reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcóweczki w UK i IRL- prowadzenie ciąży i nasze życie na obczyźnie

Boże Martyna z twojego podpisu wszystko jasne.. Tak mi przykro !!! Strasznie przykro.. Ja tak przezywalam wczesne poronienie a ty tak wysoko juz bylas.. Czy cos wiadomo czemu?? Trzymaj się! A tricia chyba tez z Nowego nadaje :dry:;-)

reklama
Hej doczytalam ze jestes z usa a w jakim stanie mieszkasz? Ja w nowym
Jorku ale tutaj wszysyko jest poronione bo jak dziewczyny napisaly jesli wszystko jest ok to jest ladnie i milo a jesli sa komplilacje to juz zaczynaja sie schody...

W New Jersey, także obok. Na razie nie narzekam na opiekę, ale też problemów żadnych nie miałam.

dziewczyny wysylala ktoras papiery o maternity allowanse ? ile czekalyscie na odpowiedz? ja dzis wysylam i korcze ciekawa jestem czy cos mi sie nalezy.....:eek:

wydaje mi się że powinnaś dostać od daty jaką tam wpisałaś... moja koleżanka miała tak 3 lata temu więc może coś się zmieniło...

dziewczyny wysylala ktoras papiery o maternity allowanse ? ile czekalyscie na odpowiedz? ja dzis wysylam i korcze ciekawa jestem czy cos mi sie nalezy.....:eek:

Ja osobiście nie robiłam claim ale pomagam z papierami innym, z tym ze ostatnio maternity zalatwialam z 2 lata temu, dziewczyny dostają jak pamietam £120 tygodniowo czy jakoś około i piwo nas dostać pieniążki zwrot od bodaj 28 tygodnia ciąży ? ( sprawdź na stronie) czekała chyba jakoś okolo miesiąca , ale zależy pewnie od ilości podań i kolejki.

no wlasnie ciekawa jestem jak to jest bo ja zadnej daty od kiedy ma sie zaczac nie podawalam bo nie pracuje ale jestem na jobseekers allowowanse ktory mi sie konczy 02.02 mogliby od tej daty zaczac placic, no i ciekawa jestem ile na odpowiedz sie czeka... bo tez nie jestem pewna w 100% czy sie zalapie na to, a dobrze by bylo......:confused2:

dziewczyny mam pytanie co robicie z pościelą dla maluszka?? kupujecie tu czy w Polsce?? no ja patrzę tutaj ale ceny mnie przerażają... na allegro też to tanie nie jest... sama nie wiem co zrobić... w dodatku tutaj to od razu jest kołderka w środku a nie ściągana pościel...

Ja będe z PL ściągać razem z łóżeczkiem ok 5 msc małego ;-) Bo kołyske ma a tam nie trzeba dla takiego malego kołderek i poduszek narazie. Ochraniacz do kołyski jedynie bym chciala tez wczesniej sobie sciagnac ;-)

reklama
Do góry