reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

A mnie wlasnie boli wzgorek lonowy tak jakbym jakiegos sniaka miala czy cóś
i wogole niewiem czy tez tak macie ale czuje mlodego jak sie rusza miedzy pachwinami normalnie...czy to nie za nisko??

Czarnuszka88 cos mi sie wydaje ze za duzo robisz ,sprzatasz dywany pierzesz a po co kochana to tylko swieta :)
Ja kiedys tez na glowie stawalam a teraz tylko kurze i poodkurzane zadnych okien firanek nie mamy :-D to nie trzeba prac :)

A przy tylu osobach to wieczorem zas bedzie syf i po co sie mordowac .
Kochana wypoczywaj .

JA wlasnie pije miksturke i mam taka zgage ze hej :/ i zaraz ide pod goracy prysznic :))
Potem polezakuje :) i poczekam na tesciowke co dobrego dzisiaj przywiezie :)do jedzenia oczywiscie :)
A z polski jada do mnie GRZESKI na wage i mleko w proszku Mniammmmmmmm
Chcialam dzisiaj wieczorek upiec jablecznik ale tesciowa mnie wyprzedzila upiekla 2 :)) no to mam z glowy :)
- No juz nic wiecej nie bede robic..... tylko przed swietami umyje podloge i wytre kurze i koniec.. :) do moich pokoi nikt na szczescie nie wchodzi i nie brudzi wiec do swiat wytrzyma :) Mniamm ale Ci dobrze..Grzeski :-p
a co do gosci to ja bym bardzo chciala zeby mnie ktoś odwiedzil na swieta no ale niestety nawet wlasna matka nie chce ze mna utrzymywac kontaktu wiec prosic sie nie bede
No niestety Kamikaa pozadki rzeczywiscie mozna sobie podarowac,ale dwojka dzieci juz nic nie podaruje.A nie moge ich zaniedbywac bo przeciez to dzieci a mezus calymi dniami pracuje wiec na niego marne szanse liczyc.
Ale u mnie juz 30 tydzien i juz tylko z gorki.
Cos brzuchol znow boli chyba wezme cos bo nie zasne.Mam nadzieje ze do rana przejdzie bo G zapowiedzial ze jutro do oporu w pracy bo musza skonczyc robote wiec znow dopiero nocka wroci.A obiecal maluchom choinke wiec pewnie sama bede musiala ja przytargac i ubrac.Bo swieta juz za kilka dni.
- No wlasnie , przy dzieciach nie ma latwo, ja tez mlodego musze podniesc chociazby zeby go do lozeczka wsadzic albo przewinac albo wogole sie pobawic a to bardzo meczace wkoncu wazy prawie 12 kg..:crazy: I tez mnie nikt nie wyrecza, nawet nikt nie prztyjdzie zapytac jak sie czuje. Jedynie maz mi kazał lezec....no to polezałam jak mlody spal a dzisiaj jak nazlosc spal tylko godzine w dzien...K tez ciagle w pracy wiec jak przychodzi wieczor i mlody spi to jestem w 7 niebie bo mozna odpoczac

reklama
Witam Kochane w ten ładny ale mrozny dzionek -15.Wczoraj sie nie odzywałam,moja mama była na kawce,a noc miałam fajno zero siusiu i spałam do 9tej a do 10 leżakowałam.Dzisaj porządki zrobione tylko pod wieczór podłogi zmyc.Dzis na 17tą do kosciółka i tak jakos mi minie dzionek:tak:Buziaki dla wszystkich brzuszek i nie przemęczac sie za bardzo:tak:To nic nie pomoże a może zaszkodzić.Moze pózniej sie odezwe.papasku;-)

marry76 te kwiatki chyba tak maja kiedys dostalam takiego fajowego i zawsze gubil liscie ale zaraz pojawialy sie nowe i dlugo byl pozatym moj M ma reke do kwiatkow i dbal o niego sprobuj go obrucic niech raz postoi tak potem inaczej i zeby mial duzo miejsca one nie lubia jak galazki o cos dotykaja on lubic byc wolny :)

owlrene kochana wiem ze dzieci to co innego dlatego wszystko inne niech sie wali a ty tylko badz dla dzieci i siebie .
My tez jeszcze nie mamy chionki i kupimy dopiero w Wigilie co roku tak robimy i jest ok po co mi ten stres po co to latanie na 3 dni kiedys wariowalam jak inni teraz luzik :))

Czarnuszka88nie smuciaj sie bo nie jestes sama ,to jest rodzina mojego M ja tez jestem samotna
Jedynaczka
z matka nie mam kontaktu
z ciotkami i kuzynkami tez
z nikim jak jestem w Jelonce to tyle tylko co znajomych spotykam a jak kogos z" rodziny " to udajemy ze sie nie znamy :/ ale to wszystko to podziekowanie za wszystkie lata co im pchalam ,paczki ,siano itd
Echhhhhh szkoda sie denerwowac oni nawet nie wiedza ze ja w ciazy ,moja matka nie wie ze bedzie babcia :/ no chyba ze ktos ze znajomych z naszej klasy powiedzial .

taka rodzinka .

Jakby nie moj M to bysmy sami siedzieli bo tesciowa tez zawsze jezdzila do polski ale ze tym razem mamy duza chate to Swieta u nas :) pierwszy raz od lat bedzie taka prawdziwa wigilia w gronie przy jednym stole :)

marry76 te kwiatki chyba tak maja kiedys dostalam takiego fajowego i zawsze gubil liscie ale zaraz pojawialy sie nowe i dlugo byl pozatym moj M ma reke do kwiatkow i dbal o niego sprobuj go obrucic niech raz postoi tak potem inaczej i zeby mial duzo miejsca one nie lubia jak galazki o cos dotykaja on lubic byc wolny :)

owlrene kochana wiem ze dzieci to co innego dlatego wszystko inne niech sie wali a ty tylko badz dla dzieci i siebie .
My tez jeszcze nie mamy chionki i kupimy dopiero w Wigilie co roku tak robimy i jest ok po co mi ten stres po co to latanie na 3 dni kiedys wariowalam jak inni teraz luzik :))

Czarnuszka88nie smuciaj sie bo nie jestes sama ,to jest rodzina mojego M ja tez jestem samotna
Jedynaczka
z matka nie mam kontaktu
z ciotkami i kuzynkami tez
z nikim jak jestem w Jelonce to tyle tylko co znajomych spotykam a jak kogos z" rodziny " to udajemy ze sie nie znamy :/ ale to wszystko to podziekowanie za wszystkie lata co im pchalam ,paczki ,siano itd
Echhhhhh szkoda sie denerwowac oni nawet nie wiedza ze ja w ciazy ,moja matka nie wie ze bedzie babcia :/ no chyba ze ktos ze znajomych z naszej klasy powiedzial .

taka rodzinka .

Jakby nie moj M to bysmy sami siedzieli bo tesciowa tez zawsze jezdzila do polski ale ze tym razem mamy duza chate to Swieta u nas :) pierwszy raz od lat bedzie taka prawdziwa wigilia w gronie przy jednym stole :)
- u mnie to samo...jak potrzeba kasy to mama kaze siostrom moim do mnie pisac albo jak cos potrzebuja....a zeby na swieta zaprosic albo zeby mi cokolwiek dac to nie ma mowy ....:crazy: i na dodatek sa obrazeni ze mieszkam u rodzicow meza i ze jest nam dobrze....:crazy: wiec wiem co czujesz bo ja mam dokladnie to samo....nawet na slub nie pozwolili mi nikogo zaprosic bo oni nie utrzymuja konataktu z rodzina z cala sa pokloceni jakies fochy jak dzieci , gdzie mama i tata maja duzo rodzenstwa i w koncu na moj slub zaprosilam tylko rodzicow i siostry..a od k z rodziny 70 ossob

co do porzadków, to mi mąż nie pozwala :-p powiedział, ze sam wszystko zrobi :-D no, ale mi głupio jakoś, więc na pewno mu pomogę :tak:
dużo sprzątania nie ma, tylko kurze i podłogi, okna sobie darowaliśmy, a firanek nie mamy :-) kuchnię zostawimy na koniec, bo tam i tak syf będzie po tym całym gotowaniu ;-)
dziś ubieramy choinkę :-)

Czarnuszka88 my jak narazie bralismy tylko cywily i byla tylko rodzina M z mojej strony
NIKOGO ! pieknie nie ? :/ ale co tam juz dawno sie z tym pogodzilam i od idiotow z daleka .

tak tylko sobie mysle ze jak bedzie wkoncu kiedys ten Slub koscielny bo chcemy to tez bedzie tylko cala rodzina M i ja moze znajomych pozapraszam zeby troche tych ludzi bylo .

Cześć dzewczyny;-) Zostało mi jeszcze 5 stron ale musze sie ruszyć do sprzątania bo mam duże zaległości.
Zebym nie zapomniała...
rybko gratuluje duuuużego synusia:-) i przede wszytskim zdrowego!!!! pytałam mojego lekarza i on raczej przepisuje fenoterol. Szkoda mi Ciebie że masz takie problemy ale ważne że lezysz i dbasz o siebie!:-)

młoda mamusiu uwazaj na siebie!! Stosuj sie do zaleceń lekarza i bedzie OK. :-)
\Reszte napisze jak wróce. My wczoraj byliśmy w Krakowie bo miałam odrabiac zajęcia..grr przyjechalismy z opóźnieniem bo korki były ogromne!! Pani doktor nie miałam juz zajęć i mialam iść do innej grupy. Weszłam i mówie kobicie co i jak...że mam L4 leżace i miałam przyjechać. A ona mówi "Niech sie pani podpisze na liście i jedzie do domu. POzostawie fakt Pani przyjazdu bez komentarza". I na koniec dodała ze nikt już chyba nie szanuje kobiet w ciązy. No i miała racje grr. Ale w krakowskiej galerii poszłam do wc a tak kooooooooolejka. I pani mnie wypatrzyła z tłumu i otwarła wc dla inwalidów ;-)
Ja prezenty kupie w przyszłym tygodniu. Dla mamy pościel z Jyska, dla taty Vita Buerlecithin i dla babci też. A dla sióstr jakieś pierdołki. Tez nie mozemy szaleć z kasą anie ma jej za dużo. My z M nie rozimy sobie prezentów. Ja tylko mu chce kupić ksiązke w pon bo ma urodzinki własnie 21.12. Troche bedzie prezent spóźniony ale mysle że mi wybaczy ;-)
Kochane wróce tutaj jak posprzątam. Narazie!!

Czarnuszka88 my jak narazie bralismy tylko cywily i byla tylko rodzina M z mojej strony
NIKOGO ! pieknie nie ? :/ ale co tam juz dawno sie z tym pogodzilam i od idiotow z daleka .

tak tylko sobie mysle ze jak bedzie wkoncu kiedys ten Slub koscielny bo chcemy to tez bedzie tylko cala rodzina M i ja moze znajomych pozapraszam zeby troche tych ludzi bylo .
- no tak troche przykro mi z tego powodu ze zostalam calkiem sama- nie dosc ze mieszkam na wsi 300 km od mojego rodzinnego miasta to jeszcze zero tu znajomych i tak sama na spacer, sama na zakupy a moja rodzina mnie nawet nie odwiedzi, na wakacje zamiast przyjechac do mnie to se jada juz 100 raz do tego samego miejsca...nie interesuja sie moja ciaza ani moim synkiem widza tylko moja starsza siostre ktora zyje w patologicznej rodzinie :eek: i jak ja nie napisze pierwsza sms-a to oni tez nie a teraz pierdziele niech sie pocaluja w dupe nie bede sie ich prosic...mam swoja rodzine, nie napisze nawet sms-a na swieta,...
Ale Ty to masz masakre...i to jedynaczka...:crazy:

chrzciny mojego synka, roczek i nawet sms-a nie bylo....a juz o przyjezdzie nie ma mowy.. :/

Ale dziś pustki na marcóweczkach :) ale nie ma co się dziwić, wszyscy przygotowują się do świąt, a mnie przeziębienie bierze, mam nadzieję, że to tylko fałszywy alarm!! Do później. ;-)

reklama
\Reszte napisze jak wróce. My wczoraj byliśmy w Krakowie bo miałam odrabiac zajęcia..grr przyjechalismy z opóźnieniem bo korki były ogromne!! Pani doktor nie miałam juz zajęć i mialam iść do innej grupy. Weszłam i mówie kobicie co i jak...że mam L4 leżace i miałam przyjechać. A ona mówi "Niech sie pani podpisze na liście i jedzie do domu. POzostawie fakt Pani przyjazdu bez komentarza".

To musialas odrabiac? U mnie odrabia kto chce, na twoje wlasne zyczenie. Sama nie bylam na polowie zajec, ale nie mam zamiaru ich odrabiac (chodzialam tylko na te ktore mnie interesowaly). Chyba ciezko zeby na zwolnieniu odrabiac zajecia..

Do góry