reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Aha a co do inwestowania kasy dla dzieci, to dla starszej córci mam coś takiego. W ING mam polisę na życie, do której jest uprawniona moja córka w przypadku mej śmierci, a mogę też tę polisę zlikwidować w każdej chwili lub jak Pola skończy 18 lat i zgromadzone srodki przekazać dla niej. Takie to coś jest.

reklama
ja mam zalecone przez pediatre z porodowki - wit K do konca 3 miesiaca a o Wit D - ma zdecydować pediatra tak jak to napisała frotka. A że to lato niedlugo wiec możliwe że nie bedzie potrzeby .

karuzela to super sprawa dla mojego- wisi sobie obok przewijaka i mały zawsze grzecznie leży słucha i oglada jak go przebieram . Ale jak go położe w łozeczku to nie chce w górę patrzeć.

Marciaa moja Ola przez pierwszy miesiąc też robiła takie wodniste kupki z granulkami, też bałam się że to biegunka, wziełam nawet pieluche z kupkom na wizyte do lekarza. Pani doktor stwierdziła że jest oki, przez pierwszy miesiąc jelitka dzidzi i żołądeczek uczą się dobrze pracować stąd bardziej wodnite kupki i białe granulki ( niestrawiony pokarm ), przepisała małej Dicoflor ( 1 saszetka dziennie ) i tyle. Faktycznie takie kupki utzrymywały się do 5 tygodnia a teraz Olunia robi już piękne musztardowe, kupki bez granulek i znacznie żadziej.
Jednak jeśli martwi cię wygląd kupki to wypytaj pediatre, pokaż pieluszke :tak:
A ty karmisz piersią czy mm? Bo mój cały czas robi wodniste kupki z grudkami tłuszczu i wydaje mi się, że przy karmieniu piersią takie kupki są całkowicie normalne :baffled:

Karuzele to moj Adas uwielbia jzu od jakiegos czasu - tak jest umieszczona ze jak lezy an przewijaku to siega do zabawek - sprytny jest i daje jzu rade machnac reka i rozbujac zabawki :-) No i karuzela i inne zabawki grajace go interesuja :-)

Wspolczuje Wam tych diet dziewcyzny, a jednoczesnie zazdroszcze chudniecia :-D Ja kupilam sobie dzisiaj pączka:zawstydzona/y:
Bylismy na USG glowki - wszystko w porzadku :tak::tak::tak:

Aha a co do inwestowania kasy dla dzieci, to dla starszej córci mam coś takiego. W ING mam polisę na życie, do której jest uprawniona moja córka w przypadku mej śmierci, a mogę też tę polisę zlikwidować w każdej chwili lub jak Pola skończy 18 lat i zgromadzone srodki przekazać dla niej. Takie to coś jest.

mój J swojemu pierwszemu synowi taką polisę założył i powiedział że nigdy więcej...hehe
po 1 że on akurat ma tak ze musi co miesiąc wpłacać 150zł... i jeśli chce sie rozwiązać ta polisę to jest się sporo stratnym, po 2 są miesiace tłuste i chude i nie zawsze sie ma te 150zł zeby wpłacać więc trzeba kombinować - bo 3 nie zapłącone kwoty powodują pewne konsekwencje.

Mikołaj dostaje sporo kasy od moich rodziców (dziadek jeswt w nim zakochany, powiedział ze co jakis czas będzie przysyłał małemu kase:sorry2:), od prababci Miki też dostał....tak więc chcemu mu jakieś konto oszczędnościowe założyć aby te pieniadze tam na siebie pracowały...no i z KO jest tak ze się wpłaca każdego miesiaca ile się chce, więc też to jest plus :tak::tak::tak:

witamina D to chyba aż ciemiączko sie zrośnie, czyż nie???:sorry2:
ja mam witamine K w kropelkach i na opakowaniu jest aby podawać 2 razy dziennie po 5 kropel...szczerze powiem ze podaje tylko raz 5 kropel... czy to nie za mało???

reklama
o matko, nie straszcie mnie tym niedoborem witamin :(
tutaj naprawdę nie zalecają dawać :( jak probiotyki małej kupowałam, to w aptece sie pani dziwiła po co :/

Do góry