reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

faceci to .......moj ma tez niezle zryte zamiast posiedziec ze mna w domu bo ma jeszcze dzisiaj wolne i zrobic wode w pralce bo od wczoraj nie leci musi na nowo podlaczyc to za telewizorem lata ,kupil przywiozl podlaczyl i nie dziala dvd i zas do sklepu i tak dzien zleci a ja nic zrobic ie moge bo mala kwiczy a nosic w nosidelku dlugo nie moge bo mnie krzyz boli i licz tu na chlopa

reklama
a nam sie telewizor popsul, kupywalismy go w ubieglym roku w maju i juz cos z obrazem sie stalo taki ciemny i zamazany do wczoraj to po jakims czasie jak sie rozgrzal to sie robil normalny obraz ale dzisiaj gra juz prawie 3 godz i ciagle taki sam brzydki obraz. dobrze ze jeszcze na gwarancji ten telewizor
kamikaa moj chlop podobnie wszystko sobie wymysla zeby w domu jak najmniej czasu spedzac az mnie wkurza tym dla wszystkich ma czas i moze pomoc tylko dla nas ciagle go nie ma facetom czasem odbija, a kuzynka mi opowiadala ze jak sie dziecko urodzi to tak bedzie

WItam :-)

Takie miałam piękne święta ,że w te i spowrotem do szpitala jeździłam.
Rana po cc mi nagle zaropiała i puściła w jednym miejscu i musieli mi ją drenować :szok::szok: dwa dni chodziłam ze sączkiem .
Mówię Wam nie życze nikomu takich przeżyć:no:
Wyłam z bólu w tym zabiegowym.

Teraz już powoli się goi, ale mam nadal otwartą ranę oby, szybko się zagoiła :-(
ojjj biedena Ty...

Czarna ja daje 3-4 razy w tygodniu koperkowa herbatke, tak 100 ml.
niby pediatra powiedziala, zeby nie przepajac, nie ma takiej potrzeby, ale ja sie boje nie dawac ze wzgledu na brzuszek.

Ja nie daję żadnych herbatek, szkoda dziecku żołądek zapychać wodą. Taka herbatka zastępuje przecież jeden posiłek.

kochana też tak miałam z czarnuszką w 3 tyg. często nadchodzi kryzys laktacyjny... 2 , 3 dni i powinno wszystko wrócić do normy , wtedy troszke małego dokarmiałam
Ale kryzys laktacyjny chyba nie polega na tym, że mleka jest mniej, tylko na tym, że dziecko więcej potrzebuje a piersi nie nadążają z produkcją. Ja myślę, że u Gosi to raczej efekt ściągania :sorry2:.

dziewczyny -= wy tez macie takie glodomory???
dopiero co pisalam Wam ,ze niby na naszym mleku NAN Active psize ze w pierwszym meisiacu dzieck owypija przecietnie 90ml, ale wtedy jeszcze dawalam mniej i myslalam ze do 90 dojde jakos tak w 3 tygodniu zycia Adasia... A tymczasem 90 to dla niego zdecydowanie za malo i jest wielka rozpacz po kazdym karmieniu ze tak malo... No wiec jeszcze troche zwiekszylam - teraz tak 110-120ml mu daje... A miedzy karmieniami czasem wode, bo jednak nie karmie go tym mlekiem za kazdy mrazem jak placze tylko jednak go troche oszukuje. Mleko dostaje 7 razy na dobe.

Mojego od 3 dni mu nie daje bo mam biegunke i bralam lekarstwa (i w sumei biore nadal bo m inei przeszla jeszcze) :baffled: sciagam zeby laktacje zachowac ale wylewam.
Tak w ogoel to nie wiecie kiedy moge zno go przystawiac??? kiedy organizm sie oczysci z tych lekarstw???:confused:

Patinka1985 - teraz zauwazylam ze nasze dzieci sa w tym samym wieku dokladnie - mam racje - Ty tez urodzilas Wiosennego Barana??? :-D

reklama
mloda mamuska a ja sądziłam że to mleko pomoże i że takie dobre ehhh

blueberry no faktycznie te kryzysy to przez większe zapotrzebowanie malca :)

Do góry