reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcóweczki w UK i IRL- prowadzenie ciąży i nasze życie na obczyźnie

Angel a może weź ten ten tacierzynski zeby nie przepadł a w momencie kiedy twój m będzie na nim niech mu wypaca urlop i będziecie mieli £250 wiecej :D

reklama
Aaaa nie wiem, on ma wyplaty 2 tyg do przodu ( , ze jak rezygnuje to 2 tyg mu wyplacaja jeszze zalegle) nie wiem jakby sie to pokrylo pewni etacierzysnki wyplacaja ze sporym opoznieniem :dry:
A tam jakos sobie poradzimy :) Ale serio na Londyn powinno przynajmniej byc 200..

Wysłałam wkoncu to maternity allowance - z mysla o tym 8 tygodniowym dodatku wyłącznie. Może się uda..
Czy odmowe tez przysyłaja pisemnie ( moze wiecie) i moze szybciej skoro nie ma procesu wyplaty?

Porobilam tez mase kalkulatorow i zdecydowanie procz Child Benefit bedzie nalezal sie Child Tax Credit ;-) No i housing benefit. Kilka miesiecy jakos damy rade na tych rachunkach a jak zacznie housing wplywac to odetchniemy wkoncu ;-)
A za rok moze przeprowadzimy sie gdzies dalej gdzie ceny sa poprostu ludzkie..

no brawo że w końcu to zrobiłaś ;-) przynajmniej będzie jasne co i jak... ja myślę że ci wyślą wiadomość jeżeli ci się nie należy... tak mi robili z working tax credit...

angel- heh z nimi to nic niewiadomo, powinni ci odpisac co i jak, ale u mnie np ja juz dwa razy dostalam od nich kase wlasnie za (MA) a listu z odpowiedzia jak nie bylo tak nie ma......:sorry::eek:

Kamila czyli zoreintowalas sie , ze dostalas po tym jak wplynelo na konto a nie jakiejs odpowiedzi?! :szok:
Łoooooooale bzdura!! No super..
No ale przeciez wyslalam oryginaly payslipow to co nie odesla? :confused2:

reklama
Tak odesla ci wszystkie orginalne dokumenty, a z tymi wplatami z benefitow to tak często jest najpierw wchodzą pieniążki a po jakimś czasie dokumenty przychodzą. :)

Do góry