reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcóweczki w UK i IRL- prowadzenie ciąży i nasze życie na obczyźnie

reklama
dziewczyny właśnie zarezerwowałam termin po paszport w konsulacie... właśnie ruszyły zapisy na maj :szok: my mamy na 10... więc jak którejś się zależy żeby to zrobić w maju to radzę się pośpieszyć bo z tego co widziałam to nie ma za dużo terminów....

Ja dawno robilam do Manchesteru I mam na 26 czerwca bo 2 osoby : maly i mąż bo jemu tez sie skończył ... Masakra .., ;(

no to masz jeszcze gorzej... normalnie masakra żeby tak długo czekać i jechać taki kawał z dzieckiem... no cóż...

bo ja do Londynu należę a wy jak widzę do Manchesteru ... i tak mi się wydaje że to długo... ale cóż...

reklama
W przypadku ubiegania się o kolejny paszport dla dziecka, lub paszport dla dziecka powyżej 1 roku życia, polski akt urodzenia jest niezbędny. Dlatego w okresie ważności pierwszego paszportu tymczasowego (12 miesięcy) należy zadbać o umiejscowienie brytyjskiego aktu urodzenia w księgach Urzędu Stanu Cywilnego w Polsce (informacja w zakładce Dział Prawny).

:szok: Pierwsze słyszę, nigdynikt nie wspominał mi o czymś takim :/
I dlaczego oryginał u nich zostaje aktu brytyjskiego, nie bedzie on potrzebny do niczego nidgy???

No i extra , ze akt ślubu do wgladu ktorego od 2009 i wyjsciu z kościoła nie widziałam - bo nie było potrzeby po drugie nawet nie wiem gdzie jest :zawstydzona/y:

Do góry