reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Kupiłam spacerówkę ale na razie Hankoka w niej nie wożę. Na spacerówkę wpinam fotelik samochodowy rozkładany na płasko i w takim pojeździe podrózuje na spacerach. Wózek kupiłam mutsy 4 rider i fotelik mutsy traveller zamiast gondoli- super sprawa bo zgrabne toto, mozna ustawic oparcie na 3 poziomach od całkiem płaskiego do pozycji siedzacej. A do samochodu fotelik maxicosi z baza.
A planujesz zakup wózka?

no właśnie mamy pożyczona gondolę i za jakieś 4 m-ce trzeba bedzie oddac, wiec nie oplaca sie juz kupowac gondoli, tylko spacerowke ktora jest dostosowana dla takich maluhów

reklama
sylwusia a w taki sposób że wkładałam do buziora i trzymałam chwile i tak kilka razy pod rząd

blueberry mój tez ulewa i ma odruchy wymiotne :/

małego jeszcze zawijam w kocyk , ale od tego juz odchodze

dziewczyny, ktore robily badania na bilirubine. jakie mialyscie stezenie?
bo jak patrze na te wyniki to az mnie gesia skorka dopada.
Bilirubina calkowita mamy 10,36 a norma podana jest do 1,20
Bilirubina związana my mamy 0,85 a norma 0,20 :eek:

dzien doberek :)
No żesz cholercia co poltorej godziny na cyca sie budził ten moj czorcik. Ale na szczescie zjadł i spał jak Aniolek....godzine i tak w kółko. Niewiem czy mam za mało mleka czy co ze tak czesto chce jesc. Ide 7 kwietnia do lekarza z moim maluchem zobaczyc ile przytyl i wogole do kontroli
Na obiadek dzisiaj potrawka z kurczaka i ziemniaczki bo zupy juz mi ze tak powiem zbrzydły i juz nie mam pomyslu na nowe zupy.
POgoda wstretna
Mamuśki rozpakowywac sie i to już !!!!! juz tak niewiela Was zostalo z brzuszkami...jejcia a niktore z nas juz maja 2 miesiaczne dzidziolki.
mez kuzyna zona jest w ciazy i taaaak fajnie jej brzuszek rosnie :( az musialam pomacac hehe!! teskno mi za tym. Wiec cieszcie sie ile wlezie brzuszkami bpo potem bedzieci tesknic !! :)
Kurka cos mi łeb peka :( a tu ani tabsa wziac a ni nic... cholender

Synkowie moi potomkowie śpia smacznie to mam chwilke dla siebie. Na spacer nie mozna isc to trza jakas robote w domu znalezc. :)
Buziak

WAMA-goi się ale środek nadal smaruję spirytem.
Dziewczyny czy wy też tak macie,że po ciężkiej nocy jak spojrzycie na maleństwo to od razu wszystko wam przechodzi i cieszycie się kolejnym dniem?

tak tak :) i odrazu jestem wyspana hihi :)

ooo, Koza, witamy spowrotem :D

też sie ostatnio zastanawiałam, skąd moja wie, że ja SIEDZĘ ;) przecież jej to powinno bez różnicy być, nie? ;)

u nas najbardziej podpasował smoczek NUKa.

a do spania zawijamy w rożek, a na to kocyk, bo u nas 18-19 stopni tylko jest. ostatnio dostałam taki malutki śpiworek, więc dziś pierwszą noc spała w nim. ale cienki jest, więc kocyk na to jeszcze.

ciekawe, czy dzis na spacer pójdziemy? jak na razie nawet ładnie jest, ale ziiiimnooo :/ idę się ogarnąć w końcu ;)

(chyba powinnam wstawać o 7ej kiedy Ola jeszcze śpi, iść sie myć... bo potem nie ma czasu... no ale kiedy ja sie wyspię w miarę??)

Hejka mamuski!!
Jak nocka?? z tego co czytam to roznie.....zazdroszcze mamusiom , ktorych maluszki maja 2 tygodnie i potrafia przespać po 6 godzin ciągiem w nocy bez jedzenia.
Mój też ladnie spi cala noc połowe dnia ale w nocy co godzine cyca trza mu zapodac bo zolądeczek sie domaga i potem zasypia slicznie pieknie ladnie ....na godzine aby potem znów domagac sie maminej piersi :-D:-D

Ejjjj ostatnio tak żescie zbeształy młodą mamusie 1 ze teraz sie nie odzywa...:nerd:
Ciekawe jak tam synek Madzi84 :-( mam nadzieje że juz dobrze.

Już pisalam na ogole ze 7 kwietnie sie okaze czy moj maluch cos przytyl...no ale pewnie ze przytyl i urósł bo ubranka rozmiaru 62 są na niego dobre i nie wisza jak na lalce :-D nadal jest taki kochaniutki ze nic ino go wziąć i pochrupać. I takie minki strzela ze smiac mi sie chce nooo i uśmieszek też czesto gosci na mojej malutkiej buziuuuuniuni. Kochanyyy mój. Sebastiański ostatnio mnie zszokował:szok::szok::szok::szok::szok: była u mnie koleznka z corka ( ktorej nie trawi swoja droga) i zagladala do lozeczka do mojego Krychy a Sebus łaził tam do nich odpychal ta dziewczynke ze to jest jego braciszek i nie moze nikt na niego patrzec:szok: i ostatnio chciał mu dać piciu ze swojego kubka ( na szczescie nie kapka ) a dzisiaj ciasteczko tez mu chciał dac. Na szczescie siedzialam i pilnowałam. Ale slodziuuuusie to jest. Chodzi buziiiiiiiiiiiiiiiiii daje. Słodkie.

Wiecie co !! Kupiłam sobie wage hehehe czekam aż mi przyjdzie to zobaczymy jak tam moje kilogramy :-D czy spadaja czy co sie z nimi dzieje.

witajcie
kurczaczek nie wiem co z moim dzieckiem, spi i spi!! obudzil sie tylko na cyca i znow nyny, moze to przez ta pogode... albo masc na odparzenia pomogla i juz nie ma co go meczyc...:tak:

mielismy isc na spacerek a cosik zimno i deszczowo i sama nie wiem, isc czy nie, niby nie pada, jak myslicie? prawie 17 stopni na termometrze:confused:

WAMA-goi się ale środek nadal smaruję spirytem.
Dziewczyny czy wy też tak macie,że po ciężkiej nocy jak spojrzycie na maleństwo to od razu wszystko wam przechodzi i cieszycie się kolejnym dniem?
no pewnie ze tak, po 2 h snu nawet zmeczenia nie czuje :tak:
a moj słodziak wisi od 8 rano przy cycku z przerwa 30 min na drzemke i 20 min na wizyte p. doktor i położnej. teraz razem siedzimy przy kompie bo znudzilo sie nam lezenie :-D, oczywiscie - ssiemy :-D

Koza ty dychasz?!:-DWitaj z powrotem, ale cie Haneczka pochłoneła!
Czarnuszka moja mała też tylko do całowania najmniejszej sie rwie, ale musze pilnować!
Udało się z tym smokiem Aventu do butli mini 1 - mała wypiła troszke koperku i sie nie krztusiła jak wsciekła jak przy tym trójprzepływowym! Dzieki Blueberry!:tak:
Ale na smoczka do ssania nie mam patentu:-(

reklama
Ale na smoczka do ssania nie mam patentu:-(
Ja kiedyś pisałam, ze ni będę dawać smoczka, ale się przełamałam. Małemu daje czasem i tylko na chwilke potem zabieram. W ciąży kupiłam dwa smoczki jeden nuka- kształt anatomiczny, a drui canpola- kształt okrągły. Ten okrągły mu podpasował, a ten nuka od razu wypluwa. Wklejam cilinka, zebyś zobaczyła jak ten okrągły wygląda. Może Twojej małej tez podpasuje.
Canpol babies - akcesoria dla niemowląt - Wszystko o smoczkach do uspokajania

Do góry