reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki w UK i IRL- prowadzenie ciąży i nasze życie na obczyźnie

reklama
dziewczyny dzis znajoma mi otworzyla oczy co do paszportu-oczekiwanie w konsulacie na wizyte to do 8 tygodniu plus 4 tyg na paszport co moze sie jeszcze przeciagnac w czasie jestem w szoku-bo weszlam do nich na strone

ja jeszcze wogole sie tymm nie interesowalam... zaczne po porodzie...

a ty do ktorego konsulatu nalezysz? wszedzie takie kolejki czy tylko np w manchesterze?

Jak w PL pytalam to bylo dla mnie masło maślane. Aż mi sie nie chce myslec o tym :/
Bo ja dziecko chce meldowac w PL, pesel ..a to wtedy jest jakas porazka z papierami. Trzeba na miejscu oboje rodzicow, najpierw zameldunek i pesel kilak tygodni, potem papiery o paszport i znowu oboje ( jak?!) ..
ehh... przed nami!

Ewstra tylko najpierw sprawdź czy należysz do danego okręgu konsularnego, bo to że masz bliżej to nic nie znaczy...

a z meldunkiem w pl to z tego co wiem to nie musisz meldować... muszę dopytać znajomej, oni chcą tu zostać na stałe i z tego co wiem nie meldowali małego w polsce

reklama
ja też nie wiedziałam... ale moi znajomi rok temu jak składali wniosek o paszport to im się akurat udało, ale byli ludzie których odesłali bo nie są z rejonu.... właśnie sprawdzałam ty tam należysz... ja do Londynu... w sumie tu i tu mam taką samą drogę... tylko ja sobie jakoś nie wyobrażam jechać z takim małym dzieckiem... my mamy jakieś dobre dwie godziny... a chcemy dość szybko składać bo chcielibyśmy w czerwcu, lipcu pojechać... a tyle się czeka że wynika z tego że musimy zaraz po porodzie składać... a wkurz mnie to że trzeba po ten paszport pojechać... jeszcze rok temu moim znajomym wysyłali...

Do góry