reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Dzień dobry Marcóweczki.
Snami się nie martwcie,pojawiają się bo w dzień myślicie o ciąży,dziecku i porodzie.Na pewno nic takiego się nie wydarzy.Moja mama powtarza:sen mara-Bóg wiara.
Tabasia-trzymaj się cieplutko,nie smuć się dzisiaj,
Co do słodkiego...wiecie co ja wczoraj zrobiłam,gdy słodkiego mi się zachciało a nic w domciu nie miałam?Usmażyłam chleb,posypałam cukrem i zapiłam sokiem jabłkowym....:dry:

Boże dziewczyny stresssujecie mnie z tym pakowaniem torby:szok: ja narazxie to mam tylko podkłady, majtki poporodowe i podpaski:zawstydzona/y:

a ja.. nie mam nic :-D

mam pytanie.. do dziewczyn ktore sa prawie od poczatku ciazy na zwolnieniu albo sie na tym znaja.. Cos slyszalam, ze po 180 dniach pobytu na zwolnieniu trzeba cos innego wypisac, tzn lekarz musi. Costam rehabilitacyjne?
bardzo prosze o odpowiedz :-)

no.. Karol pojechał.. trzymam kciuki :-)

Witam dziewczynki!
Tabasia jeśli chodzi o takie upławy to też takie miałam i na ostatniej wizycie okazało się,że mam grzybicę pochwy :szok: Tylko niewiem jak mogłam to złapać skoro ja w domu leżę :no:
Pomimo 6 dniowej kuracji globulkami czasem nadal mam to...Ja też myślałam,że to mogą być wody płodowe...
Jeśli chodzi o słodycze to też mam wielką ochotę na nie. Ja przed ciążą bardzo rzadko jadłam slodycze a teraz to pochłaniam ogromne ilości:szok:
Wy już pakujecie się :oo2: To ja jestem w tyle...choć mam ciąże zagrożoną przedwczesnym porodem to jakoś nie mam ochoty na pakowanie torby aby nie zapeszyć...nawet ubranek nie mam jeszcze popranych :szok: Daje sobie na to czas z 2tygodnie:-)

mam pytanie.. do dziewczyn ktore sa prawie od poczatku ciazy na zwolnieniu albo sie na tym znaja.. Cos slyszalam, ze po 180 dniach pobytu na zwolnieniu trzeba cos innego wypisac, tzn lekarz musi. Costam rehabilitacyjne?

To już się zmieniło.Teraz kobieta może być spokojnie całą ciąże na zwolnieniu...270dni.

tak było kiedyś, chodzi Ci pewnie o świadczenie rehabilitacyjne. od 01.01.09 przepisy się zmieniły, kobietom w ciąży wydłużono okres zwolnienia do 270dni
Na jakie świadczenia z ubezpieczenia chorobowego może liczyć kobieta w ciąży - Praca i ubezpieczenia - Gazeta Prawna - największy dziennik gospodarczy

Nadia, wlasnie to bardzo czesta przypadlosc w ciazy, czasem sie robi sama z siebie :baffled: Mi na kazdej wizycie mowia, ze jest wszystko w porzadku i zadnego stanu zapalnego, ani infekcji nie ma... Martwi mnie tylko, ze tak duzo sie tego leje :zawstydzona/y:

Ja jestem na zwolnieniu od 8tc i nic takiego nie słyszałam:confused: Kiedyś tak było teraz zwolnienie może być wypisywane przez lekarza przez cały okres trwania ciązy:tak:

reklama
Dzien dobry !!!
U nan nocka ok tylko jeden raz na siku :)
Ale zgaga koszmarna, nawet manti nie pomogło.... :((

MoniSkaBe - trzymam kciuki za męza :)
Nadia25 - Kochana ja grzybice w 1 ciazy mialam przez polowe ciazy, a to sie robi bez powodu, wystarczy ze siadziesz po kims na kibelku i jakas bakteria sie da wiec to nie z Twojej winy.

:-);-)

Do góry