reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

witajcie mamuśki:-D:-D:-D

jak ja wam zazdroszczę, że już macie przy sobie kruszynki:-D:-D:-D

wracajcie szybko do zdrowia:-D

ja też gratuluję :)

i dziś postanowiłam sobie koniec myślenia o porodzie :)

w niczym mi to nie pomoże, niczego nie przyspieszy a doprowadza tylko do zniecierpliwienia, to tak jak chciałam zajść w ciąże, 8 miesięcy nic, potem stwierdziłam NIE TO NIE i zaś się udało :)trzeba wyluzować inaczej do bani dostanę !

reklama
Izulqa z tego co ja wiem to jest coś takiego, że dziecko urodzone w trakcie trwania małżeństwa jest uznane jako dziecko męża. Wiem, że taki problem miała tamara arciuch. Dziecko Kasprzkowskiego, a oficjalnym ojcem był jej mąż. Sprawdź to. Jeśli tak by było to się może bujać.

Izulqa z tego co ja wiem to jest coś takiego, że dziecko urodzone w trakcie trwania małżeństwa jest uznane jako dziecko męża. Wiem, że taki problem miała tamara arciuch. Dziecko Kasprzkowskiego, a oficjalnym ojcem był jej mąż. Sprawdź to. Jeśli tak by było to się może bujać.

no ale właśnie potem w takiej sytuacji wnosi się sprawę o ustalenie ojcostwa i zapewne on chce to zrobić aby dziecko było prawnie do niego przypisane.

kochane zycze wam wszystkim jeszcze nie rozpakowanym mama szybkiego rozpakowania NIC NIE JEST W STANIE WYRAZIC ZADNE SLOWA TEGO UCZUCIA KIEDY TRZYMASZ DZIECIATKO PO RAZ PIERWSZY W RaMIONACH JA RYCZALAM M ryczal echhhhhh nie do opisania NIESAMOWITE :) Oszalelismy oboje na jej punkcie i tak za 1 moze 1,5 planujemy kolejne :) zieci to CUDA

kroliczatko, kamikaa witajcie mamuski!!:-)

co do dylematu izy to sie nie wypowiem bo za bardzo sie nie znam na tych sprawach prawnych ale na pewno bedzie mial ciezko i faktycznie jesli uda mu sie dziecko uznac to przynajmniej bedzie musial placic na jego utrzymanie,
w tym momencie ojcem dziecka jest twoj maz, tak wynika z polskiego prawa, biologiczny ojciec musi wniesc sprawe o zaprzeczenie ojcostwa, ale nie wiem wlasnie czy w ogole ma do tego prawo... moze jest jakas prawniczka na forum?

carolline i misia powodzonka!

kroliczatko, kamikaa witajcie mamuski!!:-)

co do dylematu izy to sie nie wypowiem bo za bardzo sie nie znam na tych sprawach prawnych ale na pewno bedzie mial ciezko i faktycznie jesli uda mu sie dziecko uznac to przynajmniej bedzie musial placic na jego utrzymanie,
w tym momencie ojcem dziecka jest twoj maz, tak wynika z polskiego prawa, biologiczny ojciec musi wniesc sprawe o zaprzeczenie ojcostwa, ale nie wiem wlasnie czy w ogole ma do tego prawo... moze jest jakas prawniczka na forum?

carolline i misia powodzonka!

ze sprawy w mojej rodzinie wiem, że biologiczny ojciec ma prawo wnieść sprawę o ustalenie ojcostwa .

reklama
Iza dopoki nie jestes pewna ze on chce wniesc sprawe to sie nie przejmuj, to szkodzi i dla Ciebie i dla dziecka. Mozesz przez to stracic pokarm.... moze najlepszym wysjciem jest zadzwonic do goscia i sie go zapytac co ma w planach?? jestescie dorosli, macie razem dziecko, czas na powazna rozmowe. A wogole Twoj maz na to wszystko???

Do góry