reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Qrcze to szyjka może się wydłużyć:confused:?
Myślałam,że nie mam takiej możliwości i można tylko zatrzymać poprzez leżenie:confused: Dałaś mi w takim razie nadzieje:tak: Ile ma Twoja szyjka długości? Jak leżysz to wychodzisz do Wc tylko czy na jedzenie też? Ja jedzenie też sobie robie bo mąż w pracy a jeść trzeba przez dzień:-D Trzymam kciuki za zabieg ! wswzystko bedzie dobrze.

Ja tez myslalam ze to niemozliwe a jednak sie udalo:-) Cordafen, lezenie i tylko do WC wstawalam. Moja szyjka miala 1cm a teraz juz 1,5cm:-) Moj Krzys to sie tak przestraszyl tego, ze moge przedwczesnie urodzic, ze sniadanie robil mi przed wyjsciem do pracy:-) No i w domu mam mame, wiec o obiad sie nie musze martwic:tak: A na stoliku mam owoce, sok i wode wiec nie mam potrzeby wstawania. Cale szczescie ze mam laptopa, bo inaczej z nudow nie wyrobilabym, no bo ile mozna czytac i ogladac tv?

reklama
Ja tez myslalam ze to niemozliwe a jednak sie udalo:-) Cordafen, lezenie i tylko do WC wstawalam. Moja szyjka miala 1cm a teraz juz 1,5cm:-) Moj Krzys to sie tak przestraszyl tego, ze moge przedwczesnie urodzic, ze sniadanie robil mi przed wyjsciem do pracy:-) No i w domu mam mame, wiec o obiad sie nie musze martwic:tak: A na stoliku mam owoce, sok i wode wiec nie mam potrzeby wstawania. Cale szczescie ze mam laptopa, bo inaczej z nudow nie wyrobilabym, no bo ile mozna czytac i ogladac tv?

owoce wodę książke pilot i laptop też mam koło łóżka więc nie jest tak źle:blink: Ale obiad to niestety nikt mi nie zrobi bo mąż to jest lewa ręka w kuchni...gotuje sobie teraz szybkie dania typu kasza z warzywami a kotlety to mama i dowiezie w tym tygodniu;-) A mogę wiedzieć po jakim czasie wydłużyła się Tobie szyjka? ja miałam 3cm ale po ostatniej wizycie powiedział mi gin,że mam skróconą tylko niewiem ile:confused:Głupia się nie zapytałam...ale za tydzień kontrola więc się dowiem:szok:

owoce wodę książke pilot i laptop też mam koło łóżka więc nie jest tak źle:blink: Ale obiad to niestety nikt mi nie zrobi bo mąż to jest lewa ręka w kuchni...gotuje sobie teraz szybkie dania typu kasza z warzywami a kotlety to mama i dowiezie w tym tygodniu;-) A mogę wiedzieć po jakim czasie wydłużyła się Tobie szyjka? ja miałam 3cm ale po ostatniej wizycie powiedział mi gin,że mam skróconą tylko niewiem ile:confused:Głupia się nie zapytałam...ale za tydzień kontrola więc się dowiem:szok:

Szyjka wydluzyla mi sie po niecalych 2 tygodniach. Ale najpierw lezalam w szpitalu pod pompa 2 dnia i pozniej 2 na Cordafenie i dopiero wtedy mnie wypuscili. Ale mam absolutny zakaz chodzenia. Koniecznie dowiedz sie ile masz tej szyjki, moze to bardziej zmotywuje Cie do lezenia:-p Tylko sie nie obraz;-) Ja wiem po sobie, ze w domu to lazilam ile wlezie,bo wysiedziec nie moglam. Dopiero jak mnie lekarz nastraszyl to "leze z nogami do gory":tak: Nadal nie jest super, bo nadal jest miekka ale juz sie tak nie boje. Skoro sa rezultaty to lezec bede ile wlezie:-)

Hahhaha i zapomnialam napisac, ze moje kochanie to na kawalerskim wieczorze byl w Bydgoszczy u kolegi. Cala sobote i pol niedzieli mialam spokoj w brzuszku, tylko czasem takie lekkie dotkniecie az sie juz zaczelam niepokoic o mojego bejbusia. Ale ale... w niedziele popoludniu wchodzi Krzysiek i zaczyna opowiadac a dzidzia tak zaczyna kopac ze szok :shocked2: az caly brzuch mi skakal. Chyba z tatusiem chciala sie przywitac:-)

Siedze i szukam o naczyniakach, ziarniakach czy tam ziarniniakach, glupia blondynka strasze sie sama, i po co:confused:

Dzieki dziewczyny za odpowiedź. Tyle co ja wyczytałam w necie, to że ta ilość co u mnie, to nie jest nic groźnego. Żadnych objawów, jak nadciśnienie czy obrzęki nie mam. Do gina mam jutro, także zobaczymy co powie. Ale się zastanawiam teraz czy to że się nie podmyłam i nie wyparzyłam pojemnika przed oddaniem moczu może mieć wpływ na to, że się białko pojawiło?? Czy to raczej wtedy bakterie się mogą pojawić??

mirosia białko to nieciekawie :baffled: pewnie lekarz każe ci posiew zrobić. Bo to od nerek wychodzi białko. I właśnie jak nadia pisze, masz wyższe ciśnienie i opuchnięte nogi?

a ja właśnie wróciłam ze spotkania z położną... :tak: i się umówiłyśmy na poród hehe:-D szłam pieszo do swojego szitala 15 minut to jak się zaczenie godzina zero to mogę nawet piechty mam się zakulać, gorzej z torbą...:cool2:

mi się chyba zaczyna syndrom wicia gniazda... posprzątałam pokój Olka by wstawić tam nową szafkę dla dzidziusia :-)

reklama
Do góry