reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki w UK i IRL- prowadzenie ciąży i nasze życie na obczyźnie

Dziewczyny mam namiar na Fajne i bardzo podobno dobre pieluchy, ja jestem fanka pampersow ( orginalne) z pierwszym synem ani jednego razu nie założyłam mu nie pampersa na tyłek , znajoma podpowiedziala mi ze kupuje przez neta i są tanie i tak samo dobre jak orginalne pampersy. Zamówie i zobaczę bo cena mnie zszokowala ;) za 240 sztuk £19.99 w rozmiarze 2 ( 3-6 kg) ja zamowialam karton w rozmiarze 3 ( 4-9kg) £21 za 210 sztuk i jak zamawiasz za wiecej jak £29 to delivery masz free to dokupilam 2 paczki wipesow ulubionych 8 paczek 256 wipesow Johnson & Johnson £9.48 szok normalnie jak mi wypali z tymi pieluchami to będę bardzo zadowolona bo dużo tańsze są ;-) jak wyprobuje dam znać ;-)

Aaa stronka to www.kiddicare.com

reklama
ok dostalam przesylke :tak: dziewczyny czy ktoras z was dostala bounty pack ? z probkami itd. bylo ich kilka i jeden przy wyjsciu ze szpitala ? tam byla w probkach pielucha z zielonym paskiem - rybka czy zolwik... to wlasnie te pieluchy co ja zamowilam... sa bardzo dobre !!! mieciutkie , wykonane z delikatnego materialu, dobrze wchlaniaja i nie robi sie klucha! ja bede uzywac! no chyba ze sie odpazy albo co , ale biorac pod uwage opinie uzytkownikow na stronie i award z wiodacego angielskiego psima o bebikach , wydaje mi sie ze bedzie gucio a cena tez bardzo dobra... tak wiec na dzien dzisiejszy moja mania orginalnych pampersow zostala przerwana i chyba sie przekonalam,,, :szok: mam nadzieje ze sie nie sparze :tak:
pozdrawiam

ja dostałam dwa bounty packi w szpitalu ale tam nic nie było... został mi jeszcze jeden nr 5 wiec może tam... też muszę rozważyć te pieluchy ;-)

A my od początku na huggisach byliśmy, od paru dni pampersy bo mialam duza paczke jedynek przygotowana i...jakieś takie beznadziejne sa w porównaniu z huggisami :( taka wielka klucha sie robi okropne. Po tej paczce wejdziemy w 2 coś czuje ale chyba znowu huggis..

reklama
Czesc dziewczyny,
Ja co prawda nie jestem marcóweczką, bo nasza niunia ze stycznia jest, ale mieszkamy w UK, to sobie pozwoliłam poczytać trochę Wasz wątek. Widzę, że rozmawiałyście jakiś czas temu o paszportach. My właśnie złożyliśmy wniosek. Na wydanie paszportu czeka się 3 tygodnie ( u nas 20 dni ) - w Manchesterze i jest to paszport na rok, tymczasowy. Nie meldowaliśmy małej w Polsce, a PESEL będzie miała nadany automatycznie - będzie wpisany w paszport. Można też dziecku wyrobić w Polsce dowód osobisty i to już na 5 lat i nie trzeba do konsulatu jeździć.

A co do pieluch, to my się przerzuciliśmy na te z Asda, marka własna Little Angels i dla nas są tak samo dobre jak Pampers, a teraz to jest jeszcze na nie promocja.

Do góry