reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

mysza - moja Basia też tak ma i nie wydaje mi się, że jest to ciemieniucha, bo u niej jest to na prawie całej główce. Ja wyczesuje i potem na wacik trochę oliwki i smaruje główkę - pomaga, bo zeszło i na razie jest spokój:)

reklama
a z innej beczki jak wygladaja teraz kupki waszych maluszkow?? tzn pyt dla mam karmiacych piersia:tak:

bo mojego sa jakies takie rzadkie:baffled:

edit: a wiecie polozna poradzila zakupienie zelu na dziasla dla maluszka bo tak sie slini, stwierdzila ze zabki ida:-) ale moze to trwac kilka miesiecy:tak:

dentinox-zel
U nas kupki też rzadkie, a czasem zielone. Ale podobno mogą takie być.

Co do ślinienia - dziecko zaczyna się ślinić w tym wieku i to raczej nie ma nic wspólnego z ząbkowaniem. Ślinianki przygotowują się do przetwarzania pokarmów stałych czy coś... A po co masz żelem smarować, jak dziecko nie cierpi? Będziesz smarować cały czas przez 2 lata? Bez sensu jak dla mnie :sorry2:.

Świetne są te maty. Sama o takiej myślałam, ale jak widzę te ceny to masakra!!!:szok:
Ale niedługo chrzciny, może ktoś się szarpnie:-) A jak nie to chyba też się zdecydujemy na jakąś.

Tabasia- nie dziękuję za kciuki ;-) my oboje spełniamy warunki, ale z tego, co widzę, to i tak zależy od widzimisię urzędnika- kilku znajomych nie dostało, mino, że papiery mieli ok :baffled: więc różnie może być :no:
na wszelki wypadek umówiłam się do ambasady, ale nie ukrywam, że wolałabym irlandzki paszport, bo jest na 3 lata, a nie jak polski na 1 rok :baffled: no i przysyłaja do domu, nie trzeba się ciągać do ambasady 100 razy, bo jak to w Polsce bywa- wszystko trzeba osobiście i nikogo nie obchodzi, że Ty pracujesz na przykład i nie masz jak przyjechać :angry:

my mamy taka matę:
Fisher Price Mata Precious planet n8850 (1018241642) - Aukcje internetowe Allegro
Olcia bardza ją lubi :tak:

E: ja juz zapowiediałam, że nie chcemy żadnych zabawek na chrzciny, ani ubranek, bo nie zamierzam płacic za nadbagaż. moga nic nie przynosić, mi nie zależy. a jak bardzo chcą, to kasę, wtedy załozymy małej konto czy coś i sami bedziemy kontynuować zbieranie.

Ostatnia edycja:
co do maty fajna sprawa :) Po Dawidku mamy matę z fisher price rainforest :) sprawdziła się w 100 % :)

1019551657

Witam :) córeczka już śpi 4 h, zaraz zacznę się nudzić :p!!! Natomiast wczoraj mi nie chciała w ogóle spać w dzień, jestem strasznie wymęczona, nie mam czasu na BB niestety, synek chory to i marudny, do tego mąż kładł panele i w domu jest jeden wielki bałagan!! Na podwórku ciepło a ja się kiszę w domu :(

Mamuśki czy macie już wybrane ubranka do chrztu ?

Ostatnia edycja:
to wychodzi na to (według tabeli dla dziewczynek), ze Olcia jest na 15m centylu. malizna ;)

Caroline- Twoja teraz waży 5kg, a moja prawie 3 miesiące juz ma i waży 4.92kg... ale najważniejsze, że waga w góre idzie :) inne parametry też :) ale nosi jeszcze ubranka z metką DO 1 MIESIĄCA haha ;)

reklama
:) Natalka szybko przybiera na wadzę :), ubranka już odłożyłam za małe :) a wyciągam większe, czas bardzo szybko leci, nie dawno maluchy były w brzuszkach, a teraz rosną nam :)

Do góry