reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcóweczki w UK i IRL- prowadzenie ciąży i nasze życie na obczyźnie

agusia- zapominalam ci napisac ... bylam w tej family planing c, i narazie dostalam tabletki dla mam karmiacych... (te co bierzesz bez przerwy) zrobili mi test na ta chlamydie i jak nie mam jej to bede miec ta spirale zamontowana... dlugosc czekania na wyniki z chlamydii ok 2-3-tyg... + dali mi gumki... niewiem po co........

reklama
Kamila ja chlamydie miałam robiona w ciąży ... Była obowiązkowa ... Ale numer dali wam gumki? Hehe dobre, a ta spirala to bezpieczne ? Dobre obrotów ze możesz wyjąć kiedy chcesz ;) ja póki co chce wyjść z ciała sloniatka , a pózniej sie zobaczy ;) mąż mnie ciągła podgaduje o kolejna dzidzia , zawsze chciał 3 dzieci , twierdził ze odrazu to lepiej bo bedą sie razem chować , Kevin ma już 5.5 roku więc bawić sie jako tako nie bedzie z Alexem , ja nie chce wiecej dzieci choć marzy mi sie dziewuszka jeszcze kiedyś , ale póki co bastuje ;-)

agusia -ja tez mialam robiona w ciazy... ale oni musza i tak zrobic....
spirala jest bezpieczna, malo hormonow ma no i nie trzeba pamietac zeby polknac tabletke:wściekła/y: ja tez mam do zrzucenia 15kg, ale juz raz udalo mi sie zrxucic 17 kg a bylam na tabletkach wiec i teraz sie uda( hope soooooooooo)
ja chce miec jeszcze jedno- tak mysle za dwa lata gdzies... T chce chlopca a mi obojetne ja mam juz coreczke moja... moge miec druga a moze byc i syn :) choc kazdego dnia sie bardziej ciesze ze Nell to Nell a nie Alex :tak:

Hej co do tych pieluszej- kamila jak sie sprawuja?? Aga dalej ok?
Ja przerabiam pamersy teraz simply dry- z tych wszystkich narazie najlepsze. Mamy rozmiar 3 :zawstydzona/y: i jak dla mnie sa akurat :szok: Ale 4 do 18 kg to przeciez beda takie kolosy!! Nie wiem sama ..
No i zastanawiam sie nad tymi waszymi ale kurcze co z tym rozmiarem począć..

Za tydzien ide do GP na przeglad.. Myslicie, ze wysle mnie do gina? Nie wiem chyba dostaje okres, a pozatym wydaje mi sie, ze nie jestem najlepiej zszyta... :(

angel- gina??? marzycielka ........ mnie nikt miedzy nogi nie zajrzal od porodu........:crazy: pieluszki sa spoko u nas sie sprawdzaja, mala niema uczucenia, nie grudkuja sie ani nie zwijaja... ja uzywam 2 i sa akurat na Nellke a pamersy mialysmy new born 2 i smiem stwierdzic ze byly ciut wieksze od tych... wiec moze jak Dorian jest juz taki duzy to lepiej 3 zamow? lepiej za duze niz za mala, jak cos to dorosnie do nich...

szybko ta @ masz.... u mnie cisza narazie...

angel zgadzam sie z kamila... o ginie - zapomij ... mnie nawet nie dotknal i nie pytal prawie o nic... ale co tam jak tylko bede w polsce biegiem do mojego gina na MOT :-p

u mnie pieluszki ok, zamowilam nowa partie :) czasem zdarza nam sie w nocy przeciec kolo nogawki ale mysle ze to dlatego ze mam 3 a one sa dosc spore :) w dzien super - zadowolona jestem poki co kontynulujemy :tak:

angel bidaku @ ? u mnie narazie cisza :happy: ale z Kevinem dostalam w 8 tyg wiec sie spodziewam ... niestety czasy blogiego niekrwawienia dobiegaja konca :(

Sama nie wiem, rano dostalam plamien jak na @, brzuch pocmil ale do wieczora nie wiele tego bylo, zobaczymy jutro..

No ale dziewczyny jak powiem, że czuję straszny dyskomfort przy wejsciu do pochwy, powiedzmy sobie w prost jakbym miala z jednej srony scianki za bardzo sciagniete, i po potarciu to krwawi to chyba nie jest halo?? Na ogolnym pisaly laski, ze juz zaliczyly przytualnki po cieciu a ja sobie tego nie wyobrazam z tym jak to teraz czuje!!!

A co do pampkow to czy one az tak oplacalne? Wychodzi cena podobna.. Nie wiem zreszta wciaz szukamy zlotego srodka ;-)
Te simply dry fajne ale nr 3 naprawde wydaje sie byc na styk a nie widze zupelnie kupowac 4 do 18 kg :szok:
Serio troche zagubiona w temacie pieluszek jestem nie wiem co wybrac :(

Angel powiedz . Spróbuj może cię wysle, ale ja jak miałam tak ze wu sie wydawało ze mi szwy puściły to tylko mnie wysłał do pokoju obok i " lady doctor" oblukala - bezdotykowo i powiedziała ze ok. Po z tym mi 2 razy położna zakładała ( przy Alesiu) miedzy nogi aby sprawdzić szwy i gojenie... Raz musiałam sie co prawda upomnieć na 6 tydzień kiedy tobprzepisywali nas pod HV bo jakaś inna przyszła.

Co do pieluszek Angel 2x tańsze za 240 pieluch w rozmiarze 2 płacisz £19.99 a za 210 w rozmiarze 3 £21.00 więc różnica w cenie jest horendalna ;-) ja mam mieć dziś delivery bo w piątek nie zdążyłam na czas wróci - korki były ... A zeby było za Free dokupilam 4ro pak wipesow i kluczyki- gruzaki dla chłopca z alarmem lol ;-)

Jeśli chodzi o przytulanki to unas jeszcze nic , M boi sie odnoszę wrażenie , a ja tez załamana więc jakotakiej ochoty nie mam ...

No bede probowala napewno bo mnie to nie pokoi bardzo! Fajnego mam gp jade jeszcze do niego, ale pewnie bede musiala zmienic , dlugo nie pooszukuje , ze wciaz tam mieszkam :(

Co do okresu chyba falszywy? alarm, dzis nic :szok:

simply dry 7 f za 60 szt, czyli 180 szt za 21f to roznica 30.. a zreszta sama juz nie wiem..

Teraz musze koniecznie ta chuste sobie wyhaczyc na ebayu..

reklama
Jaka chuste? Ta do noszenia dzieciaczkow ? Ja mam nosifelko tomy 3 way i dalej w pudle raz tylko rozpakowane od nowości ... :confused: u bas dziś słoneczko więc jak mi dowodzą pieluchy to zabieram klucha na dwór , z tym ze mam pomiędzy 1 a 3 do Health centre na wazenie ;) ciekawe jaki kluski duży , wszystkie ciuchy na 3-6 :rolleyes: kluska , plecaki mamusie bolą .... Jak on tak bedzie rósł to ja nie wiem ... Ehhh

Do góry