reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcóweczki w UK i IRL- prowadzenie ciąży i nasze życie na obczyźnie

Obym nie miala problemow z ich odebraniem po wyprowadzcce...
Ah jo..
Fakt faktem nie myslalam, ze jakis child tax nam sie bedzie nalezal myslalam tylko , ze ChB :happy: Nie chcialam byc nigdy tzw beneficiara..ale skoro sie nalezy.. Jednak najbardziej zalezy mi na housing bo to jest tragedia tutaj no ..

Cos mialam Was pytac ale zapomnialam :confused2:

A tak wogole zakupujecie w Polskich sklepach?? My sporadycznie, jakies serki danio przykladowo moze troszke sopockiej ktora uwielbiam.. Pewnie po przeprowadzcce swoje ulunione przyprawy i takie kuchenne sprawy nakupuje ;-)
Ale w druga strone nie czaje czemu ludzie przeplacaja w PL sklepach na produktach takich jak olej, margaryna itp ktore sa x razy drozsze jak w normalnym sklepie :szok: Napewno czesc wynika z braku jezyka mowiac szczerze :sorry:

A najlepsze sa tureckie sklepy na kazdym rogu z polskimi produktami hehe
Ostatnio weszlismy do takiego wiekszego samu a tam PRZYSIEGAM - PÓŁ sklepu w polskich rzeczach! Śmiało mozna powiedziec, ze wyposazenie bylo jak w Polsce w takim osiedlowym sklepie. No cale dwie lodowki- jedna nabial kazdej postaci jaki moglby byc w Polsce w sklepie, w drugim wedliny, sery, kielbasy. 1 półka z wszystkimi mozliwymi slodyczami, druga z konserwami, trzecia z przyprawami, czwarta ze sloikami.. Naprawde wszystko. I chyba bedziemy tam podjezdzac jak do PL sklepu normalnie po zakupy bo naprawde niesamowity ten sklep byl :szok: Aa no i tanszy jak u rodakow wiadomo ;-)

reklama
My kupujemy nabial bo mam fisia na jego punkcie i jak juz jestesmy to dla m jakies wedliny, kasza gryczana itp ale trzeba sprawdzac daty bo w tch sklepach prowadzonych przez pakistanczykow jest masa produktow po terminie.

angel- ja akurat do nich zadzwonilam i mi powiedziala, ze przyznali mi i ze przelew jest ustawiony, list ponoc byl wyslany ale jakos go niewidze (jak dzwonilam 2 raz pytac o ten list to powiedzieli ze sa bardzo busy i zeby jeszcze poczekac na ten list...

co do polskich sklepow to ja bardzo okazyjnie.... glownie po magi, barszcz czerwony instant winiary bo uwielbiam i jak mi cos w oko wpadnie ale to za dwa razy w roku ......

Obym nie miala problemow z ich odebraniem po wyprowadzcce...
Ah jo..
Fakt faktem nie myslalam, ze jakis child tax nam sie bedzie nalezal myslalam tylko , ze ChB :happy: Nie chcialam byc nigdy tzw beneficiara..ale skoro sie nalezy.. Jednak najbardziej zalezy mi na housing bo to jest tragedia tutaj no ..

Cos mialam Was pytac ale zapomnialam :confused2:

A tak wogole zakupujecie w Polskich sklepach?? My sporadycznie, jakies serki danio przykladowo moze troszke sopockiej ktora uwielbiam.. Pewnie po przeprowadzcce swoje ulunione przyprawy i takie kuchenne sprawy nakupuje ;-)
Ale w druga strone nie czaje czemu ludzie przeplacaja w PL sklepach na produktach takich jak olej, margaryna itp ktore sa x razy drozsze jak w normalnym sklepie :szok: Napewno czesc wynika z braku jezyka mowiac szczerze :sorry:

A najlepsze sa tureckie sklepy na kazdym rogu z polskimi produktami hehe
Ostatnio weszlismy do takiego wiekszego samu a tam PRZYSIEGAM - PÓŁ sklepu w polskich rzeczach! Śmiało mozna powiedziec, ze wyposazenie bylo jak w Polsce w takim osiedlowym sklepie. No cale dwie lodowki- jedna nabial kazdej postaci jaki moglby byc w Polsce w sklepie, w drugim wedliny, sery, kielbasy. 1 półka z wszystkimi mozliwymi slodyczami, druga z konserwami, trzecia z przyprawami, czwarta ze sloikami.. Naprawde wszystko. I chyba bedziemy tam podjezdzac jak do PL sklepu normalnie po zakupy bo naprawde niesamowity ten sklep byl :szok: Aa no i tanszy jak u rodakow wiadomo ;-)

Ja w polskim sklepie jestem raz na 2 tyg mniej wiecej . Kupujemy głownie wędliny ( niekrojone , hermetycznie pakowane- bo wiadomo ze świeże , a mam krajalnice to sobie odrazu kroje i w pudełka :D ) makrele, nabial ( oprócz jogurtow) musztarde, przyprawy, niektóre kosmetyki ( np płyny do higieny intymnej z ziaji) i leki ;-) a reszta to Asda lub Tesco ;-)

Kamila a to dobrze wiedziec, ze mozna zadzwonic i informuja przez tel :tak: Po jakim czasie zadzwonilas?

Co do sklepów- to trzeba przyznac, ze mamy troszke rzeczy nie do podrobienia ;-) Teraz z nowego mieszkania bede miala spacerek wozkiem do PL sklepu to bede miala na bierzaco wedlinki i nabial, przyprawy itp. Np juz sie nie moge doczekac by zrobic jakis pieczony schab z pomyslu na" i tym podobne ;-) Tez fajnie, ze takie nasze sprawdzone leki maja - ale plyn ziaji to kupilam i masakra :( zupelnie mi nie podchodzi..wkoncu juz po przeprowadzcce tez zrobie zakupy w pl aptece i kupie lactacyd.

Aha dziewczyny macie Polska tv?? Jak tak to kupowane w PL i przemycony talerz tu, czy tutaj z jakiejs firmy polskiej co sie tym zajmuje ( i kosi jak za zboze :confused2: ). Jak bylismy ogladac to studio nasze to kobita widzialam miala polska tv, wiec bez problemu widac podlaczyc mozna ;-) Mi w zasadzie uk telewizja nie przeszkadza, wiecej filmow leci, a na takim sky to wogole.. ALe teraz z maluszkiem to wiadomo od rana na nogach i az mi milo jak sobie pomysle, ze mogloby leciec i umilac mi dzionek jakies Dzien dobry tvn , tlc..

jak ja przyjechalam tu to bylam zalamana jedzeniem brakowalo mi wszystkiego i do sklepu daleko bylo bo malo mobilna bylam ale teraz...
Co do tv to mamy skya + tv n (przywiezlismy dekoder)antene ustawilismy tak by lapalo to i to:)jakos tak lubie byc na biezaco co sie dzieje w pl

Kamila a to dobrze wiedziec, ze mozna zadzwonic i informuja przez tel :tak: Po jakim czasie zadzwonilas?

Co do sklepów- to trzeba przyznac, ze mamy troszke rzeczy nie do podrobienia ;-) Teraz z nowego mieszkania bede miala spacerek wozkiem do PL sklepu to bede miala na bierzaco wedlinki i nabial, przyprawy itp. Np juz sie nie moge doczekac by zrobic jakis pieczony schab z pomyslu na" i tym podobne ;-) Tez fajnie, ze takie nasze sprawdzone leki maja - ale plyn ziaji to kupilam i masakra :( zupelnie mi nie podchodzi..wkoncu juz po przeprowadzcce tez zrobie zakupy w pl aptece i kupie lactacyd.

Aha dziewczyny macie Polska tv?? Jak tak to kupowane w PL i przemycony talerz tu, czy tutaj z jakiejs firmy polskiej co sie tym zajmuje ( i kosi jak za zboze :confused2: ). Jak bylismy ogladac to studio nasze to kobita widzialam miala polska tv, wiec bez problemu widac podlaczyc mozna ;-) Mi w zasadzie uk telewizja nie przeszkadza, wiecej filmow leci, a na takim sky to wogole.. ALe teraz z maluszkiem to wiadomo od rana na nogach i az mi milo jak sobie pomysle, ze mogloby leciec i umilac mi dzionek jakies Dzien dobry tvn , tlc..

My w salonie Polsat Cyfrowy X lat temu tu nam koles zakladal , ale w miedzy czasie np. Wymienialismy decoder na HD. W sypialni angielska tv bo fakt ze duzo filmów I programow ktore mi pasuja, a ja lubie sobie polezec wygodnie I popatrzec w szkielko ;-)

my też tylko dekoder przywieźliśmy a antenę tu... po co taszczyć antenę jak te same pieniądze prawie tu kosztuje...

reklama
Aaaaaaaa widzicie do mnie jak do muła.. :zawstydzona/y: To mozna kupic sobie tu zwykly talerz, w polsce wykupic abonament z dekoderem i go przywiesc, a talerz stad ustawic bez problemu pod dekoder?? Ale jaja nie powiedzialabym !!

Dzieki Kamila, jak bede miala za 3 tyg glowe do tego to sprobuje..

Do góry