hej mam pytanko :-) czy któraś z Was ma wypłacane Statutory Maternity Pay ?? czyli od pracodawcy?? dostałyście 90% przez 6 tygodni?? ja dziś dostałam pierwszą wypłatę i licząc tax i ubezpieczenie to znikło mi jakieś 40 funtów.... wiem że muszę zapytać pracodawcy ale jakoś nie mam ochoty się z nim widzieć...
reklama
Ewstra
Fanka BB :)
abed ja mam od kilku tygodni i dokladnie mam tak jak ty ze teoretycznie 90 a w praktyce tez mi gdzies ucielko 40f,malo zabieraja taxu
dziewczyny byla u mnie wczoeaj polozna i przyczepila sie do lozeczka malej tzn do bumpera dokladnie i 2 malych misi,
dziewczyny byla u mnie wczoeaj polozna i przyczepila sie do lozeczka malej tzn do bumpera dokladnie i 2 malych misi,
Angel.
Zwierzoholik;)
abed niestety nie pomoge
Ewstra a co to znaczy przyczepila? do lozeczka? I 2 misi?
Ewstra a co to znaczy przyczepila? do lozeczka? I 2 misi?
muszę to sprawdzić bo 40 funtów przez 6 tygodni drogą nie chodzi... a pytałaś pracodawcy??
co znaczy że łóżeczko nie takie?? a co z tym bumperem?? bo misie to może za bardzo włochate były
do Was też położna przychodzi bez dzwonienia??
co znaczy że łóżeczko nie takie?? a co z tym bumperem?? bo misie to może za bardzo włochate były
do Was też położna przychodzi bez dzwonienia??
Ostatnia edycja:
Ewstra
dokladnie chodzilo jej o ten ocgraniacz co to sie tak do lozeczkw wklada w okolicach glowy , jest gladki i z plutna a dwa misie sa male ale niby dziecko moze sie przewrocic na bok i dotknac buzka tego i sie udusi wiec trzeba bylo to sciagnac, co do zapowiedzi to wiem kiedy bedzie tylko godzina od rana do wieczora w oczekiwaniu
Pewnie macie tam takie zalecenia jak u mnie w Stanach. W łóżeczku ma być tylko dziecko i nic więcej, żadnych ochraniaczy, zabawek, przytulanek, poduszek, kocyków. Dziecko do spania może być w śpiworku zapinanym na ramionach. Wszystko w ramach zapobiegania SIDS.
agusia ale masz fajnie :-) muszą Cię cenić w pracy :-) muszę się upominać ale wierzcie mi się że mi się nie chce znowu :-( o wszystko muszę w tej pracy... a teraz myślę o czymś innym i nie chce mi się denerwować... eh
Ewstra a o ochraniacz też może się udusić jej zdaniem?? przecież to chodzi żeby dziecko się nie udeżyło
Ewstra a o ochraniacz też może się udusić jej zdaniem?? przecież to chodzi żeby dziecko się nie udeżyło
kamilaedi
ja nie pomoge z sm bo sama mam maternity allowance,
a z tymi misiami to moze i troche racji ma, ale z ochraniaczem to juz lekka przesada...
u mnie midwife dzwoni i sie umawia na dzien i godzine...chociaz ostatnio przekladala 3 razy najpierw mial byc piatek, potem jednak niedziela pozniej sobota o 16 a na koniec byla w sb o 14 jutro mam ta health visitor... miala ktoras juz ? co ona bedzie robic?
a z tymi misiami to moze i troche racji ma, ale z ochraniaczem to juz lekka przesada...
u mnie midwife dzwoni i sie umawia na dzien i godzine...chociaz ostatnio przekladala 3 razy najpierw mial byc piatek, potem jednak niedziela pozniej sobota o 16 a na koniec byla w sb o 14 jutro mam ta health visitor... miala ktoras juz ? co ona bedzie robic?
reklama
Podziel się: