reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

dziewczyny ratunku!!!Spuchłam!Wczoraj jeszcze lekko ale dzisiaj obudziałm się z łapami jak u niedzwiedzia, których nie dam rady zgiąć ( tzn. palców u rąk). Kostek tez nie widac i każde poruszenie paluchami sprawia mi ból. Wyglądam jak niedzwiedz ale czuje się 100 razy gorzej. Co to do cholery ma być?!

Ja rozumiiem ze się woda w organizmie zatrzymje ale zeby tak sie męczyć miesiąc przed porodem?!Mam nadzieję ze to żadne zatrucie nagłe:-( tylko po prostu wodę gromadzę.

W poprzedniej ciązy tez coś takiego mi się zdarzyło ale było tuz przed porodem i wtedy gin-kobieta, któa jako jedyna nie miała pacjentów ( juz wiem dlaczego) i mogła mnie przyjąć nawrzeszczała na mnie okrutnie ze nic dziwnego wszytsko mnie boli bo przytyłam ponad wszelką miarę. Powiedziała ze jestem niepowaażna żeby się do takiego stanu doprowadzić i tyle przytyć i że organizm najzwyczajniej sie buntuje bo jest zbyt obciążony kilogramami.

No i teraz nie wiem czy sie martwic i biec do lekarza czy to znowu przez nadmierne kilograny ( dziusiaj juz 78 więc 19 kg do przodu:zawstydzona/y:)

ewcia - to niekoniecznie coś złego. Ja pierwszy raz tak spuchłam 2 tyg. temu (też nagle), i od tego czasu chodze jak balonik. Cały czas, to już podobno nie odpuszcza do porodu. Ciśnienie tez mam dośc wysokie, a mimo to nie dzieje się nic złego. I nie daj sobie wmówić, ze to przez te kilogramy. Takie puchnięcie bardzo często zdarza się pod koniec ciąży i wcale nie musi znaczyć, ze to coś złego. Zmierz ciśnienie, jak Cię to uspokoi to pojedź na IP sprawdzić, czy wszystko ok. I najwyżej będziesz się musiała do tego przyzwyczaić.

reklama
Nie smutaj sie juz niedługo też bedzie miała dzieciątko w brzusiu.Główka do góry dasz rade.Trzymam kciuki zeby jak najszybciej u Ciebie pod twoim serduszkiem zamieszkała fasolinka:tak:

hej dziewczyny, jestem tu nowa, mam również termin na marzec konkretnie na 26.03 , poczytuję was od pewnego czasu ale się nie udzielam :)

Witajcie niedzielnie!
U mnie nocka można powiedzieć ok, trochę mnie gnaty bolą, ale już się do tego przywykłam. Byłam na spacerze z psem prawie godzinę, pogoda piękna, słonko świeci. A teraz mam zamiar leniuchować i czekać na męża, bo od wczoraj na wyjeździe.
Marti tą prowizję, to nie wszystkie banki pobierają. Myśmy nie płacili, a z kolei dzieczyna, która kupowała ode mnie mieszkanie płaciła. Zawsze możecie w innym banku pytać, chyba że już podjęliście decyzję co do banku.To wcale nie taka mała kwota, bo kilka tysięcy wychodzi tej prowizji. Trzymam kciuki za pozytywne załatwienie formalności kredytowych, u nas to trwało ok 3 miesięcy, a nerwów zjadło :szok:!
Rybka wytrzymaj jeszcze chwilkę , i tak jesteś bardzo dzielna. Może to dzisiaj masz takie chwilowe załamanie.
Gagoda witamy na forum!
A ja wczoraj się tak słabo czułam, tzn. wszystko mnie bolało i nie miałam siły, a szczególnie jak brnęłam w śniegu po kolana do sklepu, w dodatku pod górkę. Ale dzis jest ok, jest słońce i leszy humor.
A chwilę temu dzwoniła teściowa, że u mojego meża kuzyna urodziła się dzisiaj córeczka, 3500 i 54cm.
Miłej niedzieli brzuszki.
o kurcze, aż 3 miesiące czekanie na decyzje w sprawie przyznania kredytu??
nam powiedzieli że około 2 tygodni...kurcze nie strasz bo umowe przedwstepna podpisaliśmy do 31 marca(do tego czasu ma wpłynąć kasa za mieszkanie)
co do banku, to tu mamy najlepsze warunki....

reklama
Witaj Gagoda :-)
Bardzo oryginalne imie wybraliscie dla coreczki - super :-)

A mnei cos brzuch pobolewa na dole - mam nadzieje ze to o niczym zlym nie swiadczy i jeszcze dam rade popracowac kolejne 5 dni :tak:
W srode ide do lekarza - zobacyzmy co mi powie... Az sie troche boje...

A tak z innej beczki -
Dziewczyny - mialyscie robione pomiary miednicy?????

Ja w poprzedniej ciazy mialam (tak w okolicach 36 tygodnai) - wtedy wyszlo ze jestem na granicy porodu SN i CC - urodzilam w koncu normalnie ale synek byl niedotleniony i jzu tak sobei mysel ze moze jednak sie poddusil podczas porodu przez ta miednice... A wydaje sie wam ze wymiary mogly sie zmienic??? chyba tak co???

Do góry