reklama
Młoda mamuśka:)
Fanka BB :)
Dzień dobry Marcóweczki.
Snami się nie martwcie,pojawiają się bo w dzień myślicie o ciąży,dziecku i porodzie.Na pewno nic takiego się nie wydarzy.Moja mama powtarza:sen mara-Bóg wiara.
Tabasia-trzymaj się cieplutko,nie smuć się dzisiaj,
Co do słodkiego...wiecie co ja wczoraj zrobiłam,gdy słodkiego mi się zachciało a nic w domciu nie miałam?Usmażyłam chleb,posypałam cukrem i zapiłam sokiem jabłkowym....
Snami się nie martwcie,pojawiają się bo w dzień myślicie o ciąży,dziecku i porodzie.Na pewno nic takiego się nie wydarzy.Moja mama powtarza:sen mara-Bóg wiara.
Tabasia-trzymaj się cieplutko,nie smuć się dzisiaj,
Co do słodkiego...wiecie co ja wczoraj zrobiłam,gdy słodkiego mi się zachciało a nic w domciu nie miałam?Usmażyłam chleb,posypałam cukrem i zapiłam sokiem jabłkowym....

moniSkaBe
Boże dziewczyny stresssujecie mnie z tym pakowaniem torbyja narazxie to mam tylko podkłady, majtki poporodowe i podpaski
![]()
a ja.. nie mam nic

mam pytanie.. do dziewczyn ktore sa prawie od poczatku ciazy na zwolnieniu albo sie na tym znaja.. Cos slyszalam, ze po 180 dniach pobytu na zwolnieniu trzeba cos innego wypisac, tzn lekarz musi. Costam rehabilitacyjne?
bardzo prosze o odpowiedz :-)
no.. Karol pojechał.. trzymam kciuki :-)
Witam dziewczynki!
Tabasia jeśli chodzi o takie upławy to też takie miałam i na ostatniej wizycie okazało się,że mam grzybicę pochwy
Tylko niewiem jak mogłam to złapać skoro ja w domu leżę 
Pomimo 6 dniowej kuracji globulkami czasem nadal mam to...Ja też myślałam,że to mogą być wody płodowe...
Jeśli chodzi o słodycze to też mam wielką ochotę na nie. Ja przed ciążą bardzo rzadko jadłam slodycze a teraz to pochłaniam ogromne ilości
Wy już pakujecie się
To ja jestem w tyle...choć mam ciąże zagrożoną przedwczesnym porodem to jakoś nie mam ochoty na pakowanie torby aby nie zapeszyć...nawet ubranek nie mam jeszcze popranych
Daje sobie na to czas z 2tygodnie:-)
Tabasia jeśli chodzi o takie upławy to też takie miałam i na ostatniej wizycie okazało się,że mam grzybicę pochwy

Pomimo 6 dniowej kuracji globulkami czasem nadal mam to...Ja też myślałam,że to mogą być wody płodowe...
Jeśli chodzi o słodycze to też mam wielką ochotę na nie. Ja przed ciążą bardzo rzadko jadłam slodycze a teraz to pochłaniam ogromne ilości

Wy już pakujecie się

Młoda mamuśka:)
To już się zmieniło.Teraz kobieta może być spokojnie całą ciąże na zwolnieniu...270dni.a ja.. nie mam nic
mam pytanie.. do dziewczyn ktore sa prawie od poczatku ciazy na zwolnieniu albo sie na tym znaja.. Cos slyszalam, ze po 180 dniach pobytu na zwolnieniu trzeba cos innego wypisac, tzn lekarz musi. Costam rehabilitacyjne?
alex___
tak było kiedyś, chodzi Ci pewnie o świadczenie rehabilitacyjne. od 01.01.09 przepisy się zmieniły, kobietom w ciąży wydłużono okres zwolnienia do 270dnia ja.. nie mam nic
Na jakie świadczenia z ubezpieczenia chorobowego może liczyć kobieta w ciąży - Praca i ubezpieczenia - Gazeta Prawna - największy dziennik gospodarczy
Tabasia
Podwojna marcowka :)
Nadia, wlasnie to bardzo czesta przypadlosc w ciazy, czasem sie robi sama z siebie
Mi na kazdej wizycie mowia, ze jest wszystko w porzadku i zadnego stanu zapalnego, ani infekcji nie ma... Martwi mnie tylko, ze tak duzo sie tego leje 

Ja jestem na zwolnieniu od 8tc i nic takiego nie słyszałama ja.. nie mam nic

reklama
Czarnuszka88
Mama Sebiego i Cristiano
Dzien dobry !!!
U nan nocka ok tylko jeden raz na siku
Ale zgaga koszmarna, nawet manti nie pomogło....
(
MoniSkaBe - trzymam kciuki za męza
Nadia25 - Kochana ja grzybice w 1 ciazy mialam przez polowe ciazy, a to sie robi bez powodu, wystarczy ze siadziesz po kims na kibelku i jakas bakteria sie da wiec to nie z Twojej winy.
:-);-)
U nan nocka ok tylko jeden raz na siku
Ale zgaga koszmarna, nawet manti nie pomogło....
MoniSkaBe - trzymam kciuki za męza
Nadia25 - Kochana ja grzybice w 1 ciazy mialam przez polowe ciazy, a to sie robi bez powodu, wystarczy ze siadziesz po kims na kibelku i jakas bakteria sie da wiec to nie z Twojej winy.
:-);-)