reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

u nas mój M obowiązkowo gotuje, ja się w gotowanie nie mieszam tylko sprzątam, nie nawidzę gotować i odkąd mieszkamy razem 6 lat ;) tylko raz chyba coś ugotowałam, a on lubi więc on tym się zajmuje, czasami pomyje, nie mogę narzekać na niego, to dobry mąż dobry tata i niogdy bym nie zmieniła życia takiego jakiego obecnie mam.

reklama
u nas było ładnie-pięknie dopóki nie było ciąży... mój J chyba myśli że jak postaraliśmy się o dziecko to że może być mnie pewny....oj przejedzie się na tym... to właśnie dla dobra dziecka od niego odejde jeśli się nie zmieni :sorry2:.... no ale już dość o tych draniach..

wczoraj byłam u gina... przepisał mi tabletki antykoncepcyjne Corazette czy jakoś tak... jeszcze ich nie wykupiłam więc pytam was: Czy są dobre? i jak cenowo stoją?:blink:

co do tabletek nie pomogę- bo moj M powiedział że nie pozwoli mi na żadna chemie i nic nie bede brac ;) , skoro woli sam się zabezpieczać to co mu będe bronic;)

u mnie przed bylo hmn.... tak samo. Przy sprzątaniu gotowaniu i praniu ani rusz!! wogole mi nie pomagał, ale wsumie sie nie dziwie bo nie byl tego nauczony w domu. A ja wole sama posprzątać i ugotować bo lepiej to zrobie a ona jakby mi cos chcial ugotowac to wiecej by było syfu niz bym sie najadła. To samo ze sprzataniem. Jak zobaczyłam jego pokój 1 raz to myslalam ze zemdleje z wrazenia taki syf. No wiec on mi sie nie miesza i nie przeszkadza. No ale co do spedzania czasu ze soba to było caaałkiem inaczej wszedzie chodzilismy razem ( bo nasz znajomi i przyjaciele wtedy chcieli sie z nami przyjaznic a teraz kiedy my jestesmy rodzina i mamy swoje problemy i wogole to juz nas nie chcą znać ) wszystko razem robilismy nie bylo czegos takiego ze K sobie szedł gdzies beze mnie no ale teraz....to różnie.

witam wszystkie mamy!!!
Pewnie pomyślicie, że jestem tutaj nowa, ale taka jest prawda, że już dawno temu tu się zalogowałam i co jakiś czas śledzę was, dziewczyny...Należę do marcówek-moja Paulinka przyszła na świat 7-go.
Mcgosia83-pytasz, czy cyrazette jest dobrą pigułką..Ja je biorę i dotychczas zużyłam 2 opakowania. Cóż mogę napisać..-nie przytyłam po nich i o cenie nie będę pisać bo u mnie, we Francji, są refundowane. Poza tym, trzeba je brać o tej samej godzinie-to bardzo ważne i zarazem stresujące. Minipigułki tak niestety mają...
Pozdrawiam i jeszcze się odezwę na tym forum!!!
Gratuluję wszystkim mamusiom swych pociech!!

Ostatnia edycja:
A ja czytałam, że nie trzeba czekać wieczność na bek. Jak się nie odbije, to trzeba malucha położyć na boczku i będzie ok:tak:
a mi ortopeda powiedzial, zeby nie klasc dziecka na bok :eek:
dziewczyny czy wy ukladacie wasze dzieci do spania na brzuszku?? bo moj po rannym karmieniu nie zasnie na pleckach tylko na brzuszku i spi tak dlugo ze 4 godziny nawet
moj spi tylko i wylacznie na brzuchu. Inaczej nie chce..
dziewczyny... czy któraś z was smarowała w końcu malucha MAŚCIĄ STERYDOWĄ??? dziś idę po nią do apteki ale szczerze powiem że boję sie jej zastosować :baffled:

ja smarowalam. ladnie wysypka znika.

reklama
Do góry