reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki w UK i IRL- prowadzenie ciąży i nasze życie na obczyźnie

Obym nie miala problemow z ich odebraniem po wyprowadzcce...
Ah jo..
Fakt faktem nie myslalam, ze jakis child tax nam sie bedzie nalezal myslalam tylko , ze ChB :happy: Nie chcialam byc nigdy tzw beneficiara..ale skoro sie nalezy.. Jednak najbardziej zalezy mi na housing bo to jest tragedia tutaj no ..

Cos mialam Was pytac ale zapomnialam :confused2:

A tak wogole zakupujecie w Polskich sklepach?? My sporadycznie, jakies serki danio przykladowo moze troszke sopockiej ktora uwielbiam.. Pewnie po przeprowadzcce swoje ulunione przyprawy i takie kuchenne sprawy nakupuje ;-)
Ale w druga strone nie czaje czemu ludzie przeplacaja w PL sklepach na produktach takich jak olej, margaryna itp ktore sa x razy drozsze jak w normalnym sklepie :szok: Napewno czesc wynika z braku jezyka mowiac szczerze :sorry:

A najlepsze sa tureckie sklepy na kazdym rogu z polskimi produktami hehe
Ostatnio weszlismy do takiego wiekszego samu a tam PRZYSIEGAM - PÓŁ sklepu w polskich rzeczach! Śmiało mozna powiedziec, ze wyposazenie bylo jak w Polsce w takim osiedlowym sklepie. No cale dwie lodowki- jedna nabial kazdej postaci jaki moglby byc w Polsce w sklepie, w drugim wedliny, sery, kielbasy. 1 półka z wszystkimi mozliwymi slodyczami, druga z konserwami, trzecia z przyprawami, czwarta ze sloikami.. Naprawde wszystko. I chyba bedziemy tam podjezdzac jak do PL sklepu normalnie po zakupy bo naprawde niesamowity ten sklep byl :szok: Aa no i tanszy jak u rodakow wiadomo ;-)

reklama
My kupujemy nabial bo mam fisia na jego punkcie i jak juz jestesmy to dla m jakies wedliny, kasza gryczana itp ale trzeba sprawdzac daty bo w tch sklepach prowadzonych przez pakistanczykow jest masa produktow po terminie.

angel- ja akurat do nich zadzwonilam i mi powiedziala, ze przyznali mi i ze przelew jest ustawiony, list ponoc byl wyslany ale jakos go niewidze (jak dzwonilam 2 raz pytac o ten list to powiedzieli ze sa bardzo busy i zeby jeszcze poczekac na ten list...

co do polskich sklepow to ja bardzo okazyjnie.... glownie po magi, barszcz czerwony instant winiary bo uwielbiam i jak mi cos w oko wpadnie ale to za dwa razy w roku ......

Obym nie miala problemow z ich odebraniem po wyprowadzcce...
Ah jo..
Fakt faktem nie myslalam, ze jakis child tax nam sie bedzie nalezal myslalam tylko , ze ChB :happy: Nie chcialam byc nigdy tzw beneficiara..ale skoro sie nalezy.. Jednak najbardziej zalezy mi na housing bo to jest tragedia tutaj no ..

Cos mialam Was pytac ale zapomnialam :confused2:

A tak wogole zakupujecie w Polskich sklepach?? My sporadycznie, jakies serki danio przykladowo moze troszke sopockiej ktora uwielbiam.. Pewnie po przeprowadzcce swoje ulunione przyprawy i takie kuchenne sprawy nakupuje ;-)
Ale w druga strone nie czaje czemu ludzie przeplacaja w PL sklepach na produktach takich jak olej, margaryna itp ktore sa x razy drozsze jak w normalnym sklepie :szok: Napewno czesc wynika z braku jezyka mowiac szczerze :sorry:

A najlepsze sa tureckie sklepy na kazdym rogu z polskimi produktami hehe
Ostatnio weszlismy do takiego wiekszego samu a tam PRZYSIEGAM - PÓŁ sklepu w polskich rzeczach! Śmiało mozna powiedziec, ze wyposazenie bylo jak w Polsce w takim osiedlowym sklepie. No cale dwie lodowki- jedna nabial kazdej postaci jaki moglby byc w Polsce w sklepie, w drugim wedliny, sery, kielbasy. 1 półka z wszystkimi mozliwymi slodyczami, druga z konserwami, trzecia z przyprawami, czwarta ze sloikami.. Naprawde wszystko. I chyba bedziemy tam podjezdzac jak do PL sklepu normalnie po zakupy bo naprawde niesamowity ten sklep byl :szok: Aa no i tanszy jak u rodakow wiadomo ;-)

Ja w polskim sklepie jestem raz na 2 tyg mniej wiecej . Kupujemy głownie wędliny ( niekrojone , hermetycznie pakowane- bo wiadomo ze świeże , a mam krajalnice to sobie odrazu kroje i w pudełka :D ) makrele, nabial ( oprócz jogurtow) musztarde, przyprawy, niektóre kosmetyki ( np płyny do higieny intymnej z ziaji) i leki ;-) a reszta to Asda lub Tesco ;-)

Kamila a to dobrze wiedziec, ze mozna zadzwonic i informuja przez tel :tak: Po jakim czasie zadzwonilas?

Co do sklepów- to trzeba przyznac, ze mamy troszke rzeczy nie do podrobienia ;-) Teraz z nowego mieszkania bede miala spacerek wozkiem do PL sklepu to bede miala na bierzaco wedlinki i nabial, przyprawy itp. Np juz sie nie moge doczekac by zrobic jakis pieczony schab z pomyslu na" i tym podobne ;-) Tez fajnie, ze takie nasze sprawdzone leki maja - ale plyn ziaji to kupilam i masakra :( zupelnie mi nie podchodzi..wkoncu juz po przeprowadzcce tez zrobie zakupy w pl aptece i kupie lactacyd.

Aha dziewczyny macie Polska tv?? Jak tak to kupowane w PL i przemycony talerz tu, czy tutaj z jakiejs firmy polskiej co sie tym zajmuje ( i kosi jak za zboze :confused2: ). Jak bylismy ogladac to studio nasze to kobita widzialam miala polska tv, wiec bez problemu widac podlaczyc mozna ;-) Mi w zasadzie uk telewizja nie przeszkadza, wiecej filmow leci, a na takim sky to wogole.. ALe teraz z maluszkiem to wiadomo od rana na nogach i az mi milo jak sobie pomysle, ze mogloby leciec i umilac mi dzionek jakies Dzien dobry tvn , tlc..

jak ja przyjechalam tu to bylam zalamana jedzeniem brakowalo mi wszystkiego i do sklepu daleko bylo bo malo mobilna bylam ale teraz...
Co do tv to mamy skya + tv n (przywiezlismy dekoder)antene ustawilismy tak by lapalo to i to:)jakos tak lubie byc na biezaco co sie dzieje w pl

Kamila a to dobrze wiedziec, ze mozna zadzwonic i informuja przez tel :tak: Po jakim czasie zadzwonilas?

Co do sklepów- to trzeba przyznac, ze mamy troszke rzeczy nie do podrobienia ;-) Teraz z nowego mieszkania bede miala spacerek wozkiem do PL sklepu to bede miala na bierzaco wedlinki i nabial, przyprawy itp. Np juz sie nie moge doczekac by zrobic jakis pieczony schab z pomyslu na" i tym podobne ;-) Tez fajnie, ze takie nasze sprawdzone leki maja - ale plyn ziaji to kupilam i masakra :( zupelnie mi nie podchodzi..wkoncu juz po przeprowadzcce tez zrobie zakupy w pl aptece i kupie lactacyd.

Aha dziewczyny macie Polska tv?? Jak tak to kupowane w PL i przemycony talerz tu, czy tutaj z jakiejs firmy polskiej co sie tym zajmuje ( i kosi jak za zboze :confused2: ). Jak bylismy ogladac to studio nasze to kobita widzialam miala polska tv, wiec bez problemu widac podlaczyc mozna ;-) Mi w zasadzie uk telewizja nie przeszkadza, wiecej filmow leci, a na takim sky to wogole.. ALe teraz z maluszkiem to wiadomo od rana na nogach i az mi milo jak sobie pomysle, ze mogloby leciec i umilac mi dzionek jakies Dzien dobry tvn , tlc..

My w salonie Polsat Cyfrowy X lat temu tu nam koles zakladal , ale w miedzy czasie np. Wymienialismy decoder na HD. W sypialni angielska tv bo fakt ze duzo filmów I programow ktore mi pasuja, a ja lubie sobie polezec wygodnie I popatrzec w szkielko ;-)

my też tylko dekoder przywieźliśmy a antenę tu... po co taszczyć antenę jak te same pieniądze prawie tu kosztuje...

reklama
Aaaaaaaa widzicie do mnie jak do muła.. :zawstydzona/y: To mozna kupic sobie tu zwykly talerz, w polsce wykupic abonament z dekoderem i go przywiesc, a talerz stad ustawic bez problemu pod dekoder?? Ale jaja nie powiedzialabym !!

Dzieki Kamila, jak bede miala za 3 tyg glowe do tego to sprobuje..

Do góry