reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witajcie,
Ja właśnie po wizycie w szpitalu i ........nic:baffled: Położna powiedziała mi, że jest już postep bo rozwarcie mam na 1,5 palca WOW! To jest jeszcze nic, powiedziała mi, ze w czwartek po południu mam się przyjąć do szpitala, bo wieczorem będziemy rodzic:confused: Pytam sie jej jak to mozliwe, a ona mi dała nastepujące zalecenie na czwartek:
1. Ok 11.00 intensywny 2 godz. spacer lub basen
2. Wypić cudowny napój: 2 łyżki oleju rycynowego, 2 łyżki masła orzechowego, 330 ml wina musujacego i uzupełnić to Kubusiem do 1/2 l i wszystko zmiksować i wypić do 40 min.
3. Ok. 17-18 izba przyjęć
i co Wy na to? mam to od połoznej, która przyniosła mi ten przepis od swoich koleżanek z gabinetu. Te kobiety chyba wiedzą co robią:tak::tak::tak:
na razie mnie to bawi, ale sama świadomość jak będę się czuła po takim napoju już nie:sorry2:
Może, któraś z Was spróbuje, ja w każdym razie czekam do czwartku, chyba że wczesniej dam radę urodzić w inny sposób.

no jak to da efekt to też będę próbować, na spacery godzinne chodzę codziennie ale eliksir wygląda zabójczo.

reklama
Witajcie,
Ja właśnie po wizycie w szpitalu i ........nic:baffled: Położna powiedziała mi, że jest już postep bo rozwarcie mam na 1,5 palca WOW! To jest jeszcze nic, powiedziała mi, ze w czwartek po południu mam się przyjąć do szpitala, bo wieczorem będziemy rodzic:confused: Pytam sie jej jak to mozliwe, a ona mi dała nastepujące zalecenie na czwartek:
2. Wypić cudowny napój: 2 łyżki oleju rycynowego, 2 łyżki masła orzechowego, 330 ml wina musujacego i uzupełnić to Kubusiem do 1/2 l i wszystko zmiksować i wypić do 40 min.
i co Wy na to? mam to od połoznej, która przyniosła mi ten przepis od swoich koleżanek z gabinetu. Te kobiety chyba wiedzą co robią:tak::tak::tak:
na razie mnie to bawi, ale sama świadomość jak będę się czuła po takim napoju już nie:sorry2:
Może, któraś z Was spróbuje, ja w każdym razie czekam do czwartku, chyba że wczesniej dam radę urodzić w inny sposób.

:-):-):-)
ciekawe jak to bedzie smakowac...

Witajcie,

hahaha niezły przepis...Masło orzechowe? :D ale to drogie jest hehe... może sylviontko wypróbuje :-D aczkolwiek cos jej dzis nie widać - może już urodziła??

tak sie zastanwiam czy czasem te polozne nie robia sobie zartow...:shocked2:

taki eliksir pewnie zadziala przeczyszczajaco, nie wystarczy czopek lub lewatywa...

ja po pobycie w szpitalu juz wiem ze mnie to nie ominie, tylko zostawiaja wybor pacjentce:-D:-D:-D czopki sa ponoc lepsze w uzyciu ale lewatywa szybsza:-D

A propos wagi. ja jestem słusznej postury kobieta i ważę 95 kg przy wzroście 176 cm. Głównie poszło mi w nogi-uda. Brzuch mam nieduzy. Ale wiecie ja przy mojej pierwszej ciązy przytyłam 10 kg, a zrzuciłam 22 kg, takze efekt karmienia piersią i diety był niesamowity. Nistety minęło 5 lat, troszkę się człowiek zaniedbał i wszystko poszło na marne:baffled: Ale teraz przy dwójce dzieci może będzie to łatwiej utrzymać;-)

Co do ubranek dla dziecka do szpitala, to przygotowałam:
- body długi rękaw
- śpiochy
- cieplejszy kaftanik
- cienką bawełnianą czapeczkę i grubszą welurową
- niedrapki
- pajacyk polarkowy, ale cienki
- rożek
- kocyk akrylowy
Fotelika raczej nie biorę, bo nie mam sumienia wkładać takiej malizny do niego. te co juz mają dzieciaczki na pewno wiedzą, jak to maleństwo na poczatku "tonie" w tym foteliku. Godne polecenia jest podłozenie pod plecki złożonej pieluch, bądź cienkiego kocyka, to robi sie wtedy bardziej płasko (tak woziłam na początku córcię).

Witajcie :-)

Ja chcę już wiosnę:no: Straszna dziś pogoda, nic mi się nie chce...
Dobrze, że wieczorem mam wizytę, to przynajmniej się gdzieś ruszę.

Pisałam wczoraj, że nie mam rozstępów i co? Patrzę, a dziś 4 małe się pokazały. Nosz kurde:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

oooo pyszności:-D:-D:-D

hahaha niezły przepis...Masło orzechowe? :D ale to drogie jest hehe... może sylviontko wypróbuje :-D aczkolwiek cos jej dzis nie widać - może już urodziła??

Wiesz co na razie kupiłam tylko olej rycynowy to jakieś 5 zł, bo tak szampan, którego na sylwestra nie wypilismy- to wino musujące, soki Kubuś pijam na co dzień, a masło orzechowe je moja córka, wiec inwestować dużo nie muszę:tak::tak::tak:
Jeszcze mój mąż powiedział mi, że jak to dobrze na mnie podziała, to on tez wykona sobie taki zabieg, bo właśnie zaczął się odchudzać, a raz na jakiś czas trzeba oczyścić organizm z toksyn:-)

reklama
Do góry