reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki w UK i IRL- prowadzenie ciąży i nasze życie na obczyźnie

hej mam pytanko :-) czy któraś z Was ma wypłacane Statutory Maternity Pay ?? czyli od pracodawcy?? dostałyście 90% przez 6 tygodni?? ja dziś dostałam pierwszą wypłatę i licząc tax i ubezpieczenie to znikło mi jakieś 40 funtów.... wiem że muszę zapytać pracodawcy ale jakoś nie mam ochoty się z nim widzieć...

reklama
abed ja mam od kilku tygodni i dokladnie mam tak jak ty ze teoretycznie 90 a w praktyce tez mi gdzies ucielko 40f,malo zabieraja taxu

dziewczyny byla u mnie wczoeaj polozna i przyczepila sie do lozeczka malej tzn do bumpera dokladnie i 2 malych misi,

muszę to sprawdzić bo 40 funtów przez 6 tygodni drogą nie chodzi... a pytałaś pracodawcy??

co znaczy że łóżeczko nie takie?? a co z tym bumperem?? bo misie to może za bardzo włochate były

do Was też położna przychodzi bez dzwonienia??

Ostatnia edycja:
dokladnie chodzilo jej o ten ocgraniacz co to sie tak do lozeczkw wklada w okolicach glowy , jest gladki i z plutna a dwa misie sa male ale niby dziecko moze sie przewrocic na bok i dotknac buzka tego i sie udusi wiec trzeba bylo to sciagnac, co do zapowiedzi to wiem kiedy bedzie tylko godzina od rana do wieczora w oczekiwaniu

Pewnie macie tam takie zalecenia jak u mnie w Stanach. W łóżeczku ma być tylko dziecko i nic więcej, żadnych ochraniaczy, zabawek, przytulanek, poduszek, kocyków. Dziecko do spania może być w śpiworku zapinanym na ramionach. Wszystko w ramach zapobiegania SIDS.

Abed ja mam 100% i płatne co miesiąc ... Wiec ciezko powiedzieć ale taxu i Nino w tym miesiącu zwineli mi £280 zalamka normalnie :( matki okradają ...
Ja na twoim miejscu poszlabyn sie kłócić 40 funow to kupa paczek pieluch ;)

agusia ale masz fajnie :-) muszą Cię cenić w pracy :-) muszę się upominać ale wierzcie mi się że mi się nie chce znowu :-( o wszystko muszę w tej pracy... a teraz myślę o czymś innym i nie chce mi się denerwować... eh

Ewstra
a o ochraniacz też może się udusić jej zdaniem?? przecież to chodzi żeby dziecko się nie udeżyło

ja nie pomoge z sm bo sama mam maternity allowance,
a z tymi misiami to moze i troche racji ma, ale z ochraniaczem to juz lekka przesada...
u mnie midwife dzwoni i sie umawia na dzien i godzine...chociaz ostatnio przekladala 3 razy najpierw mial byc piatek, potem jednak niedziela pozniej sobota o 16 a na koniec byla w sb o 14 :eek::eek::eek: jutro mam ta health visitor... miala ktoras juz ? co ona bedzie robic?

reklama
U mnie była Health Visitor - bedzie robiła jakby bilans dziecka - sprawdzi ile waży itd. Pogadanka o szczepieniach, karmieniu piersią , śmierci lozeczkowej itd.

Do góry