reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcóweczki w UK i IRL- prowadzenie ciąży i nasze życie na obczyźnie

Agusia pewnie :-D Ahh glupia ja..:zawstydzona/y: wez mi daj namiary na jakiego paypala czy konto przesle Ci za wysyłkę!

Kwiateczek no nie mów ;-) Zastanawialam sie ktore z tych sieciowych tj. tesco , asda, willkinson , morrison itp ma w miare dobre pieluchy zeby miec takie awaryjne bo ja to ja i czesto sie 'budze' jak ostatniego pampka wyciagam :dry:

A u mnie ogolnie jakos ok, tez mam problem za problemem z paszportem a raczej z zabraniem sie za niego..
A wlasnie powiedzcie ten certyfikat ktory chca do paszportu to ten z pelnymi danymi czarno bialy czy ten czerwony tylko z imieniem? Bo ten drugi polecial po CHB :/ na oni przy rejestracji o termin karza podac numer certyfikatu i czarna dupa odwleka mi sie wciaz nawet zaklepanie terminu a juz sa za 1,5 miesiaca!! No chrzcin miec nie bedzie jak tak dalej pojdzie :/

Ostatnia edycja:
reklama
Angel- ja tez slyszalan ze te tesco sa spoko :-) tylko jeszcze nie widzialam rozm 3 ... A Nell zaraz z 2 wyskoczy... A akt z chb odesla...

Kurcze i ja sie tym paszportem musze zajac...

Witam nowa duszyczke ;-) pewnie ze mozna ;-) widze ktos z moich stron ;-);-)

Siema pinka!

Kwiateczek, agusia macie CHB? Po ilu wkoncu tyg dostalyscie odpowiedz?? Doczytalam ze maja na to 26 tyg- pol roku :szok: No wolne zarty.. ale skoro to ten czarnobialy certyfikat to spoko m. podjedzie i dorobi kurcze trzeba to ruszyc no!

Ah zapytam moze ktoras wie .. chcemy skladac o housing na dniach a potem o tax credity.. i czy po przyznaniu w pozniejszym czasie taxu na dziecko trzeba od nowa skladac o housing bo przychody ulegna zmianie??

po odbiór paszportu równo za 6 tygodni... i nie ma że chcesz wcześniej... chyba że ci ktoś bliski umrze... ktoś w okienku obok miał podanie o przyśpieszenie wydania ale nie wiem z jakich powodów i czy dostanie wcześniej...
akt urodzenia pełny trzeba mieć i nie oddają... wszystkie dokument jak pisze na stronie...

Angel ja za pierwszym razem czekalam 6 mies na CHB:no:moja znajoma 3 mies...zalezy od nich.teraz dostatalam automatyczni ale tez miesiac trwalo:sorry2:chtx mam na koncie od wczoraj ale decyzji jeszcze nie mam....zeby skladac o HB musisz miec wszystkie zasilki,nie wiem czy ci przyjma dopoki nie dostaniesz wsyztskiego.Ja mialam ale wstrzymali mi kiedy dostalam MATERNITY Alowance.dali mi forme i powiedzieli mi zeby przyjsc jak sie dziecko urodzi ale jak juz bede miala wszytsko wlasnie,CHB I chtxCREDIT.MUSZA MIEC PELNEROZEZNANIE NASZYCH DOCHODOW:confused:

Czemu ten pelny jest nazwany jako kopia? :sorry2:
6msc coza bezsens, ciekawe czemu im to tak dlugo idzie:/
A kwiateczek to CHild tax po ilu Ci przyszlo? No Ci to maja "swoje" dżizas.. nam nie ukrywam zalezy na housingu bo jest zdecydowanie za duzo na nasze mozliwosci..
Cholerny Londyn eh..

Angel - oglupialas ? Za przesyłkę bedzie mi płacić ... Ciociuniu wyluzuj ;-)
Z tym every penny counts chodziło o cenę pieluszek ze tańsze i jak sie doriankowi spodobaja to zapszczedzisz ;-)

Chb dostałam po ... Tygodniu !!! Ale ja mam existing claim na Kevina więc tylko mi Alexa dopisali ;-)

Kwiatezek my używamy pieluszek Just 4 bump z Kidddy Care są świetne i tanie

reklama
Angel ja za pierwszym razem czekalam 6 mies na CHB:no:moja znajoma 3 mies...zalezy od nich.teraz dostatalam automatyczni ale tez miesiac trwalo:sorry2:chtx mam na koncie od wczoraj ale decyzji jeszcze nie mam....zeby skladac o HB musisz miec wszystkie zasilki,nie wiem czy ci przyjma dopoki nie dostaniesz wsyztskiego.Ja mialam ale wstrzymali mi kiedy dostalam MATERNITY Alowance.dali mi forme i powiedzieli mi zeby przyjsc jak sie dziecko urodzi ale jak juz bede miala wszytsko wlasnie,CHB I chtxCREDIT.MUSZA MIEC PELNEROZEZNANIE NASZYCH DOCHODOW:confused:

Bzdura , nie musisz mieć żadnego benefitu zeby ubiegać sie o housing , idziesz składasz, a jak dostaniesz inne tylko musisz im donieść proof bo każde pieniążki są liczone jako dochód i zeby uniknąć nadpłaty warto mieć to na uwadze.

Do góry