CINDY ja nie wiem czy to napewno ten czop :/ cos mi tam polecialo zobaczymy pozniej co sie bedzie dziac ,niby dziewczyny pisaly ze mozna bez czopa jeszcze 2 tg chodzic takze jakos sie nie nakrecam Tylko te smieszne sciski mam caly czas tak co jakies pare minut nawet nie patrze na zegarek co ile bo wydaje mi sie to jeszcze nie realne i luzik siedzie i pykam z wami nie wczuwajac sie teraz zerkam na zegarek i zobaczymy .Myszka juz powoli ma takie slabsze ruchy ale to dlatego ze juz jej tam ciasno ,czuje ze sie rusza ale tak bardziej delikatnie jak taka rybka mi tam pod skora plywa z prawej strony na lewa a jak ma ochote to tak z lewej strony sie wypcha ze az boli i taka smiezna gorka sie robi jeszcze troszke i bedzie mogla kosteczki rozprostowac
reklama
1kkarolaa1
Fanka BB :)
młoda_mamusia z jednej strony masz fajnie, zazdroszczę, ale ja bym chyba sikała ze strachu ze to już powodzonka ;-);-);-)
czy ktoras zna odpowiedz na moje wczesniejsze pytanie odnosnie badan potrzebnych do szpitala?
Na liscie badań potzebnych do szpitala mam:
- grupa krwi
- HBS
- WR
- karta ciazy oczywiscie
- Wyniki ostsnich badan /mocz , morfologia i usg/
looknełam na moja liste i lepiej napisane jest niz na liscie na Inflandziej:
1. Dowód osobisty
2. Aktualną (podstemplowaną!) legitymację ubezpieczeniową
3. Skierowanie do szpitala od lekarza prowadzącego (nie jest konieczne, ale lepiej je mieć na wszelki wypadek)
4. Karta przebiegu ciąży
5. Wyniki wszystkich badań, które robiłaś w ciąży, zwłaszcza w ostatnim trymestrze:
- grupa krwi i czynnik Rh,
- przy ujemnym czynniku Rh u matki – wynik badania na obecność przeciwciał,
- HBS (robione po 32. tygodniu ciąży),
- WR (robione dwukrotnie: na początku i pod koniec ciąży),
- USG wykonane około 36. tygodnia ciąży,
- ostatnia morfologia i badanie moczu.
1. Dowód osobisty
2. Aktualną (podstemplowaną!) legitymację ubezpieczeniową
3. Skierowanie do szpitala od lekarza prowadzącego (nie jest konieczne, ale lepiej je mieć na wszelki wypadek)
4. Karta przebiegu ciąży
5. Wyniki wszystkich badań, które robiłaś w ciąży, zwłaszcza w ostatnim trymestrze:
- grupa krwi i czynnik Rh,
- przy ujemnym czynniku Rh u matki – wynik badania na obecność przeciwciał,
- HBS (robione po 32. tygodniu ciąży),
- WR (robione dwukrotnie: na początku i pod koniec ciąży),
- USG wykonane około 36. tygodnia ciąży,
- ostatnia morfologia i badanie moczu.
Wróciłam od krawcowej. Przerobiła mi stare spodnie na ciążowe. Zapłaciłam 30 zł, a nie 3x tyle, gdybym chciała całe spodnie kupić. Z drugiej strony nie są przepiękne, bo jedyny materiał elastyczny jaki był w pobliskim sklepie był czarny w białe kropki, a dalej mi się nie chciało łazić Ale jeszcze te 1,5 miesiąca wytrzymam:-)
moniSkaBe: grupa krwi, WR, HBs, jeśli będziesz mieć aktualne badania z 2 tygodni, to możesz wziąć. U nas wymagają jeszcze GBS, czyli badania na gronkowca.
mloda_mamusia1, wow ale wiadomość! Pewnie się trochę trzęsiesz, co? Ale głowa do góry, już niedługo Twoje Maleństwo będzie w Twoich ramionach. Ja coraz częściej o tym marzę:-)
Asiulaaa, a ten ślad to ile? Mnie w moczu porannym nigdy nie wychodzi białko, ale jak raz robiłam na zlecenie kardiologa dobową zbiórkę, to mi właśnie wyszła minimalna ilość. Tyle, że ja się leczę na nadciśnienie i lekarz powiedział, że taka ilość jest dopuszczalna.
moniSkaBe: grupa krwi, WR, HBs, jeśli będziesz mieć aktualne badania z 2 tygodni, to możesz wziąć. U nas wymagają jeszcze GBS, czyli badania na gronkowca.
mloda_mamusia1, wow ale wiadomość! Pewnie się trochę trzęsiesz, co? Ale głowa do góry, już niedługo Twoje Maleństwo będzie w Twoich ramionach. Ja coraz częściej o tym marzę:-)
Asiulaaa, a ten ślad to ile? Mnie w moczu porannym nigdy nie wychodzi białko, ale jak raz robiłam na zlecenie kardiologa dobową zbiórkę, to mi właśnie wyszła minimalna ilość. Tyle, że ja się leczę na nadciśnienie i lekarz powiedział, że taka ilość jest dopuszczalna.
Agniesiak85
Fanka BB :)
Hejka!
My juz po zakupkach. Zlazłam się na maksa. A niby tylko w jednym sklepie byliśmy..eh.. ja już chcę rodzic!! Trzymam kciuki za czwartkową cesarkę młodej mamusi i Amelki oczywiście na fotki i opowiesc czekam
M smaży cebulkę, kiełbaskę, makaron i ser żółty Mniami
Jak wszamam to robię ciasto "Fanta" z wątku kulinarnego
Ja mam na swojej liście do szpitala to samo z dokumentów co napisała dronka83
My juz po zakupkach. Zlazłam się na maksa. A niby tylko w jednym sklepie byliśmy..eh.. ja już chcę rodzic!! Trzymam kciuki za czwartkową cesarkę młodej mamusi i Amelki oczywiście na fotki i opowiesc czekam
M smaży cebulkę, kiełbaskę, makaron i ser żółty Mniami
Jak wszamam to robię ciasto "Fanta" z wątku kulinarnego
Ja mam na swojej liście do szpitala to samo z dokumentów co napisała dronka83
reklama