reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki w UK i IRL- prowadzenie ciąży i nasze życie na obczyźnie

czesc czołem słonce wyszło!!!!! dziękuje za miłe przyjęcie;P

więc jak przystało pralka od rana kręci A PRASOWANIE ZOSTAWIE NA DESZCZOWE WIECZORY...........

Kamila a skdą jesteś dokładnie??? ja to mam najgorzej bo wszystkie laski z bb z Anglii i nawet nie mam sie z kim spotkać.....

Kwiateczek- he he he :-D:-D widzę ze Patryś grzeczna bo mama bardzo aktywna na BB:-p

DZIEWCZYNY co do benefitów nie pomogę bo my nic nie mamy:happy2:za to namietnie gram w zdrapki i totka jak narazie bez większych wygranych....:-D patrzyłam na bilety do polski chcielibysmy leciec na koniec lipca a początek sierpnia to ceny mnie zabiły na nas 4 osoby 600 pound w 2 strony aaaaaaaaaaaa muszę jakiś tanich lini poszukac bo ten Ryanair to juz przesadza....

reklama
ja CHB dostałam decyzję po 3 tygodniach... i nie miałam żadnych innych benefitów... to dostaje każde dziecko bez względu na dochód tak mi się wydaje

A

Kwiatezek my używamy pieluszek Just 4 bump z Kidddy Care są świetne i tanie

nie wiem jakie to sa:sorry2:

Bzdura , nie musisz mieć żadnego benefitu zeby ubiegać sie o housing , idziesz składasz, a jak dostaniesz inne tylko musisz im donieść proof bo każde pieniążki są liczone jako dochód i zeby uniknąć nadpłaty warto mieć to na uwadze.

no wlasnie,jak napisalas.potem kaza zwrocic bo te zasilki naleza sie od urodzenia czyli CHB i CHTC mimo czekania dostajesz potem wyrownanie a potem placa na bierzaco...dlatego nie chca mi przyjac wniosku.juz mam nadplate 100f wiec wole nie ryzykowac....nawet nie wiem czy dostane a musze 100 oddac.nic czekam na decyzje lada dzien pewnie bedzie.z drugiej stron ja ide po ponowienie wiec tez moze inaczej....wstrzymane mam przed narodzinami dziecka dlatego ze mam MA a to przekroczylo juz dochod...niestety zdazyli mi juz wplacic zanim wstrzymali:sorry2:

ja CHB dostałam decyzję po 3 tygodniach... i nie miałam żadnych innych benefitów... to dostaje każde dziecko bez względu na dochód tak mi się wydaje
:szok::szok::szok:3 tyg matko...moze teraz jest inaczej.ja dostalam list 4 lata temu,sprawdzali mnie w polsce,moja miejscowosc itd...czy tam nie pobieram....dlatego tak trwalo...:baffled:jak widac roznie jest.a CHB placa do zarobkow ale kosmicznych... do .40tys :tak:CHTX czy working-nie pamietam dokladnie z jednym dzieckiem do 17800f rocznie.ogladalam kiedys w tv ale nie pamietam....

Angel ja u was z karmieniem...dajesz butle czy karmisz jeszcze cycem?ja jesczze karmie:sorry2:
Pinka wczoraj po sczzepioce masakra,wyla godz wieczorem ale tak ze nie mogla ja uspokoic:baffled: dzis troche lepiej

Nie wiem juz sama jak to z tymi benefitami...ale dziś m dzwonił po formy do child tax to wypytywali juz przez tel o wszystko i juz na tej podstawie powiedziała mu babka ile dostaniemy. Pytanie jak to sie ma do housing, ale to w poniedziałek idzie załatwiać to sie dowie.

A jutro zamawiam te pampki z.kiddicare dzięki raz jeszcze aga za pomoc :)

Kwiateczek karmie piersią :) u nas to na odwrót najpierw butla potem cyce z nakladkami i butla, potem bez nakladek i butla a od tygodnia same cyce bez doladowan butelka :D

Ostatnia edycja:
angel- ja z chb dostalam odp po 2tyg i kase tez, a z chtc po tygodniu mialam jakas kase odnich, ale jeszcze zadnego listu z odpowiedzia:baffled:
a housing sie nam nie nalezy t zaduzo zarabia a ja mam ten ma i nic niechca dac........ ale mozesz wyslac forme i tylko zaznaczyc ze czekacie na odp od innych na temat benefitow.......

agusia- wy juz 4?? ile maly wazy?? ja teraz dopiero mam zamiar pierwsze 3 zamowic... pogoda piekna - ODDAJ KONIA!!

kwiatuszek- ja jeszcze wlasnie 3 z tesco nie widzialam...... a 2 juz beda za male na ksieznicze moja... to moje tesco wielkie a jakies nie zaopatrzone....

pinka- cos wiem o tym ... my z rhondda cynon taff...... (boshe kocham te ich powalone nazwy) ale czesto jesdzimy do swansea nad moze, exstra plaze tam saaaaaaaaaa love love love (szkoda tylko ze z siersciuchami nie mozna............)

u nas pogoda super wczoraj pierwszy grill i se drinka lekkiego wypilam:sorry::zawstydzona/y: ale mialam taka ochote........... :tak:

Kamila- o nie wiem gdzie to jest później sprawdzę na mapce;P a nastepnym razem jak będziecie w swansea to oczywiscie zapraszam ...jak będzie ładnie na grilka;DD

A TERAZ KONCZE OGARNIAĆ DZIECI...czekam na m i lecimy ładna pogoda wiec trzeba korzystac bo to moja ostatnia wolna niedziela od następnej juz sesja za sesją wiec nie poodpoczywam...

buziaki kochane i do usłyszenia...

Angel a więc pieluszki ppdpasowaly ? Ciesze sie za mam w tym swój udział ;-) Hihi

Kamila Aleś ważył 6400 2 tyg temu i jesteśmy na pampkach 3 midi ;) ja zamawialam 2 tyg temu zapas jest ;)

Mam chwile maly jeszcze śpi po grillu , już w domu ale dziś cały dzień na dworzu ;) pierwszy grill w sezonie - przestało padać to pierwsze co trzeba było miesiwo na ruszt zarzucić ;) rano obskoczylismy rodzinnie car boot , zakupilam małemu ta playmate która wyglada jak koło i dzidzia siedzi w środku po bardzo okazyjnej cenie £1 ;-) rrp £ 24.99 np w argosie jest git

reklama
Do góry