reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

My od samego poczatku podajemy mu to samo mleczko i zawsze bylo dobrze. A wyczytalam, ze kolki najczesciej pojawiaja sie od 3 tygodnia zycia, no i nasz skonczyl wczoraj 3 tygodnie i prosze, niespodzianka! :baffled:

Dobra, uciekam spac, poki mlodziez spi :-D

Dajcie znac jak stosujecie infacol plizzzzz

reklama
Dajcie znac jak stosujecie infacol plizzzzz
Ja dawałam mojemu jakieś kilka dni, on miał duży problem z oddaniem gazów. Dawałam wtedy przed każdym jedzeniem lub co drugie karmienie tylko mniejszą dawkę bo nie miał wtedy miesiąca no i nasz Przemek mały jest. Tam piszą żeby napełnić przez dwukrotne ściśnięcie, a ja ściskałam raz. Pomogło i się unormowało. Teraz poszedł w odstawkę.

a my znowu jemy ;) :-D
nie sadzilam ze mozna sie umyc w 3 min :-D albo i krocej, ja zwolenniczka dlugich kapieli :-D, poranny prysznic to prawie w biegu biore :-D jak tak dalej pojdzie to jedna reka bede sie myc a w drugiej kanapke trzymac :-)- ale nie przeszkadza mi to. Mały po 2 nocach nieprzespanych dał mi w koncu odpoczac :tak:

WITAM,
Jestem tu nowa ale wiem że jak mój syne dostał kolki ok 31-go miesiąca to cały czas podaje mu bobotik kropelki 3 razy dziennie i bardzo mu pomagają.
Dziewczyny mam do Was pytanie Marcinek skończy 7 kwietnia 2 mce a od tygodnia strasznie się ślini i wkłada rączki do buzi przytym cała od śliny dostaje małych krostek.czemu tak czy to oznaka że będzie miał ząbki?
Aga

I ja w dwupaku :( fuck!:wściekła/y:I to nie jest żart niestety, Agus wiec nie jestes sama przeterminowana i ja tez sie nie przepisuje do kwietniowek no chyba, ze mnie zbanujecie :-p

U nas też problem kolek pojawił sie jakies 3 dni temu:-( Na razie sa to wieczory ok. 19.30 do ok.21.30. Słuchajcie troche sie o tym naczytałam i wszedzie mówią aby próbować naturalnych metod, czyli odstawienie białka, spokojne i częste karmienie, odbijanie po każdym posiłku. Powiem Wam ze z tym białkiem w diecie to coś jest na rzeczy. Dopiero teraz pokojarzyłam, ze moja starsza córka miała podobne problemy, a w momencie kiedy całkowicie odstawiłam białko bóle brzuszka przeszły, więc teraz tez tak spróbuję. Poza tym wczoraj wypiłam herbatę koperkową i dałam małej 1 kroplę Espumiconu. Zobaczymy czym to poskutkuje:-(

dziewczyny a dajecie już herbatkę rumiankową? nasz mały to taki żarłok, że potrafi wypić nawet 120 ml i nie ma dość ( niestety podejrzewam, że mój pokarm jest mało treściwy bo po sztucznym ok 100ml śpi jak suseł.) , zastanawiam się nad wprowadzeniem herbatki tej gdyż niby jest od 1 tygodnia życia.

dziewczyny a jakim mlekiem karmicie maleństwa,my dajemy NAN ale słyszałam ze jest tłuste i dlatego moze byc problem z brzuszkiem. U nas jakoś leci brak czasu na cokolwiek :p Wczoraj byliśmy na wizycie mała zaczyna przybierać na wadzę :) 3600 waży, także jestem zadowolona, po za tym zaliczyliśmy pierwszy spacer i jestem zmuszona kupić podwójny wózek ponieważ sama z dwójką dzieci nigdzie się nie wybiorę, Dawidek daleko nie pójdzie na własnych nóżkach. Czarnuszka jak się spisuje wasz wózek?

reklama
Witam Was:-)Nocka była superowa,Bartuś sie budził co 3godz jak w zegarku.Teraz sobie ładnie lula w wózku.Ja po sniadanku takze mam czas dla siebie,ogarne mieszkanko i chyba tez sie połoze na chwilke.Widze ze jeszcze zostały mamuski w dwupaku,ale pewnie juz niedługo tez sie rozpakowuja.Acha wczoraj miałam dodac zdj,ale nie miałam czasu to dzisiaj dodam.Miłego dzionka.

Do góry