reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Jej Dziewczyny dziękuję za dobre słowa. Tu nie mam nikogo. Mąż trochę mi pomaga no ale wraca do domu wieczorami. A w wekendy odsypia pracę. Przydała by mi się mama ale 300 km stąd mieszka. I trudno mi się komukolwiek przyznać że mi ciężko i że już nie daję rady bo nie chcę być posądzona o to że nie daję rady z małą. Kochane jesteście.

reklama
dziewczyny, ojjj namęczycie się tym czekaniem... ale juz bliżej niż dalej :)

u nas leje, znowu na spacer nie poszłyśmy, a wczoraj wieczorem śnieg padał!!!!!!!! szok.

kasia mój również przy zasypianiu i budzeniu szybko oddycha i wtedy wiem że np. się zaraz obudzi i znów będzie jazda:/

Hej dziewczyny ja tylko na chwilke bo mala akurat spi. Nie wiem co u was bo tylko troche podczytuje bo brak czasu, ale powiem wam (tym nierozpakowanym) zebyscie sie wcale nie przejmowaly, ze to juz termin a nic sie nie dzieje. Ja mialam termin na piatek (urodzilam w sobote), ale w czwartek jeszcze bylam u gina i mowil ze nic nie zapowiada porodu, a tu nie wiadomo skad nagle w piatek wieczorem zaczely mi odchodzic wody. A od rana czulam sie swietnie, tylko juz bylam zla bo ciagle tel czy ja juz w szpitalu czy jeszcze nie bo to termin. Nie mialam zadnych boli jak na @ czy cos takiego, tzn mialam ale kilka dni wczesniej a w TEN dzien akurat nie. Wszystko zaczelo sie nagle. Takze trzymam za was kciuki i zycze szybkich i jak najmniej bolesnych porodow! POWODZENIA dziewczyny!

króliczątko, to żaden wstyd poprosić o pomoć przy dziecku. ja tez myslałam, że jakaś "lewa" jestem, ciągle ryczałam i z nerwów żoładek mnie bolał i na sama myśl o nocy ściskało mnie wszędzie. nic nie jadłam. no ale myslałam, że jak poproszę o pomoc, to każdy pomysli, że nie dorosłam do bycia mamą :(
jednak przemogłam się i nie żałuję! to naprawdę nowa sytuacja, niewyspanie, świat przewrócony do góry nogami, niezrozumienie dziecka (czego znowu ryczy??), sprzeczki z mężem (cały dzień w domu siedzisz i nawet obiadu nie ma!), milion wątpliwości (co to za wysypka?? dlaczego nie reaguje na mój głos?? dlaczego śpi/nie śpi cały dzień??) i niezadowolenie z siebie (jestem gruba i nieatrakcyjna)
chyba wszystkie to przechodzimy... ale pocieszam się myślą, że niebawem nasze dzieci będa bardziej kumate ;) a i my sie ich nauczymy i nabierzemy wprawy :)

Dziewczyny z góry przepraszam za post nie na temat :) Ale mój temat został skasowany.
Poszukuję maluszków - noworodków do sesji fotograficznych ze Śląska. Sesja odbyłaby się ZA DARMO :) Jeśli, któraś z was jest zainteresowana proszę o kontakt na PW lub email .
Moja stronka: Magdalena Trzeciak - Fotografia dziecięca, niemowlęca, portretowa, rodzinna - Piekary Śląskie, Ożarowice, Tarnowskie Góry, Bytom, Śląsk
Przykładowe zdjęcie:
dsc01542s.jpg

dsc0207kf.jpg

Króliczątko nie denerwuj się, każda z nas ma gorsze dni. Jak dziecko płacze to nie wiadomo co robić.
J mam takie schzy ze na każdym kroku wydaje mi się że coś nie tak: a to że może ulewa za bardz, a to że często czkawka, a że duzo śpi albo nie chce spać:-( I tak ciągle. Głowa do góry !

a co do tego charczenia to nasza mała też tak ma. Mam wrażenie jakby miała za dużo śliny czy jakiś śluz w buzi i że jej to przeszkadza.Już miałam dzwonić do pediatry bo się denerwowałam:-(

Czy waszym dzieciom zdarza się przyśpieszony oddech? Nieraz mała nasza tak szybko oddycha- nie wiem czemu- najczęściej jak się wybudza lub usypia. Czy to coś nie tak?

I jeszcze chciałam spytać o to dokarmianie. Ja karmię tylko piersią i lekarka nic nie mówiła o dokarmianiu. Skąd wiecie że maluch ma za mało jedzonka z piersi i trzeba dać modyfikowane?

mojemu małemu też często zdarza sie tak szybko oddychać, jakby biegł normalnie...:) Ale to pdobno normalne

króliczątko, to żaden wstyd poprosić o pomoć przy dziecku. ja tez myslałam, że jakaś "lewa" jestem, ciągle ryczałam i z nerwów żoładek mnie bolał i na sama myśl o nocy ściskało mnie wszędzie. nic nie jadłam. no ale myslałam, że jak poproszę o pomoc, to każdy pomysli, że nie dorosłam do bycia mamą :(
jednak przemogłam się i nie żałuję! to naprawdę nowa sytuacja, niewyspanie, świat przewrócony do góry nogami, niezrozumienie dziecka (czego znowu ryczy??), sprzeczki z mężem (cały dzień w domu siedzisz i nawet obiadu nie ma!), milion wątpliwości (co to za wysypka?? dlaczego nie reaguje na mój głos?? dlaczego śpi/nie śpi cały dzień??) i niezadowolenie z siebie (jestem gruba i nieatrakcyjna)
chyba wszystkie to przechodzimy... ale pocieszam się myślą, że niebawem nasze dzieci będa bardziej kumate ;) a i my sie ich nauczymy i nabierzemy wprawy :)

popieram Ionkę w 100%. Króliczątko-nikt nie pomyśłi sobie ze nie doroslać do bycia mamą bo ten kto przeszedł cud macierzyństwa doskonale wie co jest grane, a ten co nie przeżył to niech m,yśli co chce. Za jakis czas nie bedziesz pamięała juz o trudnościach,a one miną juz niebawem.Wiem co mówię, bo moj ojciec ostatnio mi to też uświadomił. Ja mu narzekam ze niewyspana chodzę, ze Wiktor to i siamto a on mi na to"a nie pamietasz jak było z Julką?" No pewnie ze nie pamiętałam. Byłam w szoku jak mi opowiadał wydarzenia sprzed 5 lat. Jakbym o kims obcym słuchała:)

Słuchajcie od 3 dni mam mega wyspkę super swędząćą. Ratunku! Moja skóra jest czerwona jak u raka. Swędzi mnie maskarycznie i w miejscach gdzie ise drpaię od razu pojawiają sie takie bąble jak po ukąszeniu komara. Byłam dzis u lekarza rodzinnego ( bo do dermtologa nie moglam sie dodzwonić, jutro polece do jakiegos prywatnego) i stwierdziła ze to silna reakcja alergiczna i dała jakieś zastrzyki z antyhistaminą. Dostałam dzisiaj jedne i figa-nie pomógł.Ratuuunku, co to może być?

No to ja Wam na pocieszenie napisze, ze dzis rycze z przerwami caly dzien :baffled: Wyjechala dzis od nas siostra mojej mamy i tak mi strasznie smutno, ze szok!!!!!! Byla 2tyg., a poniewaz jest jak moja siostra, to teraz czuje straszna pustke :-( I dotarlo dzis do mnie, ze zostalismy z M sami. I zaczelam sie zastanawiac nad sensem zycia :confused: Nie wiem skad mi sie to wzielo...
Jak tylko wyszli z domu, to wpadlam w wir porzadkow, zeby tyle nie myslec i sie nie dolowac...

Ja na szczescie mam spokoj z Malym, bo nie placze zbyt wiele. Dzis po poludniu troche koncertowal, a to dlatego, ze byl glodny. Teraz spi jak aniolek ;-)
Bylismy wczoraj u lekarza z tym katarkiem, osluchala go, sprawdzila uszka, gardziolko i na szczescie wszystko dobrze. Psikam ciagle disnemarem i odciagam. Dzis wyszlo tego sporo i od razu mu bylo lepiej oddychac :-)

Pokarmu juz prawie nie mam :-(Wiec karmimy sie butla i po sprawie, dziecko najedzone i szczesliwe, mama tez (choc jeszcze czasami dopadaja mnie wyrzuty) ;-) Czasem je co 2 czasem co 3 godziny, a niekiedy co godzine po 50ml :sorry2: Ale w nocy z zegarkiem w reku co 3h, wiec nie jest zle :happy2:

reklama
Wiadomość od Moni84 w odpowiednim wątku :-)

Żegnam się z Wami Brzusie i Mamusie - jadę do szpitala gdyż ciśnienie mam za wysokie i pani dr zadecydowała wcześniejszą kapitulacje Małego. W szpitalu spotkam się z koleżanką z BB tj Monią84 :-D

Zdrowych i wesołych świąt Dziewczynki miłe. Cmok

Do góry