reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcóweczki w UK i IRL- prowadzenie ciąży i nasze życie na obczyźnie

reklama
bedziecie meldowaly maluszki w pl?
Jestem zla bo dopatrzylam sie w akcie urodzenia blad w moim imieniu i teraz zmiana to jakis wyczyn-musialam list napisac z opisaniem sprawy i teraz czekam na decyzje --jestem taka zla ech no ale co zrobic

my meldujemy ale dopiero po powrocie do polski bo zamierzamy wracać....
a mam pytanko czy wasze dzieci były lub będą szczepione przeciwko gruźlicy?? bo mi raz mówią że mogę zaszczepić innym razem że nie ma takiej potrzeby... sama nie wiem... z tego co wiem to w Polsce szczepią...

Ja nie melduję w Polsce ale będę umiejscawiac akt urodzenia, czyli bedzie wpisany w polskie księgi stanu cywilnego ;-)

Co do gruźlicy u nas nie szczepia .mi nikt nie proponował takiego szczepienia ... Dziwne

mi najpierw zaproponowali że możemy się zdecydować ale dziś właśnie mi zadzwoniła że polska nie jest w państwach grupie ryzyka i jak chcę to muszę zapłacić...

Abed myśmy mieli to szczepienie. Ale nie dla tego że polska jest krajem podwyższonego ryzyka tylko...Londyn :/

Co do meldunku nie wiem Chyba tak. Kto wie co życie przyniesie.

reklama
Dziewczyny te które bedą dzieci melodowac pamietajcie ze jak dzieci ukończa 5 lat szkoła w Polsce sie o nie upomni ... Czyli będziecie musiały udowodnić ze dziecko uczy sie za granica , ja tak miałam ze starszym synem...

Do góry