w L, ale bez sensu sie spotkac jak Alex chory :-( Jak wyzdrowieje zabiore go na wycieczke i Was odwiedzimy :happy2:

Pomimo tej choroby moje Dziecie jest prawie IDEALNE :-p Caly dzien byl taki grzeczniutki, ze posprzatalam chate, zrobilam gore prasowania, ""ugotowalam" obiad, obnizylam mu lozeczko o jeden poziom, wykapalam go, nakarmilam i usnal, a ja teraz sie luzuje jedzac lody :-) Normalnie tyle rzeczy zrobilam, ze szok :szok: M musial dzis dluzej zostac w pracy, wiec tak sobie siedzimy sami... Ale zaraz wroci na szczescie :-)

Wlasnie ogladam Ciaze z zaskoczenia, w koncu mam ten program. Ja po prostu nie moge w to uwierzyc!!! Jak te laski nie wiedzialy, ze sa w ciazy!!! Ok, nieregularne cykle jeszcze rozumiem, ale przeciez dzidzius w koncu zaczyna kopac, tyle zmian zachodzi w organizme kobiety... Jak mozna tego nie zauwazyc? :confused:

ja tu jestem, ale jakos weny nie mam i nie pisałam...
Tabasia- nic straconego, zapoznamy swoje dzieci nastepnym razem :tak: teraz najważniejsze, żeby Alex był zdrowy :tak: no i daj znać jak ten pediatra :sorry: czy jakiś sensowny, chociaż może lepszy taki, niz żaden ;-)

u nas dziś ok, Olcia przechodzi samą siebie w gadaniu i śpiewaniu :-D noz taka słodka jest, że tylko schrupać :happy2:

co do body- Early Days sa dobre :tak: i taniutkie :tak: z Mothercare kupiłam raz, jak jeszcze Ola była malutka i byłam z nich okropnie niezadowolona! :no: drogie jak piorun, a jakość... niby bawełna grubsza, w opakowaniu każda sztuka była inna :szok: np. długa i "chuda" albo krótka i jakaś rozciągnięta wszerz :dry:

aaale :-) przez kilka nocy Ola spała w samym body i śpiworku, bo ciepło było, ale teraz się ochłodziło, więc nakładam jej pajaca... i okazały się wszystkie za małe :-D musiałam wyciągać te o rozmiar większe :-D

kupujecie coś dzieciom na Dzień Dziecka? :-) ja na pewno się skuszę, heheh bardziej dla siebie niż dla małej ;-)

eh dziewczyny normalnie nie moge uwierzyć, nasze dziecko które zasypiało w wielkich trudach ok 23-24 z płaczem itp. od 5-6 dni kładzone o 22 do łóżeczka po jedzeniu chwilkę marudzi albo nawet wcale i zasypia , normalnie szok, aż trudno uwierzyć ( odpukać oby tak dalej ) :)

Hej :)

Ale dziś pochmurno... A miało być słońce i miałam się wygrzewać na działce:dry:
Wlasnie ogladam Ciaze z zaskoczenia, w koncu mam ten program. Ja po prostu nie moge w to uwierzyc!!! Jak te laski nie wiedzialy, ze sa w ciazy!!! Ok, nieregularne cykle jeszcze rozumiem, ale przeciez dzidzius w koncu zaczyna kopac, tyle zmian zachodzi w organizme kobiety... Jak mozna tego nie zauwazyc? :confused:
Mnie się wydaje, że to strasznie wyreżyserowane i zupełnie nieprawdziwe. Teściowa mi opowiada ciągle jakieś fragmenty, najbardziej mnie rozwaliło, jak podobno jakiejś nie rósł brzuch, bo dziecko umiejscowiło się z tyłu przy kręgosłupie:-D:-D:-D Co za bzdury:-p

z Mothercare kupiłam raz, jak jeszcze Ola była malutka i byłam z nich okropnie niezadowolona! :no: drogie jak piorun, a jakość... niby bawełna grubsza, w opakowaniu każda sztuka była inna :szok: np. długa i "chuda" albo krótka i jakaś rozciągnięta wszerz :dry:
To ja widocznie dobrze trafiłam, bo nie miałam takich "kwiatków". W sklepie faktycznie drogo, ale na Allegro ceny dość przyzwoite. Ja akurat kupiłam w sklepie, ale na wyprzedaży - 3-pak body z długim rękawem kosztował 40 zł (a normalna cena 80 :szok:)

Wiecie co dziewczyny moja mala coreczka wczoraj jak zasnela o 17:40 to ja ja obudzilam o 22 na jedzenie, potem zasnela o 23:30 i spala do 4 w nocy, nastepnie zasnela ok 5:40 i spala do 7:35, Teraz sobie lezy i smieje sie sama do siebie. Mysle, ze nic jej nie dolega, ale zobaczymy jak nam minie dzien. Tylko wczoraj przez to jej spanie nawet jej nie umylismy. Moze to i fajnie, ze tak spala bo ja tez sie wyspalam, ale myslalam, ze mi piersi rozsadzi od tego mleka w nocy:)

Ostatnia edycja:
reklama
ale mialam wieczor wczoraj...
maly dał troszke popalic biedulek. plakal chyba z 3 godziny ..zwymiotowal 3 razy moim mlekiem musialam zjesc cos nie halo..chyba pierogi kupne z miesem eh...dalam mu butle modyfikowanego i bylo ok i spal smacznie zmeczony..

teraz spi jak aniołek :)

a bylismy na bioderkach i są OK nie musimy pieluszkowac szeroko :)

Do góry